Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Expertos internacionales debaten sobre la gestión de productos contaminados radiológicamente

Experts internacionals debaten sobre la gestió de productes contaminats radiològicament

03/06/2013

3 de juny de 2013

La seu del Centre de Recerques Energètiques, Mediambientals i Tecnològiques (Ciemat) va acollir el passat 22 de maig el workshop internacional ‘Management of Contaminated Goods’, sobre la gestió de productes contaminats radiològicament. Aquesta reunió va comptar amb l'assistència d'uns seixanta experts pertanyents a organitzacions de setze països europeus, de Japó i d'organitzacions internacionals com la Direcció general d'Energia de la Comissió Europea (EC), l'Organisme Internacional de l'Energia Atòmica (OIEA), l'Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura (FAO), i l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE); pel que fa a les entitats espanyoles, estan representats, a més del propi Ciemat, el Consell de Seguretat Nuclear (CSN), la Direcció general de Protecció Civil i Emergències (DGPCE), l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (Aesan), el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi ambient, (Magrama), l'Institut Nacional de Consum (INC), l'Institut de Salut Carlos III (ISCIII), la Universitat Politècnica de Madrid (UPM) i Enresa.

Imagen

El workshop forma part de les activitats de divulgació de la Plataforma Europea Neris, la missió de la qual és establir un fòrum de diàleg que afavoreixi els desenvolupaments metodològics necessaris per a l'adopció de decisions sobre mesures de protecció, tant en la fase immediata d'emergència nuclear i radiològica, com en la de recuperació després de l'accident.

En aquest context, durant aquest workshop, es van presentar un total de 12 ponències dirigides a revisar les experiències internacionals en la gestió, vigilància i control radiològic d'aliments i altres productes després dels accidents de Chernobyl i Fukushima, així com a exposar les iniciatives més recents dels organismes internacionals sobre el tema.

Després de la presentació de les ponències, la reunió va concloure amb una taula rodona oberta a tots els participants en la qual es van tractar aspectes d'interès identificats tant de les lliçons apreses després dels accidents esmentats com dels reptes que el tema planteja. En aquest context es va subratllar la necessitat de promoure una implicació activa de tots els agents involucrats (stakeholders), o potencialment afectats per la gestió durant la fase de recuperació postaccidental (consumidors, productors, representants de les indústries de processament i venda, autoritats sanitàries, experts en protecció radiològica, etc.), i de millorar la confiança de la població en les capacitats de gestió d'emergències nuclears i radiològiques. En la discussió va quedar palesa que, per a la gestió en el llarg termini, a més dels criteris de protecció radiològica (justificació i optimització), cal tenir en compte l'opinió i els criteris d'altres experts en l'establiment de les pautes d'actuació.

El director general Adjunt del Ciemat, Ramón Gavela, que va oficiar d'amfitrió del workshoo, va assenyalar, en l'obertura de la reunió, que la gestió de productes contaminats radiològicament és un aspecte complex i molt sensible que no pot resoldre's sense tenir en compte diferents punts de vista i la necessària coordinació entre les organitzacions implicades, tant a nivell nacional com a internacional. En aquest sentit va destacar que Ciemat treballa en estreta col·laboració en aquest camp amb el CSN, autoritat reguladora nacional en seguretat nuclear i protecció radiològica, havent iniciat les accions necessàries per a la implicació d'altres actors nacionals amb responsabilitat en la gestió d'emergències i recuperació postaccidentales. Ramón Gavela va subratllar que el Ciemat, com a membre de la Plataforma Europea Neris, i organisme amb una llarga tradició en activitats de protecció radiològica, reafirma el seu compromís en la contribució dels objectius d'aquesta plataforma.

Empreses o entitats relacionades

Centro de Investigaciones Energéticas, Medioambientales y Tecnológicas

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Soltec 2023: The future of the Sun

    Soltec 2023: The future of the Sun

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Energía

    05/09/2024

  • Newsletter Energía

    25/07/2024

Enllaços destacats

AWA Show2beSalón de gas renovableiClimaXIX Congreso Anual de CogeneraciónProfei, S.L.Matelec - IFEMA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis