Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Zamora acoge un ciclo de conferencias sobre divulgación científica coorganizado por el Ciemat

Zamora acull un cicle de conferències sobre divulgació científica coorganitzat pel Ciemat

16/01/2013

16 de gener de 2013

El Centre d'Investigacions Energètiques, Mediambientals i Tecnològiques (Ciemat), la Universitat de Salamanca (Usal) i la Reial Societat Espanyola de Física (Rsef), amb la col·laboració de l'Ajuntament de Zamora i del Parc Científic de la Usal, han acordat organitzar un Cicle de Conferències en el qual es tractin temes científics i d'actualitat que despertin l'interès dels assistents.

El desenvolupament de les mateixes, està programat per al tercer dijous de cada mes, a l'edifici de l'Alhóndiga, a partir de les 19 h els dies: 17 de gener, 21 de febrer, 21 de març, 18 d'abril, 16 de maig, 20 de juny i 18 de juliol i s'espera la seva continuació després del període estival.

Aquesta iniciativa ha estat impulsada per la investigadora titular del Ciemat i també presidenta de la Rsef, Mª del Rosario Heras, així com pel director de l'Oficina Verda de la Usal, José Sánchez, comptant amb el suport del consistori zamorano amb la finalitat d'apropar al públic de la capital castellà-lleonesa els temes científics de major actualitat.

En sintonia amb la recent tendència de l'Ajuntament de la capital, de recolzar iniciatives de caràcter científic en relació amb projectes d'eficiència energètica, tal com succeeix amb el projecte Smartza, en el qual es pretén aconseguir l'eficiència energètica d'un barri de Zamora, el consistori està conjuminant esforços no només perquè es puguin desenvolupar aquestes iniciatives sinó per conscienciar als seus veïns i públic interessat sobre com estalviar energia i fer un ús racional de la mateixa, a més d'apropar els temes científics d'ardent actualitat en els últims anys.

Encara que encara no estan confirmats tots els conferenciants, s'ha decidit celebrar conferències temàtiques relacionades amb diferents àrees científiques i diversos sectors d'actualitat. De moment, el primer ponent que ha respost sumant-se a aquesta iniciativa, és Manuel Toharia Cortés, director científic de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València i divulgador científic amb una dilatada experiència durant les tres últimes dècades. El títol de la xerrada: ‘Canvi climàtic, el mite i la realitat’, en la qual Toharia explicarà els efectes de les emissions de gasos d'efecte hivernacle a l'atmosfera i l'intercanvi d'interessos dels països subscrits a aquest pla de preservació de l'ecosistema per part dels països vinculants a aquesta iniciativa de Nacions Unides.

Encara sense tancar el cartell definitiu d'aquest cicle de conferències, altres científics i divulgadors de reconegut prestigi seran ponents en aquest programa que, sens dubte, despertarà l'interès del públic zamorano interessat en la ciència.

Empreses o entitats relacionades

Centro de Investigaciones Energéticas, Medioambientales y Tecnológicas

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Soltec 2023: The future of the Sun

    Soltec 2023: The future of the Sun

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Energía

    05/09/2024

  • Newsletter Energía

    25/07/2024

Enllaços destacats

AWA Show2beSalón de gas renovableiClimaXIX Congreso Anual de CogeneraciónProfei, S.L.Matelec - IFEMA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis