RC Microelectrónica, S.L. - Baterías para electrónica

Bateries amb tecnologia Lead Crystal: basada en plom

Fotografia de Bateries amb tecnologia Lead Crystal
RC Microelectrònica presenta les bateries de tecnologia Lead Crystal; aquesta tecnologia està basada en plom i comparteix algunes característiques amb les tradicionals bateries VRLA, encara que incorpora interessants millores.

Les bateries Lead-Crystal estan compostes per plaques de plom i un àcid líquid SiO2 com a electròlit que substitueix a l'àcid sulfúric de la bateria de plom àcid tradicional. Durant les primeres càrregues, l'electròlit reacciona amb les plaques de plom formant amb elles una estructura cristal·lina i compacta, d'aquí el seu nom. És una tecnologia no tòxica, que facilita l'intercanvi de ions i evita la pèrdua d'humitat, la sulfatación de les plaques i la pèrdua de materials.

És una bateria hermètica, que no requereix manteniment. No està classificada com a perillosa i no és explosiva. Provoca una reacció combinada que impedeix la fugida d'hidrogen i oxigen i no hi ha vessis, per la qual cosa es pot muntar en qualsevol posició excepte de cap per avall.

Els cicles de càrrega i descàrrega d'una bateria Lead-Crystal són molts més comparats amb una bateria de plom àcid o gel, les quals permeten entre 300 i 400 cicles, mentre que el Lead-Crystal permet entre 2000 i 3100 cicles. Això multiplica la seva vida i pot arribar a usar-se fins a 18 o 20 anys, reduint la necessitat de manteniments programats per canviar les bateries.

Una altra característica millorada del Lead-Crystal és la seva ràtio d'autodescarga, extremadament baixa, per la qual cosa permet el seu emmagatzematge sense ús fins a 2 anys, i encara així estaria al 80% de la seva capacitat nominal. De totes maneres a aquest nivell de descàrrega pot carregar-se sense problemes.

De nou la necessitat de manteniments per recarregues periòdiques durant emmagatzematges perllongats es redueix.

Les bateries de Lead-Crystal treballen entre –40º i +65º C mantenint en tots dos extrems el 85% de la seva capacitat nominal en Ah. Aquesta propietat és molt millor que en les bateries tradicionals de plom, sobretot a baixes temperatures.

Intrínsec de la seva tecnologia cristall és no contenir líquids ni produir gasos de cap tipus pel que una bateria Lead-Crystal és estanca. Tampoc és corrosiva, per això no té cap limitació a l'hora de transportar-la ni tan sols per avió. Aquesta propietat redueix els costos i temps de transport, així com d'homologació per a nous projectes.

En comparació a una bateria de plom convencional i gràcies a la seva composició química particular té a més els següents avantatges:

- Millors propietats de càrrega i descàrrega gràcies a la seva capacitat d'absorbir una major quantitat de corrent en menys temps. Això redueix els temps de càrrega un 20%.

- Superior capacitat de l'emmagatzematge d'energia.

- Possibilitat de descarregar el 100% de la seva capacitat nominal sense danyar la bateria. Es pot tornar a carregar una altra vegada fins al 100% de la seva capacitat nominal (en sol dos cicles de càrrega i descàrrega).

-El seu ús és idoni tant per a aplicacions estacionàries com a cícliques, cobrint les necessitats dels diferents mercats indústriales, solar, energia eòlica, etc.

Aquestes bateries tenen una garantia de 2 anys.