Disset Odiseo, S.L. - Plataformes elevadores

Taules elevadores: per l'elevació i el transport de càrregues

Fotografia de Taules elevadores
Les taules elevadores formen part de l'extensa gamma de productes que ofereix Disset Odisseu per a l'elevació i el transport de càrregues. Són una eina molt fiable i indispensable a l'hora salvar diferències d'alçada de nivell dins de la fàbrica o línia de fabricació.

Estan compostes per un mecanisme de tisora, que pot ser simple, doble, triple o quàdruple, amb rodaments que no requereixen manteniment. La força d'elevació es produeix per l'actuació d'un o dos cilindres hidràulics fixats a l'interior del mecanisme de tisora. Cada cilindre té integrada una vàlvula que limita la velocitat de descens fins a un 50% de la velocitat admesa pel circuit hidràulic. A més, hi ha una vàlvula de seguretat que redueix el cabal en cas de descens brusc de la taula. Les taules integren una unitat de potència dins del xassís (o fora en cas de taules extraplanes) i un llistó de contacte d'alumini, fixat al perímetre de la plataforma superior, que atura el descens quan troba algun obstacle. Compten també amb un interruptor de final de carrera que atura automàticament la taula quan aquesta arriba a la seva alçada màxima.

Les taules es controlen mitjançant una caixa de polsadors connectada al quadre elèctric. Disposen de funció operari present, per la qual el moviment de la taula es produeix únicament mentre els polsadors són accionats. La caixa de polsadors inclou també un polsador d'emergència o atur de seguretat. Quan és premut la taula s'atura i els polsadors d'elevació i descens queden desactivats fins que l'operari desenclavar el polsador d'emergència. Incorporen suport de fixació per a la inspecció o reparació.

Es subministren amb manual d'ús i manteniment, i amb la declaració de conformitat CE d'acord amb la normativa europea. Les taules elevadores suposen un model a seguir per les empreses en el compliment de la seva responsabilitat de proporcionar un ambient de treball segur, d'acord amb les directives europees. Així mateix, compleixen amb les normes ISO 9001 / ISO 14001.