Iscar Ibérica, S.A. - Altre eines per a màquina-eina

Solucions per al mecanitzat de composites avançats: per proporcionar a l'usuari una major rendibilitat i productivitat

Fotografia de Solucions per al mecanitzat de composites avançats
Més lleugers i resistents que mai, aquests materials provinents de les fibres de carboni i denominats amb les sigles CFRP, Carbon Fiber Reinforced Plastics, magnifiquen el seu rendiment en aplicacions que van des de la base dels esquís a les raquetes de tennis i, com no, en les indústries militar i aeroespacial, a més d'estar cada vegada més presents en la de l'automòbil, ja que aquest sector es beneficia també del seu principal característica, el poc pes. La seva inicial implantació en l'aviació va ser per a l'estalvi en el consum de combustible, aquest mateix benefici es busca també en la seva aplicació en automoció.

Com a material a mecanitzar, cal destacar que les seves característiques principals són les de ser unes 1.000 vegades mes abrasiu que l'acer i amb una conductivitat tèrmica 400 vegades més baixa que l'alumini i com contra el seu baix punt de fusió 200 °C i la de la possibilitat de produir-se deslaminaciones, astillamiento i rebabas durant el mecanitzat d'aquestes fibres, així com el produir pols en ser mecanitzats.

Per aquest motiu Iscar presenta aquesta nova generació d'eines específiques per al mecanitzat de les més freqüents operacions en tots aquests tipus d'avançats materials.

Iscar proporciona un ampli programa amb la línia PCD en trepat i fresat, així com amb eines combinades de trepat i chaflanado, broques escariadoras, maduixes de ranurar, etc.

Com a material principal de base és metall dur integral amb recobriments de PCD, o plaquitas amb PCD soldat o amb làmines de solucions per pràcticament qualsevol composite avançat. El motiu que siguin en metall dur és evident ja que proporciona la rigidesa i la precisió dimensional necessària per mantenir les estretes toleràncies de mecanitzat i alhora poder obtenir superfícies mecanitzades d'alta qualitat, a més utilitzar condicions de cort optimas i minimitzar forces de tall, calor, astillamiento de les fibres, rebabas, etc.

Sigui el que sigui l'aplicació, Iscar ofereix solucions de mecanitzat de materials de CFRP o qualsevol tipus de materials composts, composites, dissenyades per proporcionar a l'usuari una major rendibilitat i productivitat.