SSI Schaefer Sistemas Internacional, S.L. - Prestatgeries mòbils

Schäfer

Prestatgeries mòbils: magatzematge compacte i utilització òptima de l'espai

Fotografia de Prestatgeries mòbils
Les prestatgeries mòbils ofereixen la solució òptima quan es tracta de reduir de manera significativa l'espai de magatzematge. El sistema de prestatgeries mòbils combinat amb el sistema de navegació per làser per mitjà d'un carretó trilateral sense persona a bord representa una innovació a nivell internacional, dins de la gamma dels sistemes de magatzematge automàtics.

El sistema, especialment desenvolupat per SSI Schäfer per cobrir les exigències cada vegada més complexes del mercat, es compon dels següents elements: un sistema de prestatgeries mòbils, un carretó trilateral sense home a bord, un sistema de navegació per làser, un sistema de control de flux de material i un sistema de conveyors.

Aquest sistema ha estat instal·lat per primera vegada en el centre de distribució de l'operador logístic alemany Simon Hegele GmbH en Kemnath. Still GmbH actua com partner per al subministrament del carretó trilateral i el sistema de navegació mitjançant làser ha estat desenvolupat en col·laboració amb l'empresa LogObject Ag.

La tecnologia de la “prestatgeria mòbil automatitzada” és idònia per a la seva aplicació en el magatzematge a temperatures controlades (fred i congelats), ja que permet el seu ús continuat en tres torns de treball, els set dies de la setmana.

Els palets i contenidors a emmagatzemar són transportats, mitjançant un sistema estàndard de conveyors fins a una posició enfrontada amb el passadís que es troba en posició oberta de la prestatgeria mòbil. La recollida s'efectua de manera automàtica amb el carretó trilateral sense conductor, doncs un escàner disposat en les forquetes permet determinar el tipus d'unitat de càrrega utilitzat, ja sigui palet o contenidor. El carretó trilateral està, al seu torn, controlada per un sistema informàtic de gestió de magatzems, el programari “ANT” de SSI Schäfer, adaptable als requeriments i exigències de cada client.

El flux de material i els processos estan completament automatitzats. Els desplaçaments del carretó trilateral en el passadís i a la zona de canvi de passadís estan representats en un monitor.

L'orientació del carretó trilateral en el passadís s'efectua per mitjà de dos sensors de làser. Aquests sensors escanegen la geometria de la prestatgeria en temps real mitjançant reflectores. En l'element elevador, està instal·lat un altre sensor làser, que reconeix automàticament la posició exacta de sortida i entrada del material. El rendiment màxim del carretó trilateral és de 20 cicles dobles per hora o 35 cicles simples per hora.

El sistema presenta importants avantatges enfront dels sistemes de prestatgeries mòbils convencionals i, en bastants situacions, es presenta com una alternativa molt vàlida a les instal·lacions servides per transelevador. Una de les principals és l'aprofitament òptim de l'espai. Aquest sistema pot aconseguir un estalvi de fins al 50% de l'espai requerit en sistemes convencionals. També és destacable la seva rapidesa i continuïtat, ja que els processos d'entrada i sortida de material s'efectuen de manera més ràpida i contínua.

Així mateix, l'automatització del sistema permet una adaptació òptima al desenvolupament logístic en el magatzem i augmenta la seguretat.

Són flexibles i fiables ja que els components del sistema flexibles i assegurances garanteixen una gran disponibilitat i fiabilitat en tota la instal·lació i permeten estalviar temps i guanyar rapidesa. A més és adaptable gràcies a que el sistema s'adapta a les necessitats de cada cas en concret i cada client en particular.