Carboneras Internacional - Premses mecàniques de doble muntant

Mate

Premses mecàniques excèntriques: amb estructura de coll de cigne o amb doble muntant

Fotografia de Premses mecàniques excèntriques
Mat és una empresa italiana especialitzada en la construcció de premses mecàniques excèntriques, i distribuïdes a Espanya per Carboneras Internacional. Aquestes premses excèntriques compten amb estructura de coll de cigne o amb doble muntant. Entre els models estàndard amb l'estructura de coll de cigne que Mat fabrica, destaquen els models de 45, 63, 100, 125, 160, 200 i 250 t de capacitat; mentre que en estructura de doble muntant amb una biela, es pot destacar els models de 80, 125,160, 200, 250 i 350 t de capacitat.

En Maquitec 2007 estaran exposades i en funcionament els models JL21 - 160 (premsa excèntrica amb estructura de coll de cigne, de 160 t de capacitat) i JL 125 DM1 (premsa excèntrica amb estructura de doble muntant, de 125 t de capacitat).

L'estructura de les premses és del tipus monobloc en xapa d'acer electrosoldada i estabilitzada, amb una simulació gràfica prèvia que serveix per preveure les condicions de treball mes desfavorables.

L'accionament de les premses és de doble reducció, amb dentat helicoïdal ample.

Tot el grup de reducció treballa en cárter tancat banyat en oli. El pinyó i la roda són d'acer al carboni amb el tallat de dents helicoïdal i temperats per inducció.

El cigonyal és d'acer aliat al crom níquel molibdè (F-127) bonificat, de gran tenacitat i resistència. Treballa sobre coixinets de corrons, mentre que en el seu suport intermedi treballa sobre suports de bronze altament dimensionaments.

La corredissa està construïda amb fosa especial d'acer. Està equipada amb 8 llargues guies de lliscament regulables que estan sempre en contacte amb tots els valors de carrera. Això és molt important per garantir un perfecte paral·lelisme entre la taula i la corredissa fins i tot en les condicions més desfavorables. Les guies de lliscament són de bronze.

La regulació corredissa està motoritzada elèctricament, obtinguda amb un sistema de claveguera sense fi, roda helicoïdal accionada per un reductor amb motor autofrenante que actua sobre el sistema d'articulació de la biela. La lectura de posicionament és al dècim de mil·límetre (0,1 mm) indicat en el corresponent visor, amb final de carrera elèctric en els extrems de la regulació.

El pes de la corredissa, de la biela, la part mòbil de l'encuny i totes les parts dotades de moviment altern estan equilibrades per cilindres pneumàtics. La possibilitat de regular la pressió de l'aire permet equilibrar tots els pesos en moviment reduint així al mínim el consum dels òrgans de transmissió.

El fre embragui monodisco, d'execució en cos únic i compacte, és d'accionament pneumàtic. La premsa està equipada amb una electrovàlvula de seguretat de doble cos, amb flux creuat, que permet l'atur immediat de la corredissa en cas d'avaria en un dels dos cossos electroneumáticos.

Quant a la instal·lació pneumàtica, les premses estan equipades amb dues calderines, un per a la línia que alimenta el grup embragui-fre i el segon per garantir la compensació de l'aire comprimit dels cilindres compensadors. Un presostato garanteix l'atur de la màquina en el cas que es produeixi una caiguda de pressió de la línia.

El quadre elèctric està fixat en el muntant dret de la premsa, amb 4 antivibrantes que garanteixen la seva fixació. Tots els components elèctrics que equipen la màquina són de primeres marques (Telemecanique, Siemens, ABB) i estan instal·lats de manera que compleixin la normativa CE vigent. La gestió de la lubrificació és gestionada per una central amb bomba, filtres, manòmetres i diversos components. El sistema de lubrificació és amb recirculació, (amb recuperació d'oli al 100%). El sistema controla el nivell mínim de lubrificant, l'obturació dels dosificadors i la pressió de la instal·lació. En el cas de falta d'oli, la premsa es para automàticament.

Tots els models de premses esta Aquest sistema està basat en l'aplicació d'un cilindre hidràulic que interposa una capa d'oli en pressió entre el peu de la biela i la corredissa. Quan es detecta una càrrega excessiva l'oli és expulsat immediatament de la càmera del cilindre i el pistó és capaç de recórrer una carrera en buit de 20 mm (o valor diferent en cas que necessari). En superar en un 10% el valor nominal d'esforç, seleccionat prèviament, la màquina es para en el punt mort superior. Amb la presència de la capa d'oli que ha actuat com a fusible, hem protegit l'encuny i el mecanisme de la premsa.

Totes les premses estan equipades amb el sistema de canvi de carrera semiautomàtic que s'efectua des de la botonera de comandament, amb desenclavamiento pneumàtic. L'operació del canvi de carrera es realitza en uns segons i a més sense realitzar cap operació manual de desbloquejo.

Tots els models estan preparats per a la instal·lació d'un coixí pneumàtic, amb els càlculs i les mecanitzacions de subjecció i allotjament realitzats.

Existeix la possibilitat d'equipar les premses amb un sistema de ralentització de la corredissa, que ens permet ralentir l'aproximació al P.M.I. però mantenint constant la força nominal. Aquest sistema ens ofereix els següents avantatges: acció de cort constant; important reducció de la força de cort necessària; reducció de l'impacte que sofreixen l'encuny i el cinematismo de la premsa; reducció de l'emissió sonora; subdivisió de la força: torsió sobre l'excèntrica i flexió sobre els suports superiors; augment de la producció.