Máquina Center, S.A. (MAQCENTER) - Centres de tornejat i fresatge

Okuma Multus B300

Màquina multi-tasca: per a aplicacions amb plat de 200-250 mm

Fotografia de Màquina multi-tasca
La màquina multi-tasca Multus B300 d'Okuma, empresa comercialitzada per Màquina Center és per a aplicacions amb plat de 200-250 mm. El concepte de màquina robusta, modular, d'ús universal ofereix, a més, amb els eixos B i I inmumerables possibilitats de mecanitzat. Es pot triar entre les grandàries de clavegueres disponibles: el Mandrín de 62 mm de diàmetre i 15 kW i el Mandrían de 80 mm de diàmetre de 22 kW. Tots dos clavegueres estan dissenyats com a claveguera integral de canya amb parells de fins a 328 Nm i 412 Nm.

Com a estàndard el con d'eines és HSK-A63 i opcionalment Capto C6, el magatzem estàndard té 20 estacions i com a opció es pot seleccionar entre 40 o 60 estacions. Gràcies a l'ús de telescòpiques de corró cilíndric, Okuma aconsegueix altes velocitats de recorregut (X/Z/I de 40/40/26 m/min) amb gran estabilitat durant l'arrencada d'encenall a més d'una gran suavitat de funcionament.

El disseny d'estructura de la màquina és tal, que els pesos dels diferents mòduls de la mateixa es concentren de forma vertical. Així, els elements pesats de la màquina es troben dins de l'espai de sòl ocupat per ella, sense que sobresurtin dispositius com a carros. La bancada i el carro tenen forma de bloc i la possible deformació tèrmica de la claveguera es compensa gràcies a la dilatació oposada de la base de la taula i s'aconsegueix que el desplaçament de la claveguera sigui el mateix que el de l'eina.

Incorpora també com a equipament estàndard el sistema anticolosión CAS. Amb aquest sistema es redueix dràsticament el temps de preparació de la màquina especialment per al mecanitzat complex. També en l'equipament estàndard va inclòs un sensor per a la detecció de trencament i desgast d'eina, que es pot aplicar de manera individual per a cadascuna de les eines, ja siguin fixes o rotatives.