Bautermic, S.A. -

Instal·lacions: per pintat i acabat industrial

Fotografia de Instal·lacions
Els tractaments superficials aplicats a tot tipus de peces són necessaris en qualsevol procés de fabricació, per superar els controls de qualitat al fet que se sotmet qualsevol producte. En molts d'ells intervenen un o més tractaments, els quals poden ser: de neteja o preparació superficial, per acabar amb algun tipus de recobriment, pintura o vernís que serveixi de distinció, aparença decorativa, protecció contra el desgast, augment de les propietats de les peces davant l'oxidació per humitat, boira salina al contacte amb àcids, vapors, etc.

Per realitzar aquestes funcions s'empren una àmplia gamma d'instal·lacions que poden ser estàtiques o contínues, les aplicacions de les quals més usuals són: desgreixar, fosfatar, esbandir, vernissar, pintar i assecar tot tipus de peces, bé siguin metàl·liques, plàstiques o qualsevol un altre material, amb pintures epoxi, amb base aquosa o amb dissolvents. Per a la seva aplicació aerográfica o electroestática en líquid, en pols, en cubes de jaç fluid, per plastificats, rilsanizados, etc.

Els equips bàsics per al tractament i acabat de superfícies, aplicables a tot tipus d'indústries, bàsicament, són: rentadores, cabines de pintura, forns d'assecat, transportadors i equips complementaris com a robots, recuperadors, ciclons, etc.