OPQ Systems Maquinaria Gráfica, S.L. - Enquadernadores en rústica

Horizon BQ-280 Pur

Encuadernadoras automàtiques: equip dissenyat per treballar amb cua Pur

Fotografia de Encuadernadoras automàtiques
OPQ Systems presenta l'encuadernadora de l'empresa japonesa Horizon. Es tracta de l'encuadernadora de cua Pur model BQ-280. Aquest equip ha estat dissenyat per treballar amb cua Pur, incorporant els últims avanços tecnològics. Disposa d'una moderna pantalla tàctil a color de gran format basada en icones molt intuïtives. Els canvis de format i ajustos es realitzen des de la pantalla tàctil. Per ajustar un nou treball, només és necessari introduir les mesures del tac del llibre i de la portada. En uns pocs segons l'encuadernadora estarà llista per treballar.

L'equip incorpora els avanços tecnològics dels reeixits models superiors d'Horizon: el sistema d'aplicació de cua Pur per tanc de cua amb dos corrons aplicadors i un d'ajust de pel·lícula de Pur, tanc de cua Eva separat per a la cua de cortesia amb corrons oblics. Així com el dispositiu de sortida que recull els llibres de la mordassa i els diposita suaument en la safata de sortida. Aquest dispositiu, evita que els llibres es danyin en deixar-los caure des de la mordassa a la safata de sortida.

La BQ-280 està equipada amb un intuïtiu introductor de mesures de grossor del tac del llibre. Aquest modern introductor funciona automàticament. En apropar el tac del llibre aquest llegeix el grossor i ho envia directament a l'encuadernadora. Aquesta operació, es pot realitzar quan la mordassa aquesta tornant a la seva posició, estalviant temps d'ajust i augmentant la producció. La neteja de la cua, es realitza de forma semiautomàtica. En seleccionar la icona de neteja, el colero es desplaça a la posició de sortida, on aquest queda accessible per a la seva neteja.

El sistema d'introducció de mesures, es pot realitzar mitjançant la introducció de mesures a través de la pantalla, mitjançant codi de barres, carregant una posició de memòria prèviament gravada o bé a través de JDF. Un sistema de matching pot assegurar la integritat del llibre, comprovant que la portada coincideix amb el tac del llibre. La BQ-280, també pot treballar amb cua Eva de baix punt de fusió.

Les principals característiques tècniques són:

- Grandària màxima del llibre: 385 x 320 mm.

- Grandària mínima del llibre: 135 x 105 mm.

- Grossor: de fins a 51mm.

- Velocitat 500 cicles.