Iscar Ibérica, S.A. - Broques de metall dur

Broques llargues de metall dur integral: especialment dissenyades per a petits diàmetres

Fotografia de Broques llargues de metall dur integral

Iscar presenta les seves broques llargues de metall dur integral, especialment dissenyades per a petits diàmetres, que es poden utilitzar en diferents aplicacions en la indústria de motlles i matrius (forats de circulació d'aire i de refrigeració), per al mecanitzat de forats profunds en diferents components d'automoció (cigonyals, eixos de lleves, bieles, culatas, blocs de motor i blocs hidràulics), i per a les indústries mèdica, aeroespacial i d'aviació. La majoria d'aquest tipus de peces es mecanitzava habitualment amb broques convencionals d'HSS o broques canó, que treballaven a baixa velocitat, per la qual cosa els índexs de trepat havien suposat un coll d'ampolla en el procés productiu durant anys.

Les broques es caracteritzen per l'elevat índex d'extracció de metall, fins a sis vegades superior al de les broques HSS. En el mecanitzat de forats de fins a 22xD, l'índex d'extracció de metall és almenys un 10% superior (augmentant la velocitat de tall i l'avanç) a l'obtingut amb altres broques de metall dur integral. Això suposa un gran avantatge, ja que es redueixen els costos de màquina i de mà d'obra, oferint un cost per peça molt més competitiu. En el que a refrigeració es refereix, s'utilitza principalment la tecnologia MQL, i l'emulsió d'oli soluble estàndard.

La punta de la broca té un disseny amb quatre facetes guia que ajuda a mantenir l'estabilitat durant el tall. Les facetes guia perifèriques estan situades a la zona de cort davantera de la broca. Els canals i facetes van reduint lleugerament el diàmetre, facilitant l'evacuació d'encenall i reduint la zona de contacte amb el forat. La geometria de la punta, molt positiva i amb un angle de 140°, redueix la força d'embranzida i proporciona un excel·lent centrat, augmentant la precisió.

Aquestes broques llargues estan disponibles en qualitat IC08, un substrat submicron al 10% de cobalt amb recobriment TiAlN PVD. Disposen de refrigeració interna, la qual cosa permet utilitzar el mètode MQL i el convencional, a diferents pressions perquè es pugui aplicar a la majoria de materials, oferint una elevada durada, tenacitat i resistència al desgast.

La tecnologia actual dels tractaments post-recobriment de les broques (poliment) redueix la fricció en llavis, facetes guia i tall de cort. A més, l'hèlix a 30° facilita una eficaç evacuació d'encenall. El disseny especial del nucli proporciona una robustesa addicional a la punta i permet una bona evacuació d'encenall en forats profunds.

Les broques estan disponibles en diàmetres estàndard, en una gamma de 5 a 10 mm, amb una relació longitud-diàmetre de 20 i 22. Sota demanda, ISCAR pot fabricar broques de diàmetres i longituds especials.

Mecanitzat MQL (Mínima Quantitat de Lubrificant)

MQL és un sistema de refrigeració que subministra la mínima quantitat de lubrificant necessària barrejada amb aire i millora el mecanitzat enviant el flux continu de la barreja oliï/aire cap al tall de cort. El sistema MQL fa possible que la quantitat de lubrificant es redueixi i els costos es redueixen del 3 al 10%.

Recentment, els efectes negatius dels fluids de tall sobre les persones i el medi ambient, així com l'elevat cost de manteniment s'han constituït a ser greus problemes. Per tant, és necessari reduir la quantitat de lubrificant utilitzada.



Avantatges del sistema M.Q.L.

- Menors costos de producció

- Pràcticament no es necessita fluït de cort

- Millor productivitat

- Extraordinària reducció dels temps de producció

- Elevada eficàcia de tall i durada de l'eina.

- No és necessari netejar/desgreixar la peça després del mecanitzat.

Avantatges de les Broques Llargues (20, 22xD) de Metall Dur Integral



- Augmenta la productivitat fins a 6 vegades, en comparació de broques per trepat profund d'HSS o broques canó.

- Procés de trepat fiable i repetible amb una relació de diàmetre-profunditat de 22, no és necessari tall intermitent.

- No és necessària cap màquina especial ni específica para trepat profund. Els centres estàndard de fresat convencional són adequats per a aplicacions de trepat de fins a 22xD.

- Les broques llargues d'Iscar es poden utilitzar tant amb MQL com amb refrigeració en emulsió estàndard.

- No és necessari utilitzar una pressió o flux de refrigerant especials per realitzar aquest tipus

de trepat.

- La refrigeració MQL es pot aplicar en una àmplia gamma de materials i condicions de tall,

amb una formació i evacuació d'encenall òptimes, en comparació del tipus de refrigeració per emulsió d'oli estàndard.

- La nostra avantguardista qualitat IC908 amb recobriment TiAlN, amb un tractament SUMME TEC de poliment especial, ofereix un tall suau, fàcil evacuació d'encenall i una durada del tall competitiva en comparació de qualsevol altre tipus de broca de metall dur.

- El substrat submicron ultra fi li proporciona elevada rigidesa i tenacitat.

- Les forces de cort relativament baixes permeten utilitzar centres de mecanitzat de poca potència.

- Les noves broques de metall dur integral poden tornar a reafilarse i recobrir-se almenys 10 vegades, seguint les instruccions recomanades per Iscar.