Iscar Ibérica, S.A. - Broques de plaquetes

Broques combinades: per foradar components d'aerogeneradors

Fotografia de Broques combinades
Iscar Ibèrica ha desenvolupat en els darrers anys eines semiestàndard per optimitzar processos en components bàsics dels aerogeneradors, com són els eixos i els bastidors, siguin d'una o dues peces.

Les operacions de trepat tenen un pes important en els temps de fabricació, a causa del disseny de les subjeccions tant de les pales com l'acoblament a l'eix principal. Molts d'aquests forats són roscats i preveuen una zona de mandrinat i xamfrans.

Iscar Ibèrica, a fi de reduir els temps de fabricació, ha dissenyat un programa de broques combinades que realitzen el trepant, el mandrinat i xamfrans en una sola operació, o el trepat i chaflanado combinat. L'estalvi és molt significatiu, s'estalvien dos posicionats de gran longitud per trepant, canvis d'eina i operacions de retaladrado i xamfrans, mantenint el mateix avanç des de l'inici fins al final.

Les broques Iscar combinades fan les 3 operacions en un sol cicle, sense temps morts ni retaladrados i amb avenços molt elevats. Les velocitats van dels 250 i 300m/min i avanços de 800 a 1100mm/min en materials GGG40 i 50.

Iscar dissenya aquestes broques multidiàmetre a mida, amb geometries de quatre talls resistents i sistemes de refrigeració i evacuació específicament dissenyats per a aquestes aplicacions. L'optimització pot arribar fins al 66% de durant l'any.