SSI Schaefer Sistemas Internacional, S.L. - Almacenes inteligentes

Schäfer Multitec

Sistema per a la preparació de comandes automàtica: permet un magatzematge compacte combinat amb un alt rendiment d'expulsió

Fotografia de Sistema per a la preparació de comandes automàtica
SSI Schäfer ha desenvolupat el sistema compacte per a la preparació de comandes automàtica, Mutlitec.

Un magatzematge compacte en combinació amb un alt rendiment d'expulsió de productes, de fins a tres unitats per segon, confereix al sistema possibilitats òptimes per a la preparació de comandes automàtica en multitud de sectors, des de la indústria farmacèutica i cosmètica, com en la gestió de comandes de productes empaquetats en el sector òptic, elèctric i electrònic, per posar alguns exemples.

Multitec és un sistema de preparació de comandes totalment automàtic, que ha estat especialment desenvolupat com un conjunt compacte i econòmic que cobreixi les necessitats de picking dels productes de mitjana i baixa rotació en magatzems altament automatitzats. No obstant això, la seva estructura modular, compacta i econòmica els converteix també en una opció ideal per a magatzems manuals petits, doncs la seva implementació pot constituir amb garanties la primera fase d'automatització dels mateixos.

En grans magatzems de distribució, el seu desenvolupament permet al sistema la possibilitat de gestionar en un espai reduït una gran quantitat d'articles i cobreix el buit entre els sistemes automatitzats més usuals i la resta de les tasques de picking realitzades manualment.

A més de l'alt nivell de qualitat del sistema, la gran velocitat d'expulsió garanteix un alt rendiment en la preparació de comandes, fins i tot en puntes de treball i disminueix al mateix temps les taxes d'errors en reduir l'operativa manual. Aquestes característiques garanteixen que aquest sistema estigui especialment adaptat a llocs de treball que impliquen la utilització de multitud d'articles.

L'autòmat Multitec consisteix en dos mòduls de prestatgeries de baldes inclinades, amb cinc nivells cadascun, disposats a banda i banda d'una cinta colectora. Cada nivell pot albergar fins a 32 canals de productes diferents, amb una profunditat de 60 cm i amb la possibilitat d'ajustar a conveniència l'ample de cada canal. Així, en cada mòdul (d'aproximadament 2,5 m de longitud i 2 m d'ample) es poden disposar fins a 320 canals per a un magatzematge compacte dels productes.

Aquests mòduls són combinables entre si i amb altres sistemes de preparació de comandes, la qual cosa confereix al sistema una modularidad i possibilitats d'implantació altament flexibles.

Els nivells on es troben els canals estan inclinats cap a l'interior del mòdul, on una cinta transportadora disposada en el passadís central recull els productes. Perquè no es barregin els productes de diferents comandes, la cinta transportadora està dividida, de forma virtual, en diferents zones, cridades finestres de comanda, sobre les quals són expulsats els productes de cada comanda a una velocitat de fins a 3 articles per canal i segon.

Els productes estan situats en diferents nivells sobreposats, dissenyats per aprofitar al màxim l'espai disponible i facilitar la reposició de productes en qualsevol moment. Les unitats són dispensades de forma completament automàtica sobre la cinta colectora, la qual transporta els productes cap al punt de càrrega per a l'ompliment de la cubeta. La reposició dels canals es pot dur a terme de forma simultània a la preparació de les comandes.