Maconse - Altres equips per a elevació i desplaçament

Línies de pulmó, transports i elevadors: producció contínua sense aturs en les màquines

Fotografia de Línies de pulmó, transports i elevadors
Absorbeix aturs en la línia de producció, com a canvi d'etiquetes, trencament d'envasos, etc., amb la finalitat de no reduir la producció final.

El seu funcionament consisteix en l'entrada d'envasos per mediació d'un transportador que els dipositarà en el pulmó o taula d'acumulació, amb l'objectiu d'aconseguir una producció contínua encara que hi hagi aturs en les màquines posteriors de la línia, no afectant aquests aturs a la producció final. A més la màquina anirà equipada amb fotocélulas, que en el cas de tenir acumulacions, les detectarà i manarà informació a la resta de màquines de la línia, amb l'objectiu d'absorbir les acumulacions sense tenir parades en la línia.

Parts de la màquina:

Transportador d'entrada-Sortida.

Autòmat per a l'acumulació del sistema.

Sensors de control d'acumulació.

Grup motriu amb inversor de marxa i variador de freqüència.

Quadre elèctric.

Transports:

Un transport és un component essencial en l'automatitzat de fàbriques o línies de producció, la seva funció és la de comunicar màquines entre si, amb l'objectiu d'aconseguir un procés de fabricació en continu. El funcionament d'un transport es basa en l'arrossegament d'una cadena mitjançant un motorreductor. La cadena pot ser de diferents materials, (plàstic, acer inoxidable, etc.) depenent dels envasos o productes. El motorreductor anirà acompanyat de fotocélulas i variadors de freqüència que determinessin la velocitat del transport amb la finalitat de donar una adequada alimentació d'envasos a la màquina per la qual treballi.

Elevadors:

La màquina ha estat dissenyada per transportar, elevant el producte a una altra màquina, o per salvar els desnivells existents en una línia. Poden portar incorporats una bassa en la part inferior, en la qual es dipositària el producte a orri, perquè la banda de l'elevador traccionada per un motorreductor situat en la part superior de l'elevador, transport el producte cap amunt. La banda pot ser de resina plàstica, d'acer inoxidable, etc., i portarà instal·lats uns cangilones per transportar amb major efectivitat el producte.