Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Los robots mejoran para dar más
Els fabricants innoven constantment

Els robots milloren per donar més

Redacció PU01/12/2004
Espanya és un dels països de l'Europa occidental on la venda de robots específics per a la indústria dels plàstics continua un increment sostingut des de fa anys. És obvi que el nostre país va començar més tard a automatitzar i que aquest és un motiu suficient per a una adaptació progressiva als nivells d'altres països, però també és cert que la indústria espanyola dels plàstics s'ha decantat en nombroses ocasions per aplicacions d'alt valor on l'automatització és fonamental. D'això en saben molt les empreses Seprona de Cas i Wittmann, que es reparteixen la major part del pastís espanyola, però també altres com Star Automation, que estan buscant el seu lloc després de la seva implantació a Espanya com a filial.
El nou robot Axess, per injectores de 20 a 180 tones
El nou robot Axess, per injectores de 20 a 180 tones.
Efectivament, tant SEPRA com Wittmann s'han fet des de fa anys amb una quota de mercat majoritària a Espanya. La seva posició, però, és difícil de mantenir i no cal recordar les dues últimes edicions de la fira Equiplast per saber dels nombrosos intents de moltes empreses de representacions per introduir en el mercat altres marques de robots. A més, molts dels propis fabricants d'injectores venen les seves màquines amb robots, la qual cosa obre una altra via de comercialització d'aquest tipus d'equips.

Sigui com sigui, a dia d'avui SEPRA, per posar un exemple, continua millorant la seva oferta per defensar la seva posició i imatge en el mercat de la injecció espanyol. Recentment ha desenvolupat dues noves funcions en els seus robots estàndard de tres eixos CNC amb servomotors "brushless". En els robots versió S3 o BZ-Visual, el comandament electrònic Visual SEPRA permet ara la inicialització automàtica dels tres eixos prement una sola tecla. Per als robots de tres a vuit eixos servomotorizados (versions S3 o BZ-Visual i resta), la tecla «Funció ECO» permet un procés automàtic d'ajust de la velocitat del robot fora de la injectora, respecte al cicle de la premsa.

L'últim de SEPRA és el petit robot Axess amb tres eixos CNC servomotorizados, destinat a equipar injectores de 20 a 180 tones. Gràcies als seus rotacions numèriques compactes, aquest robot ofereix una major adaptabilitat per a garantir la descàrrega de les injectores i permet realitzar multi-posicions en el motlle o fora d'ell per adaptar-se a les eventuals dificultats de la injecció de plàstics.

En mans d'agafada, Kit SEPRA permet realitzar mans de prensió simples amb un nombre mínim de peces. Són comprensions fàcils d'acoblar i ajustar, lleugeres i utilitzant un nombre reduït de components. Incorporen un nou sistema de connexió mono-tub, una nova gamma de ventoses i suports de ventoses i noves pinces.

L'últim de Wittmann

En la passada edició de la K, Wittmann presentar quatre novetats i va destacar el fet que tots els models de robot-CNC de les sèries 6 i 7 estan equipats ja amb el sistema de control versàtil CNC6.2 amb una interfície gràfic o el més recent R7-Touch en mode pantalla tàctil.

  • La línia de robots lineals electro-pneumàtics per a aplicacions pick-and-plau s'ha ampliat amb la introducció del W710, caracteritzada per una càrrega útil de 5 kg. Equipada amb un bastidor fix, és ideal per a aplicacions amb màquines amb una força de tancament de fins a 250 tones. L'eix vertical ha estat optimitzat per al seu funcionament amb absorció de vibracions la qual cosa permet l'extracció ràpida i sense retards de les peces modelades.
  • Els robots de la sèrie W711 CS3, equipats amb 3 servomotors, permeten una completa gamma d'aplicacions d'automatització.
  • La tercera novetat és el robot de gamma superior W721 CS3 amb una càrrega útil màxima de 10 kg., Dissenyat per a l'evacuació i manipulació de peces en màquines d'injecció amb una força de tancament de fins a 400 tones i amb un equipament de sèrie amb 3 servomotors.
  • El nou robot W753 amb una càrrega útil de 75 kg per a màquines emmotlladores de gran tonatge completa la sèrie ampliada de robots.
Els robots de la sèrie W711 CS3 de Wittmann estan equipats amb 3 servomotors
Els robots de la sèrie W711 CS3 de Wittmann estan equipats amb 3 servomotors.

Star Automation Europe

Un dels productes a destacar de la seva gamma és el robot ràpid model Zxe-1000, que amb característiques com velocitat, acceleració i precisió, s'adapta particularment a aplicacions del sector d'envasos i embalatges.

A la fira de Düsseldorf, on tots aprofiten per a presentar l'últim, Star apostar per exposar una cèl·lula completa de producció i transport d'un producte d'ús diari, a través d'una sèrie d'equips. Consistia en l'emmotllament per injecció d'una peça utilitzant la tecnologia d'etiquetatge dins del motlle (IML) per inserir el logo de Star en una de les cares de la peça. En la cèl·lula s'acabava completant la peça amb altres components.

Per a la inserció de l'etiqueta i l'extracció simultània de les peces modelades es va utilitzar un robot cartesià model Ixe 1000 equipat amb el control STEC 470. Les peces es dipositaven al costat de la injectora de 100 tones de força de tancament, on un robot antropomorf inseria dos peus de goma antilliscants presos d'un magatzem adjacent. Després del procés d'inserció d'aquests peus, el mateix robot posicionava les peces en un contenidor model F-70. La resta del procés es completava amb altres dispositius per a l'automatització.

Model Zxe-1000 de Star Automation Europe
Model Zxe-1000 de Star Automation Europe.

Empreses o entitats relacionades

Equiplast, Expoquimia, Eurosurfas. Fira de Barcelona
Wittmann Battenfeld Spain, S.L

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Vídeo corporativo-Jungheinrich

    Vídeo corporativo-Jungheinrich

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    09/10/2024

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    07/10/2024

Enllaços destacats

27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Advanced FactoriesEasyfairs Iberia - Logistics & Automation MadridAbus Grúas, S.L.U.

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis