Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Omron apuesta por Ulma para automatizar su almacén central en Madrid

Omron aposta per Ulma per automatitzar el seu magatzem central a Madrid

15/03/2004
Omron ha decidit optimitzar la seva logística amb l'automatització del seu magatzem central a Madrid. Per dur a terme aquest projecte, amb el qual ha aconseguit un major control de la ubicació de la mercaderia i, per tant, un augment de la productivitat, Omron ha optat per utilitzar els seus propis autòmats, fotocélulas i mòdems, confiant el disseny i muntatge del sistema a Ulma Manutenció S. Coop., Líder en el sector de l'automatització de magatzems.
Imagen
Amb els equips de control d'Omron i un Sistema de Gestió de Magatzems (SGA)-per al desenvolupament del maquinari i programari, respectivament-Ulma Manutenció ha dissenyat una solució logística a la mida de les necessitats del seu client. La diversitat de mesures i pesos dels productes que ofereix Omron, les 6.000 referències que formen el seu catàleg, així com l'elevada rotació a la qual està sotmesa la mercaderia a causa del constant llançament al mercat de novetats, han estat aspectes a tenir en compte a l'hora d'automatitzar seu magatzem.

Les instal·lacions, de 2.000 metres quadrats de superfície, compten amb dues naus. A la primera se situen els molls d'entrada i tres subalmacenes i en la segona, l'àrea de preparació final de les comandes i els molls d'expedició, des dels que diàriament parteixen 4.000 quilos de mercaderia, corresponents a entre 1.000 i 1.200 línies de comanda, per al seu lliurament als clients en 24 hores.

Entre els subalmacenes, destaca l'anomenat "fine Stocker", destinat a productes de rotació mitjana i picking a la unitat. Amb capacitat per a 2640 caixes i un passadís central de més de 33 metres, està gestionat per un transelevador de doble forquilla per treballar amb dues caixes que, alhora, poden dividir fins en vuit compartiments. Aquest nou sistema d'emmagatzematge ofereix una immillorable relació productivitat / preu i està dissenyat per encaixar a les instal·lacions que es precisi sense necessitat de realitzar obres.

La nau d'Omron compte així mateix amb un magatzem dinàmic per a les referències d'alta rotació. Atès que en ell se situen els productes més venuts, el SGA revisa periòdicament els històrics per garantir que en tot moment hi hagi unitats disponibles per tal que no es produeixin trencaments d'estoc. Aquest subalmacén consta d'un sol passadís equipat amb dos prestatgeries dinàmiques de quatre nivells d'alçada. Cada un dels 160 buits existents té capacitat per a albergar tres caixes en profunditat.

Finalment, el magatzem de paletització convencional, dedicat a la preparació de comandes a la caixa i proveir als dos anteriors, consta de sis prestatgeries de paletització de 8 metres d'altura separades per tres passadissos. Per a la recollida de material, l'operari disposa d'una màquina o bou que li permet ascendir fins al nivell més alt, però treballant a la unitat en comptes d'amb paletes.

Sistema automatitzat

Per a la preparació de les comandes s'ha disposat un camí de corrons i taules transportadores adreçades mitjançant fotocélulas E3F2 i tres autòmats programables d'Omron estats CQM1H i un CS1-que estan comunicats amb el SGA. Aquests equips gestionen el pes de les caixes i els seus moviments, controlant la seva ubicació exacta durant tot el procés i accionant els motors dels sistemes que s'han de posar en marxa per al seu transport. La integració de tots els dispositius que intervenen en el recorregut de les caixes es fa mitjançant Device Net, mentre que per a les comunicacions s'han utilitzat mòdems Westerman. Actualment els operaris treballen amb papers, però en breu es larà un terminal amb una pistola de radiofreqüència connectada al SGA.

El camí de corrons comença en el "fine Stocker", que disposa d'una platja amb caixes buides al costat de la rampa d'entrada per evitar que el transelevador hagi d'acudir a buscar a l'interior, cada vegada que arriben noves mercaderies. L'operari introdueix el material en aquestes caixes, anota les dades en el terminal d'entrades i relaciona les referències amb la matrícula del nou envàs. El programari registra aquests paràmetres i els vincula amb el codi d'ubicació final.

La preparació de comandes es realitza a la "U" de "picking", que està situada sota la rampa d'accés i consta d'unes taules de rodets on el transelevador diposita les caixes demanades per l'operari. Aquest agafa el material de les caixes i l'introdueix en altres de plàstic després d'identificar-a través del SGA amb la comanda corresponent. Finalitzat aquest procés, les caixes continuen el seu recorregut pel camí de corrons fins a arribar al subalmacén dinàmic.

En aquest segon lloc, un autòmat programable CS1 controla el camí que recorren les caixes procedents del Fine Stocker. Les comandes que necessiten unitats de l'àrea de picking dinàmic es desvien per una cinta paral·lela. En arribar, un operari llegeix la matrícula de la caixa en circulació i el SGA li indica la comanda que correspon.

Automàticament, es luminen tots aquells buits de les prestatgeries de les que ha d'agafar unitats. Després de comprovar a la pantalla el nombre concret de referències que necessita i confirmar el moviment prement un botó vermell de cada ubicació, les caixes continuen el seu recorregut fins al magatzem de paletització. En aquesta àrea les ubicacions, l'abastament dels altres subalmacenes i el picking a la caixa es completen utilitzant una màquina o toro.

Un cop concloses les operacions de picking, les caixes, identificades amb una etiqueta que inclou les dades del client i l'agència de transport, es dipositen en l'àrea d'expedició.

Allà les unitats es traspassen a una caixa de cartró, es protegeix l'interior amb paper reciclable i reutilitzable i es tanca el paquet, després d'introduir al seu interior un document que detalla totes i cadascuna de les referències que conté.

Empreses o entitats relacionades

Omron Electronics Iberia, S.A.U.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Vídeo corporativo-Jungheinrich

    Vídeo corporativo-Jungheinrich

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    09/10/2024

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    07/10/2024

Enllaços destacats

Abus Grúas, S.L.U.Easyfairs Iberia - Logistics & Automation Madrid27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Advanced Factories

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis