Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Camiones comunicados para reducir los atascos en la ciudad

Camions comunicats per reduir els embusos a la ciutat

12/04/2012

12 d'abril de 2012

Renault Trucks, el primer fabricador a oferir una aplicació de GPS especialitzada en camions per smartphones, participa en el projecte d'investigació Optimod’Lió. Centrat en la informació en temps real o predictiva de les condicions de circulació, aquest projecte, llançat per Grand Lió, permetrà que Renault Trucks desenvolupi noves solucions mòbils per facilitar la comunicació entre el conductor, el seu magatzem i el seu entorn amb la finalitat de reduir els embusos a les ciutats.

Quan està bloquejat en un embús, fins i tot el millor camió del món és incapaç de dur a terme el seu treball. Per limitar els embusos, Renault Trucks ha exercit des de 2011 un paper pioner en desenvolupar aplicacions per smartphones com Nav’Truck, el primer GPS especial per a camions disponible en iPhone. Amb la força d'aquesta experiència, Renault Trucks es compromet ara en el projecte d'investigació Optimod’Lió que reuneix, entorn de l'àrea metropolitana de Lió, a una desena de socis de caràcter públic i privat. L'objectiu d'aquest projecte és estudiar de quina manera, en el context d'una aglomeració urbana, és possible recollir, tractar i transcriure per als usuaris, a través dels seus telèfons mòbils, les dades referents als fluxos de transport, per millorar la fluïdesa del tràfic.

Recreació del sistema
Recreació del sistema.
Renault Trucks s'encarregarà, en concret, del desenvolupament de tecnologies i serveis innovadors a partir de les dades recollides i tractats pels altres socis en el projecte; els enginyers del fabricador de vehicles industrials tenen la missió de desenvolupar, sobre la base d'una aplicació per smartphone, una eina de treball que sigui alhora senzilla, ergonòmica i adaptada a les necessitats dels conductors i de les empreses de distribució urbana. Gràcies a la comunicació de la informació en temps real o de forma predictiva, el conductor podrà conèixer quins són les condicions de tràfic, les prohibicions de circulació o les zones de repartiment disponibles per així poder adaptar en conseqüència la seva ruta de repartiment. En l'experimentació en condicions reals, prevista a partir de 2014, Renault Trucks podrà avaluar davant els seus clients l'interès i l'eficàcia d'aquest tipus de serveis en el seu treball quotidià.

Al costat de les autoritats de l'àrea de Grand Lió i de Renault Trucks, els altres partners en aquest projecte són IBM, Citiway, Parkéon, Phoenix, LIRIS, Orange, GLS, el Laboratori d'Economia dels Transports, el CETE i AutoroutesTrafic. El projecte, d'una durada total de 3 anys, compte també amb el suport del cluster de competitivitat LUTB (Lió UrbanTruck and Bus) en el qual Renault Trucks està involucrat des de la seva creació.

La participació en aquest projecte s'inscriu en la dinàmica iniciada per Renault Trucks des de fa nombrosos anys per millorar la mobilitat de les mercaderies a la ciutat, amb la filosofia de situar el millor camió, en el millor lloc, en el millor moment i amb l'energia més adequada.

Aquesta dinàmica es concreta en una gamma urbana rica i variada, que dóna resposta a cada necessitat dels transportistes, i també de qualsevol professional que necessiti utilitzar un camió a la ciutat (col·lectivitats territorials per al manteniment de la calçada, per a la recollida dels residus sòlids urbans, autònoms…). Amb Renault Master (tracció i propulsió), Maxity, Midlum, Premium Distribució i Access, la gamma urbana de Renault Trucks cobreix les necessitats dels seus clients per a càrregues de 2,8 a 26 tones.

De manera paral·lela, Renault Trucks ha desenvolupat solucions alternatives al diésel. Agrupades sota l'etiqueta CleanTech, agrupen els vehicles que circulen amb electricitat, com el Maxity Elèctric, els vehicles híbrids, com el Premium Distribució HybrysTech i també els vehicles que circulen amb gas natural, com el Premium Distribució GNV, aquest últim comercialitzat des de fa més de 10 anys.

Empreses o entitats relacionades

Renault Trucks España, S.L.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Vídeo corporativo-Jungheinrich

    Vídeo corporativo-Jungheinrich

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    16/10/2024

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    14/10/2024

Enllaços destacats

Advanced Factories27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Easyfairs Iberia - Logistics & Automation MadridAbus Grúas, S.L.U.

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis