Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Posibilidades de la tecnología híbrida en decoración dentro del molde
La presentació de Intel a Espanya serà a principis de l'any a Bilbao

Possibilitats de la tecnologia híbrida en decoració dins del motlle

Marta Torres01/08/2003
Les jornades tècniques que va organitzar Demag, juntament amb Wittmann, Creaprint i IML Robotics, a la seva seu central a Espanya a Sant Boi de Llobregat (Barcelona), oferien més d'un incentiu. D'una banda, es mostrava una aplicació de decoració dins del motlle assequible i propera, es tracta d'un equipament cent per cent espanyol, el que per altra banda, va permetre mostrar les possibilitats d'adaptació de la tecnologia híbrida de la mà de la Ergotech EL -Exis S.
Imagen
Demag Ergotech va mostrar als seus clients en unes jornades de portes obertes (Barcelona, 5-6 de juny) les possibilitats de la producció de cicle ràpid. Per a això es va servir d'una màquina ràpida de tecnologia híbrida, la Ergotech EL-Exis S (de la qual s'ha parlat en detall en aquesta revista) i un manipulador ultraràpid de tres eixos de la marca Wittmann (model W633 UHSS). L'aplicació escollida va consistir en la injecció d'una peça-una tapa de plàstic-i l'etiquetatge dins del motlle. Durant les jornades es van organitzar també una sèrie de xerrades tècniques.

L'aplicació que es va mostrar durant les jornades ha estat desenvolupada per l'empresa especialitzada en integració de sistemes IML Robotics-a més de Demag i Wittmann-participada al seu torn per l'empresa Creaprint, fabricant de les etiquetes, totes dues amb seu a Ibi (Alacant) el que, segons fonts de l'empresa, "ofereix a l'usuari una garantia d'estabilitat, tant en la qualitat dels subministraments com en els preus". D'aquest sistema de decoració dins del motlle és un producte acabat que no requereix manipulacions posteriors. L'etiqueta queda fosa totalment amb la peça injectada, l'acabat és impermeable i no es desenganxa. El motlle ha estat elaborat per la firma ITC Indumat, radicada també a Ibi, cosa que, segons la firma Demag, "ve a demostrar que l'accés a una alta tecnologia és possible quan es trien els socis adequats i, el que és més important , a uns costos raonables ".

A la central de Demag a Alemanya s'han fet prospeccions a motllistes de tot el món per saber si poden adaptar-se a una tecnologia que emprés noios externs

Presentació 'elèctrica'

El director gerent de Demag a Espanya, Pedro Ordejón, va voler posar l'accent en els avantatges que oferia la màquina exposada pel que fa a rapidesa i rendiment, tot i que va recalcar que es tracta d'una màquina híbrida (amb accionaments elèctrics i hidràulics). En aquest sentit, el director gerent de Demag va avançar que el seu representant al País Basc, la signatura Dewit, presentarà a Espanya un model completament elèctric (la màquina intel, que ja va poder veure a la Plast de Milà). La presentació es farà en unes jornades de portes obertes a Bilbao que estan previstes per a principis de l'any que ve i on es podrà veure un model d'injectora Intel de sèrie.

Ordejón va explicar també les prioritats de la multinacional Demag per als propers anys, que passen per "potenciar la màquina elèctrica", per una banda, i per l'especialització, de l'altra. En opinió del director gerent de Demag, la màquina purament elèctrica s'adapta bé a totes aquelles aplicacions tècniques per a productes concrets que requereixin un cicle molt ràpid.

La màquina híbrida, com la exposada en les jornades, té els seus punts forts en la velocitat, l'estalvi energètic i la capacitat per injectar parets fines.

Actualment, l'ús de màquines elèctriques d'emmotllament per injecció segueix tendències oposades en els mercats europeu i asiàtic. Segons informació proporcionada per Demag, a Europa representen actualment entre el 10 i el 12 per cent, encara que la tendència va en augment. A Àsia, per contra, el percentatge arriba al 90 per cent, si bé es tracta de maquinària elèctrica "de baix preu i menor precisió".

Noios externs

Segons l'opinió de Pedro Ordejón, totes les màquines que s'empren en l'actualitat són híbrides, si més no per la maniobra d'expulsió. "Aquesta maniobra es pot fer mitjançant equips externs, però es necessita un motlle diferent amb noios externs", afegeix. Això significa que no pot dissenyar una màquina sense pensar en el disseny del motlle i, per tant, en els motllistes. Ordejón va assegurar sobre això que a la central de Demag a Alemanya s'han fet prospeccions a motllistes de tot el món per saber si poden adaptar-se a una tecnologia que emprés noios externs. També s'han dut a terme estudis amb diverses universitats.

Cinc màquines venudes

La màquina purament elèctrica s'adapta bé a totes aquelles aplicacions tècniques per a productes concrets que requereixin un cicle molt ràpid. La màquina híbrida, com la exposada en les jornades, té els seus punts forts en la velocitat, l'estalvi energètic i la capacitat per injectar parets fines

Els plans de Demag a Espanya passen per estrènyer vincles amb institucions oficials i associacions. Ordejón va citar el centre tecnològic basc Llegeixi Artibai, a l'associació motllista catalana ASCAMM, a AIMPLAS i AIJU a Llevant i al TIIP de Saragossa.

Demag Espanya ha venut cinc màquines híbrides aquest any, de manera que, segons Pere Ordejón, previsiblement se superaran les sis màquines venudes el passat any

Imagen

Producció de gots, taps roscats i caixes per CD

Més de 200 fabricants d'envasos de plàstics d'Alemanya i altres països es van acostar a la seu central D'Demag Ergotech a Schwaig (Alemanya) durant els 'Packaging Days' organitzats per aquesta empresa, on es van poder veure els darrers avenços en l'emmotllament per injecció d'envasos.

Els seus sis injectores en funcionament es van centrar sobretot en aplicacions tècniques de parets primes. Juntament amb experts en la construcció de motlles i automatitzacions, va presentar sistemes complets per a la producció de gots, caixes de CD, taps roscats, carcasses de telèfons mòbils i tapes decorades mitjançant IML. La injectora més gran que va exposar, una EL-Exis S 300/720-2300, va produir taps roscats en un motlle de 48 cavitats de AWM Mould Tech, amb cicles de 6.2 segons.

També es pot veure en funcionament una Ergotech EL-Exis S 100/420-310 injectant gobelets en PP, un motlle de dues cavitats i un cicle de 2,6 segons, així com una Ergotech EL-Exis S 250/630-2300 equipada amb un motlle de 4 +4- de pisos i fabricant caixes per CD en PS en un cicle de 4,9 segons.

foto

Empreses o entitats relacionades

AIJU Instituto tecnológico de producto Infantil y ocio
AIMPLAS - Instituto Tecnológico del Plástico
AITIIP Centro Tecnológico
Leartiker Polymer R&D, S.C.
Wittmann Battenfeld Spain, S.L

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Vídeo corporativo-Jungheinrich

    Vídeo corporativo-Jungheinrich

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    09/10/2024

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    07/10/2024

Enllaços destacats

27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Advanced FactoriesEasyfairs Iberia - Logistics & Automation MadridAbus Grúas, S.L.U.

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis