Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Connect: una visión del camión urbano del futuro
Renault Trucks aporta un nou concepte de transport urbà de mercaderies

Connect: una visió del camió urbà del futur

Redacció Interempresas15/12/2011

15 de desembre de 2011

Quin aspecte tindrà el transport urbà de mercaderies en 2030 o en 2040? Per intentar contestar a aquesta pregunta, Renault Trucks ha imaginat 'Connect'. Aquest concept truck a escala 1/25, proposa diferents pistes de reflexió per dissenyar i crear el vehicle urbà del futur. És, en realitat, una projecció de futur de la filosofia de Renault Trucks: “posar el bon camió, amb la bona energia, en el bon lloc i en el bon moment”.

Ara com ara, Renault Trucks fabricadora que proposa una àmplia i innovadora gamma de vehicles urbans, especialment amb els seus vehicles Clean Tech (elèctrics, híbrids i de gas natural), ha imaginat per al futur, Connect, la seva visió del camió urbà ideal.

Recreació virtual del concepte Connect circulant per la ciutat
Recreació virtual del concepte Connect circulant per la ciutat.

Per aquest concept truck, Renault Trucks tenia moltes raons per triar la propulsió elèctrica. D'una banda, perquè en 2040 l'accés als centres de la ciutat estarà reservat als vehicles que no contaminin i que siguin silenciosos i, d'altra banda, perquè aquesta tecnologia obre nous horitzons en l'arquitectura del vehicle. Gràcies a la presència de motors elèctrics en les rodes davanteres i a la integració de les bateries en el xassís, el sòl de Connect és perfectament pla. Aquesta característica permet obtenir un llindar d'accés que està al nivell de la vorera i fa que la càrrega i la descàrrega, tant per la porta posterior com pels costats, sigui més segura i menys cansada per al repartidor.

Per facilitar encara més el moviment, el seient del conductor ha estat desplaçat cap a la posició central, de manera que pot baixar i pujar tant per l'esquerra com per la dreta. Fins i tot pot accedir des de la seva cabina directament a la mercaderia, limitant així les pujades i baixades del camió. La posició central proporciona al conductor un camp de visió molt ampli, tant de front com a lateral, la qual cosa reforça la seguretat del conductor i dels altres usuaris, especialment els vianants. La visió posterior es concreta amb una pantalla en el quadre de comandament, que retransmet la imatge de les càmeres situades en la part de darrere del vehicle.

Esbós amb el disseny de diferents parts del concepte Connect
Esbós amb el disseny de diferents parts del concepte Connect.

La denominació Connect no ha estat triada a l'atzar. Fa referència a la possibilitat de connectar el camió per recarregar-ho i també a la telemàtica que s'equipa a bord. Ja present en els camions Renault Trucks actuals, amb les aplicacions Renault Trucks para smartphones (com el navegador especial camions NavTruck…) la telemàtica a bord tindrà cada vegada més importància en el futur. Serà indispensable i permetrà informar al conductor sobre l'estat del tràfic, per exemple, el nivell d'autonomia del seu vehicle o per indicar-li el centre de recarrega més proper.

“Encara que sigui més aviat una visió dels camions del demà passat que dels del matí, Connect no és, ni molt menys, una utopia. La seva concepció s'emmarca en la reflexió global de Renault Trucks sobre el transport urbà de mercaderies i les solucions proposades es basen en fonaments que, al final, podrien ser materialitzats a nivell industrial”, assenyalen des de la companyia.

La telemàtica té un paper protagonista en aquest concepte Connect
La telemàtica té un paper protagonista en aquest concepte Connect.

La posada en pràctica d'aquestes solucions sobre una maqueta és la primera etapa per assajar-les i per estudiar-les de manera més concreta. Altres solucions, altres concept trucks aniran enriquint aquesta reflexió i seran la base, en definitiva, de futurs models comercialitzats per Renault Trucks, sempre amb el mateix lema, com conclouen des de la companyia: “posar el bon camió, amb la bona energia, en el bon lloc i en el bon moment”.

Empreses o entitats relacionades

Renault Trucks España, S.L.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Vídeo corporativo-Jungheinrich

    Vídeo corporativo-Jungheinrich

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    16/10/2024

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    14/10/2024

Enllaços destacats

Advanced Factories27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Easyfairs Iberia - Logistics & Automation MadridAbus Grúas, S.L.U.

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis