Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Trabajar en entornos limpios mejora la salud del trabajador
El filtre a tambor Spring elimina partícules magnètiques i no magnètiques de líquids refrigerants

Treballar en entorns nets millora la salut del treballador

Redacció Interempreses09/12/2010

9 desembre 2010

Spring és un filtre a tambor autonetejador desenvolupat per Lesma-i comercialitzat per Daisa -amb mig filtrant permanent, adequat per a l'eliminació de partícules magnètiques i no magnètiques de líquids refrigerants sencers i emulsionats. Disponible en 9 models, aquesta sèrie de filtres pot depurar des de 25 fins 1.000 l / min d'oli sencer i des de 50 fins a 2.000 l / min d'emulsió.
Imagen

Els filtres autonetejadors de la Sèrie Spring són adequats per a moltíssimes tipologies de màquines-eina, com a centres de treball, perforació profunda, transfer, rectificadores, torns, elaboracions amb eines especials a alta pressió i màquines combinades. Spring és especialment indicat a més per a treballs que impliquen arrencada de ferritja, abrasió, deformació i rentat. Per tant, s'adequa a les més diverses exigències de la indústria mecànica en general i al sector de l'automoció en particular.

Els cicle de funcionament

En la fase inicial (A), la tela filtrant està perfectament neta i el líquid brut diposita les parts contaminants sobre la superfície del tambor. La part neta passa a l'interior on troba l'obertura de descàrrega i cau en la cuba inferior. Durant aquesta fase, el tambor no roda i el sistema engolant està detingut. El material contaminant que es diposita sobre la tela filtrant forma el veritable estrat filtrant. En moltes aplicacions, aquest estrat filtrant pot arribar a un gruix de 10-15 mm.

En la fase intermèdia (B), la tela filtrant s'embruta i el nivell del líquid puja. El líquid brut contínua dipositant les parts contaminants sobre la superfície del tambor. El grau de filtració millora a causa del gruix de fangs dipositats sobre la tela filtrant. També en aquesta fase el tambor no gira i el sistema engolant està detingut.

A la fase final del cicle d'obstrucció de la tela (C), la tela filtrant ja no permet que el líquid passi, arribant al nivell màxim permès. S'arriba així el millor grau de filtració possible. Com més llarg és el període de funcionament del filtre en aquesta condició millor serà el filtrat mitjana.

Llavors és quan es posa en marxa el cicle de rentat, amb la intervenció dels raigs que renten la roba en contracorrent. En aquesta fase el tambor gira i el sistema engolant s'encén rascant els fangs dipositats.

Al final del rentat el nivell baixa i es torna a la condició intermèdia B.

Spring admet la filtració de líquids amb viscositat màxima de 20 cA a 40 ° C

El compactador, vital en el procés

El compactador CV 150 s'utilitza per reduir el volum dels fangs destinats a rebuig i per disminuir la quantitat de líquid contingut en els mateixos. La reducció de volum i d'humitat s'obté mitjançant càrrega estàtica. El nivell de compactació que es pot obtenir depèn del tipus de fang, del tipus de líquid i d'altres factors com els temps del cicle.

Entre les seves principals característiques destaquen:

  • Capacitat de tractament: de 50 a 300 dm3 hora
  • Material a tractar: fangs d'acer / encenalls d'alumini
  • Treballs: rectificació / mecanitzat
  • Fluid del procés: emulsió d'oli integral de tall
  • Tipus de ferritja: fang i encenalls
  • Volum de la tremuja de càrrega: per definir
  • Mètode de càrrega: discontinu o amb alimentació contínua
  • Eficiència de reducció de volum: de 40 a 20%
  • Líquid residual: de 30 a 10%
  • Potència instal·lada: 0,18 kW

Aquest compactador de fangs amb cargol està fabricat amb xapa d'acer electrosoldada, cargol de pressió d'acer al magnesi, càmera de compressió d'acer temperat, cambra d'assecatge d'acer inoxidable AISI 304, amb suport amb coixinet a esferes i motorització pendular.

Per al seu cicle de funcionament, el fang a tractar es bolca en la tremuja de càrrega i, després de la posada en marxa del cicle, previ tancament dels dispositius de seguretat, l'empeny a la càmera de compactació mitjançant un cargol sense fi. El successiu empenta del fang contra el dispositiu de contrapressió permet la reducció del volum del fang i obliga al líquid a sortir. El cicle de funcionament és completament automàtic. Després, el fang compactat s'expulsa i el líquid de recuperació s'envia cap a l'exterior mitjançant un tub de descàrrega adequat.

La sèrie Spring pot incorporar també accessoris opcionals com:

  • Sistema engolant magnètic, per facilitar la col lecció d'encenalls ferromagnètics.
  • Prefiltració amb els discs magnètics.
  • Filtre d'aire per les boires i els vapors que deriven dels processos de treball.
  • Tanc per al lliurament de líquid brut al filtre.
L'eficiència de filtrat del tambor es pot personalitzar d'acord amb les exigències del client

Algunes consideracions de manteniment

D'altra banda, cal tenir en compte que, per tal de garantir la màxima eficiència dels filtres, cal efectuar operacions de manteniment a intervals regulars.

Per exemple, al final de cada cicle productiu cal verificar visualment l'estat de neteja dels controls de nivell i, si cal, intervenir amb un oportú manteniment. Així mateix, és importat assegurar que els raigs de rentat estiguin en funcionament i que la tela filtrant estigui uniformement neta. "La presència d'àmplies faixes fosques pot evidenciar l'obstrucció d'un o diversos dolls de rentat"-adverteixen des Daisa-. En aquest cas es pot fer una intervenció de neteja desmuntant el dispositiu de rentat, predisposat per a aquesta tasca, i restablir la completa funcionalitat del filtre.

A més, i de forma periòdica, cal netejar la carcassa externa dels motorreductors, de les electrobombes i d'altres eventuals components per evitar reescalfaments. I a fi d'obtenir un perfecte funcionament del filtre s'aconsella controlar intervals regulars la tensió de la cadena d'arrossegament.

De la mateixa manera, també és necessari Lubrificar el suport de l'arbre de comandament i del tambor cada 2.000 hores de funcionament i, cada any, fer una neteja general de la cisterna i del filtre eventualment utilitzant productes desgreixadors especials.

Empreses o entitats relacionades

Daisa Technologic, S.L.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Vídeo corporativo-Jungheinrich

    Vídeo corporativo-Jungheinrich

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    09/10/2024

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    07/10/2024

Enllaços destacats

Abus Grúas, S.L.U.Advanced FactoriesEasyfairs Iberia - Logistics & Automation Madrid27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis