Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Vehículos híbridos para la recogida de residuos urbanos
El sector evoluciona cap a una gestió més sostenible i barata

Vehicles híbrids per a la recollida de residus urbans

Roberto Gómez19/05/2010

19 maig 2010

Les tones de residus que generem no són només un problema per si mateixos, sinó que la seva recollida suposa una emissió de CO 2 i de sorolls a l'atmosfera que augmenten el seu impacte. Marques com Volvo o Renault tenen ja en el mercat vehicles que poden ser el començament de la fi d'aquest problema afegit: els camions híbrids de recollida d'escombraries.
La marca sueca Volvo porta prop de dos anys provant un camió de recollida de residus urbans que funciona amb un motor híbrid de dièsel i elèctric. L'empresa Veolia prova ara a Londres una versió millorada del vehicle que Volvo Trucks ja va provar a les ciutats sueques d'Estocolm i Göteborg. Similar a aquest camió, Renault experimenta a Lió des d'octubre de 2008 amb el seu prototip que, igual que el de Volvo, aconseguirà reduir en un 30% aproximadament les emissions de CO2 a l'atmosfera.
El motor híbrid paral lel té dos eixos conductors separats, un per al dièsel i un altre per l'electricitat, que pot utilitzar per separat o junts
Tots dos vehicles funcionen de manera semblant. Es tracta d'un motor conegut com híbrid paral lel, és a dir, un motor amb dos eixos conductors separats, un per al dièsel i un altre per l'electricitat, que pot utilitzar per separat o junts. El benefici d'això és que cada tipus de combustible pot ser utilitzat allà on sigui més eficient: el motor elèctric a baixes revolucions i el motor dièsel a altes revolucions.
Nou model Volvo FE Híbrid
Nou model Volvo FE Híbrid.
El camió d'escombraries té una renovada direcció assistida elèctrica, amb sistemes de control completament nous, així com estratègies de gestió del refinat de la bateria per optimitzar el rendiment de la bateria. La càrrega i la compactació d'escombraries es realitzen de forma totalment elèctrica, per mitjà d'un plug-in compactadora que es cobra a través de la xarxa principal d'electricitat. La bateria també és nova, amb una major fiabilitat i una vida més llarga.
Sobre una base anual, el motor híbrid permet estalviar 5.250 litres de combustible, en comparació amb un motor dièsel tradicional
El sistema d'energia elèctrica proporciona un alt nivell d'arrencada, baix nivell de soroll i d'emissions de càrrega lliure i la compactació d'escombraries. En termes de consum de combustible i d'impacte climàtic, els resultats obtinguts són fins i tot millors del que s'esperava. S'ha aconseguit una reducció de fins a un 35%. Sobre una base anual, l'híbrid permet estalviar 5.250 litres de combustible, en comparació amb un motor dièsel tradicional.
El vehicle híbrid consta d'un motor elèctric que s'encarrega de l'arrencada i la propulsió fins als 20 km / h, el motor dièsel s'utilitza en la fase de circulació. La bateria del vehicle es recarrega mitjançant l'energia que es recupera en les frenades i en les fases de desacceleració, el que constitueix un guany del 20% respecte a un sistema convencional.

Camions híbrids a Madrid i Barcelona

L'empresa FCC va invertir quatre anys en trobar un prototip especial que li permetés complir amb dos criteris de futur: reduir els nivells de soroll i contaminació. Saft, companyia especialitzada en tecnologies avançades de bateries elèctriques, va ser l'encarregada de proporcionar a la constructora la tecnologia dels motors híbrids. Són vehicles de dimensions més reduïdes pensats expressament per a circular pels carrers més estrets del centre de la capital, sobretot als barris de Lavapiés i de Chueca.
Per la seva banda, Urbaser, l'empresa encarregada de la recollida de residus a Barcelona, utilitza els camions Premium Distribució Hybrys. Igual que els seus germans de Volvo o Renault, aquests camions-presentats en la fira alemanya del vehicle industrial a Hannover el 2008 - tenen dos motors. El motor elèctric propulsa al camió quan la velocitat és inferior a 20 km / hi obté energia quan es frena el vehicle o desaccelera.
Renault també desenvolupa un camió per a la recollida de residus amb tecnologia híbrida
Renault també desenvolupa un camió per a la recollida de residus amb tecnologia híbrida.

Movent-se amb la mateixa escombraries

El súmmum de tota aquesta història rau en la petita ciutat britànica de Huddersfield. Aquesta urbs és la primera del món en utilitzar un camió recolector d'escombraries que es mou gràcies a les deixalles domèstics que recoge.El vehicle és un Ford Transit, equipat amb una bateria d'ió-liti de 40 kWh, que li permet assolir una velocitat màxima de 80 quilòmetres per hora. Tiene una capacidad de 3,5 toneladas y una autonomía d'aproximadamente 160 kilómetros, suficiente para cumplir silenciosamente su ruta de 25 puntos de recolección en el municipio de 150 mil habitantes.La basura recogida por el camión es procesada y transformada en energía en un generador elèctric. En un sol dia pot generar 10 megawatts. Part d'aquesta energia és utilitzada per recarregar el motor del vehicle. La que sobra és utilitzada pel municipi.
Aquests són els vehicles que poblaran pròximament les nits de les nostres ciutats. La reducció de les emissions de CO2 contribuiran sens dubte a millorar la qualitat de l'aire que respirem, però sobretot, la disminució del soroll, és la repercussió més visible per als ciutadans. Lluny quedaran les voltes en el llit gruñendo mentre un camió recull tot allò que hem rebutjat durant el dia. Això sí, cura en creuar el carrer a la nit: ja no ens podem fiar solament de l'oïda.
El transport pneumàtic de residus permet gestionar i centralitzar de forma automatitzada la recollida de residus en edificis, zones residencials, centres de negoci o aeroports

Transport pneumàtic de residus

Existeix també un sistema de recollida que, si no acabaria definitivament amb la recollida urbana, sí que la disminuiria i la centralitzaria. El transport pneumàtic de residus en habitatges permet gestionar i centralitzar de forma automatitzada la recollida de residus en edificis, zones residencials, centres de negoci, aeroports, etc. S'evita així la implementació de sistemes de recollida convencionals mitjançant contenidors el que permet reduir els inconvenients propis d'aquests sistemes, com l'impacte visual, les males olors o la suciedad.La configuració bàsica d'una instal lació de transport pneumàtic es basa en la implantació d'una xarxa pneumàtica de transport i recollida des dels punts de generació d'escombraries fins a un punt central. Allà les escombraries és acumulada i compactada en grans contenidors per al seu posterior transport fins a les plantes de tractament de residus. En cadascuna de les plantes dels edificis existents a la xarxa de recollida s'instal normalment una tremuja o bústia de recollida per fracció (orgànic, envasos i resta).
Un cop les bosses són introduïdes en el sistema, aquestes són aspirades a través d'un circuit format per la xarxa de recollida, permetent transportar les escombraries fins a la central de recollida. Allà s'instal un cicló de descàrrega, el grup d'aspiració i els contenidors / compactadors. Les 24 hores del dia, els 365 dies de l'any podem desfer-nos dels nostres residus amb menys molèsties de les habituals. L'empresa lleidatana Ros Roca opera ja amb aquestes instal·lacions en hospitals i aeroports, encara que té projectes en marxa més ambiciosos que abasten fins als 110.000 habitants de la ciutat de Còrdova.

Empreses o entitats relacionades

Renault Trucks España, S.L.
Ros Roca, S.A

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Vídeo corporativo-Jungheinrich

    Vídeo corporativo-Jungheinrich

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    16/10/2024

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    14/10/2024

Enllaços destacats

Advanced Factories27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Easyfairs Iberia - Logistics & Automation MadridAbus Grúas, S.L.U.

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis