Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Refrigerando el sector del plástico
Presentem algunes de les últimes propostes de diverses empreses

Refrigerant el sector del plàstic

Redacció PU19/11/2008
S'acosta l'estiu, i amb l'estació, s'aproxima també el protagonisme d'un d'aquests perifèrics que ens deixa freds, la nevera. El disseny i fabricació dels refrigeradors per a la transformació de plàstics, passa per oferir un producte final que garanteixi unes altes prestacions, amb un manteniment i ús senzill. A més, es presta especial atenció al baix consum. Alguns dels exemples més actuals de les característiques que incorporen aquests equips són les novetats que ofereixen al mercat grans marques com les que recollim a continuació.

Alboex presenta la seva gamma de refrigeradors Tool Temp

Alboex disposa d'una gamma de refrigeració de la marca Tool Temp, que es troba entre unes capacitats de 4.300 kcal / ha 185.760 Kcal / h aprox. i temperatures de 35-40 ° C.

Aquestes unitats treballen amb el gas refrigerant R134A que és el menys contaminant i una de les seves característiques principals és que dóna una gran estanquitat a temperatures ambients diverses. Tots els refrigeradors porten la bomba de bronze, així com tots els components en contacte amb l'aigua.

Pel que fa al compressor, disposem d'un control electrònic del temps de connexió en el qual no pot passar cap avaria ia més un termòstat de seguretat prevé la congelació de l'aparell. També inclouen l'ompliment automàtic.

Dins de la gamma completa, disposem de models estàndard refrigerats per aire que és el més comú, però també disposem del sistema de refrigeració per aigua (ens referim a la refrigeració del propi nevera).

Pot treballar amb ells sense problemes durant 10-15 anys.

Caufar comercialitza una àmplia gamma de refigeradores de Green Box
Caufar comercialitza una àmplia gamma de refigeradores de Green Box.

Caufar comercialitza una àmplia gamma de refrigeradors

Els refrigeradors d'aigua modulars MR són unitats condensades per aire amb funcionament automàtic. El cos i els panells són d'acer zincat envernissats amb Epoxy, compressor hermètic, evaporador en acer inox soldat amb coure, integra un un dipòsit d'acumulació pressuritzat, un condensador tipus bateria aletes, ventiladors axials, bomba centrífuga d'acer inoxidable i un instrument de control electrònic a microprocessador.

Els refrigeradors d'aigua autònoms amb funcionament automàtic de la sèrie Uni, Twin i Multi tenen un disseny modular, amb condensació per aire. Són models amb circuit de refrigeració individual i un sol compressor Uni o bé els compressors i dos circuits independents Twin, o bé quatre compressors i quatre circuits independents Multi.

Els refrigeradors d'aigua modulars centralitzats són de gran potència per a la realització de grans instal·lacions de refrigeració. Totes les màquines són idònies per a la instal·lació donin l'exterior de l'àrea de producció. Els models són disponibles amb dos o quatre circuits frigorífics independents.

El refrigerador Minibox d'aigua condensats per aigua tenen un disseny compacte per la qual cosa són ideals per a plantes de reduïdes dimensions, particularment idonis per a ser instal·lats a màquina. L'absència de ventiladors redueix l'emissió de soroll en l'ambient. Els components utilitzats, bomba multiestadio, evaporadors, condensadors i dipòsit d'aigua són d'acer inoxidable.

D'altra banda, els refrigeradors d'aigua autònoms Uni / W, Twin / W, Multi / W i SF / W són models amb circuit de refrigeració individual i un compressor Uni, o bé els compressors i dos circuits independents Twin, o bé quatre compressors i quatre circuits independents Multi. L'absència de ventiladors redueix l'emissió de soroll en l'ambient i dóna la possibilitat de sobreposar dues unitats reduint l'espai de superfície utilitzada.

Refrigeradors d'Industrial Frigo
Refrigeradors d'Industrial Frigo.

CT Servei, refrigeradors 'Mad'in Italy'

L'especialista italià en sistemes de refrigeració i termoregulació Industrial Frigo, representat a Espanya per Centrotécnica - CT Servei, SA desenvolupa des de fa 30 anys equips de refrigeració específicament dissenyats i fabricats per a la seva aplicació en la indústria del plàstic. Fruit dels darrers estudis a prop de les necessitats del sector, Industrial Frigo produeix les revolucionàries bateries de refredament a intercanvi directe aire / aigua BRW / HP. El principal avantatge d'aquests equips és el funcionament en circuit tancat, el que permet refredar aigua a temperatura ambient, sent l'opció tecnològica i ecològica a les torres evaporatives i permetent un notable estalvi energètic, ràpida amortització de la inversió, cap necessitat de manteniment i una vida il limitada de l'equip.

La particular concepció tècnica de les bateries de refredament d'Industrial Frigo ha portat a aplicar a la sèrie BRW / HP solucions com un augment del cabal d'aigua en circulació, així com del flux d'aire de refredament. L'ús de canonada de coure de disseny específic amb micro canaletes microscòpiques en els tubs de coure de l'intercanviador, permet una major erogació tèrmica de l'aigua cap a l'aire amb el que s'augmenta el rendiment frigorífic, disminuint el consum energètic. El control amb microprocessador instal lat a bord màquina oa distància, permet el control de la temperatura amb una precisió de + / -0,5 ° C, actuant sobre la velocitat de funcionament dels ventiladors, que compten amb variadors de freqüència o inverters. Les bateries BRW / HP estan realitzades en materials de màxima qualitat i robustesa, amb tractaments específics per resistir les inclemències climatològiques més dures, fins i tot en ambients salins, garantint la llarga durada de l'equip que pot treballar a la intempèrie sense cap protecció. Les bateries no només es fan servir per refredar aigua a temperatura ambient (per refredament de circuits d'oli, per exemple), combinades amb els refrigeradors Industrial Frigo de la sèrie GRA, es converteixen en sistemes economitzadors, que de forma automàtica i calculant els valors de temperatura ambient, temperatura d'aigua en entrada i sortida, permeten un gran estalvi energètic, detenint els compressors dels refrigeradors en els períodes més freds.

Imagen

Coscollola Comercial i el refredament eficaç de motlles

Coscollola Comercial, SL comercialitza refrigeradors d'aigua d'alt rendiment de Regloplas per al refredament eficaç de motlles en la indústria dels plàstics, en extrusores, màquines d'injecció a pressió, reactors, cilindres i altres aplicacions.

Quant a la part elèctrica, compta amb un comandament de processos PLC que conté tots els elements de comandament i de circuit indispensables per a un ús íntegrament automàtic. El procés és totalment automàtic el que fa que el seu maneig sigui molt senzill.

Pel que fa a la part mecànica, té una potència de refredament de 6,8-58 kW (adaptació òptima al respectiu cas d'aplicació), refrigerant R407C (sense CFC) o R22, Bypass amb vàlvula manual per l'ajust del cabal del consumidor i alt rendiment amb un funcionament econòmic.

A més, els refrigeradors es caracteritzen pels seus seguretat. Consten d'interruptors pneumàtics per a pressió de gas alta i baixa, control automàtic del nivell d'aigua de refredament i emplenat d'aigua automàtic.

Aquests refrigeradors s'usen particularment quan les temperatures del consumidor han de ser inferiors a la temperatura de la xarxa d'aigua de refredament.

Refrigeradors d'aigua d'alt rendiment de Regloplas
Refrigeradors d'aigua d'alt rendiment de Regloplas.

Equifab aposta pel baix consum: sistema Free-Cooling Integrat

Amb la seva línia de productes de baix consum, Equifab ofereix una gamma d'unitats dissenyades amb la intenció d'obtenir el major rendiment pel que fa al consum d'energia, en unitats que estan en funcionament durant tot l'any.

Un intercanviador de calor adequat, incorporat a la unitat, utilitza la baixa temperatura ambient disponible durant les estacions de fred per a recuperar l'energia necessària per al procés tèrmic, sense la necessitat de tenir compressors en funcionament.

El major nombre d'hores de funcionament Free-Cooling tindrà lloc a la fase de funcionament en paral lel (compressor + Free-Cooling). El control de la pressió de condensació redueix la velocitat del ventilador en disminuir la temperatura exterior, amb la finalitat de mantenir estable la pressió de condensació del cicle de refrigeració.

Amb la utilització de sistemes de refrigeració amb Free-Cooling incorporat és obvi que en reduir la velocitat del ventilador es redueix la quantitat d'energia aprofitable.

Amb el sistema HF de Equifab, els sistemes de refrigeració NEF estan equipats amb un dispositiu de Free-Cooling incorporat que té una circulació d'aire independent.

Això permet aprofitar al màxim el rendiment del Free-Cooling i, d'aquesta manera, s'aconsegueix el màxim aprofitament d'energia possible, garantint sempre la màxima circulació d'aire.

D'aquesta manera, sempre obtenim el cent per cent de rendiment de Free-Cooling, sense comprometre el correcte funcionament del cicle de refrigeració.

Equip de Equifab
Equip de Equifab.

Equipar llança els seus refrigeradors per a exteriors

La sèrie Raca Plus Energy, composta per refrigeradors per a exteriors, operatius en temperatures ambientals de fins a 46 ° C, equipats amb 2 o 4 compressors rotatius, potències de 150 a 400 kW.

La seva principal característica diferencial és la utilització de gas refrigerant R410a en comptes de l'habitual R407c, el que permet reduir el seu consum fins a un 35 per cent, i el simplificar tasques de manteniment, sempre comparat als seus equivalents que operen amb el gas R407c, disposant del certificat energètic Esser des de mitjans del 2007.

Aquestes unitats Raca Plus Energy poden ser configurades amb dipòsit i bombes integrades, optimitzant l'espai disponible, així com els temps i costos d'instal lació en planta.

La característica principal del refrigerant R410a, és el seu deliciós conductivitat tèrmica i l'alta eficiència, limitant d'aquesta manera els consums d'energia elèctrica que al seu torn es tradueixen en una disminució important de costos econòmics i ecològics.

Els equips ben dimensionats instal·lats al mercat, solen treballar al 100 per cent de càrrega efectiva només durant un 3 per cent del seu temps total de funcionament anual, mentre que en condicions reals de treball es mouen entre el 50 per cent i 75 per cent. És en aquesta forquilla de condicions on s'obté l'estalvi energètic del 20 al 35 per cent respecte al gas R407c, la qual cosa permet amortitzar perfectament la inversió sense problemes.

Un altre factor a tenir molt en compte adquirint un equip amb aquest concepte tècnic, és la possibilitat d'acollir a una subvenció europea, que pot representar fins al 20 per cent de la inversió realitzada per millora energètica i ecològica.

La consola de comandament és de nou disseny tenint elements com a pantalla LCD, protecció IP65, connexions RS485 i CAN BUS, fàcil maneig, descripció d'alarmes, etc.

Com en tota la gamma de Frigosystem, disposem de tele-assistència, tant per a visualització, verificació, comprovació d'alarmes, com d'intervenció a distància, manteniment en línia, interventors programats, assistència 24 hores, etc.

Refrigeradors d'extrusors d'Equips
Refrigeradors d'extrusors d'Equips.

Helmut Roegele ofereix al mercat els seus sistemes de refrigeració de Single

El nucli dels refrigeradors Single és un circuit de fred de compressor clàssic, l'energia es transfereix a un circuit d'aigua o aigua-glicol. El refrigerant utilitzat en el circuit passa d'estat gasós a líquid i viceversa, durant el qual cedeix la seva energia tèrmica a través de condensadors refrigerats per aire o aigua. A part d'aquesta base tècnica, en els aparells més grans de la sèrie SKA ens basem en un sistema de dues bombes, on la transferència de calor al circuit intern de fred té lloc per separat del circuit extern de consum. L'avantatge d'aquest procés és: la potència de bomba externa pot adaptar-se de manera variable a les necessitats reals sense que influeixi sobre el rendiment de la potència frigorífica interna.

Igual que tots els productes de Single, la sèrie SKA compleix els requisits de seguretat més exigents. Per descomptat, les nostres instal·lacions compleixen la Directiva europea d'aparells a pressió en el circuit de fred.

L'equip estàndard es caracteritza per:

- Materials i components de gran qualitat

- Filtre d'impureses en el retrocés i en l'alimentació d'aigua de refrigeració, en la versió refrigerada per aigua

- Muntat sobre roldanes

- Regulador de 2 punts

- Armari elèctric IP54

- Cable de connexió sense clavilla

Opcions:

- Refrigerant R 404 fins SKA 8 per baixes temperatures

- Refrigerant R 134 a partir de SKA 12 per altes temperatures

- Mesura del cabal de pas

- Mesura de la pressió

- Calefacció addicional per a una gamma de temperatures més àmplia

- Connexió per a interfícies elèctrics de tot tipus

Com a professionals de la transferència de calor l'empresa molta importància a l'assessorament intens, sobretot quan es tracta de l'òptim funcionament dels seus sistemes de refrigeració. Els refrigeradors estan sotmesos a lleis pròpies i durant el seu funcionament no s'alliberen dels factors externs. Single coneix aquests problemes, com per exemple: la dependència física entre potència frigorífica i temperatura desitjada de l'aigua i temperatura ambient. Saben què refrigerant és l'adequat tenint en compte la temperatura ambient, per assolir determinada temperatura de l'aigua.

Refrigeradors de Single
Refrigeradors de Single.

Novair presenta la refredadora amb freecooling integrat

MTA, dins de la seva àmplia gamma de refrigeradors per a la indústria del plàstic, presenta la sèrie de refrigeradors amb freecooling integrat, sèries Àries FC i Phoenix FC, amb potències frigorífiques que van des dels 50 fins als 500 kW. Aquest tipus d'unitats es caracteritzen per l'alt estalvi energètic obtingut, gràcies al refredament de l'aigua de procés quan hi ha temperatures exteriors baixes. En aquests períodes de temps, el grup frigorífic de compressió funciona de forma parcial, i fins i tot s'arriba a aturar, ja que l'aigua es refreda en un intercanviador aire / aigua intern a la unitat a causa de les baixes temperatures ambient. Amb això es redueix de forma considerable el consum elèctric de la unitat, redundant en un estalvi energètic global del sistema.
Refrigeradors d'Novair
Refrigeradors d'Novair.

Wittman presenta la seva línia Coolmax

La nova línia CoomMax de refrigeradors ofereixen capacitats de 10 a 90 kW (3 a 25 tones) per a una temperatura d'aigua de 15 º C i un ambient de 25 º C. La línia de refrigeradors Coolmax ocupa molt poc espai. Els refrigeradors estan equipats amb controls Wittman i un display amb interfície fàcil d'utilitzar.

El tanc d'aigua està fabricat en acer inoxidable i s'omple automàticament (el nivell d'arribat pot ser verificat visualment gràcies a vidre transparent). La mida de la bomba varia des de 3 kW fins a 7 kW (volums de 2 a 30 m3 / h) depenent del grau de flux de l'aigua refrigerada en el procés. Elèctricament les bombes es protegeixen amb un relé de sobrecàrrega de la bomba i mecànicament amb un bypass per prevenir un increment de pressió en la línia massa alt. Els compressors segellats hermèticament estan equipats amb vàlvula de seguretat en la línia al condensador per prevenir danys en cas de pics de pressió. Una altra característiques inclouen control automàtic anticongelant i un sensor addicional que preveu que l'aigua sortint es torni massa freda.

El controlador microprocessador de Wittman s'ubica en un espai protegit contra esquitxades, assegura el control de la temperatura exacta i ofereix característiques de seguretat com una alarma quan el compressor falla o la temperatura en cicle de l'aigua refrigerada és molt alta. Els tubs de coure en la línia del compressor tenen poques peces soldades i s'ha pensat per evitar degoteigs.

Refrogeradores Wittman
Refrogeradores Wittman.

Comercial Douma dóna a conèixer la seva nevera de tambor amb una alta capacitat

La nevera de tambor model CCC-140/140, de l'empresa suïssa BBA Innovació AG dóna resposta a la demanda d'espai reduït, així com servei al client. Amb aquesta capacitat de refrigeració, fins a 1.600 kg per hora, aquest nevera de tambor es dirigeix particularment per a totes les línies de producció per recobriment en pols.

Empreses o entitats relacionades

Alboex Periféricos, S.L.
Centrotécnica - C.T. Servicio, S.A.
Coscollola Cial, S.L.
Roegele, S.A.
Wittmann Battenfeld Spain, S.L

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    08/07/2024

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    03/07/2024

Enllaços destacats

Abus Grúas, S.L.U.

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis