Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La alimentación y la mezcla, ingredientes clave para un buen proceso de inyección
Els perifèrics s'alien amb el sector per millorar la seva productivitat mitjançant cicles més ràpids i més econòmics

L'alimentació i la barreja, ingredients clau per a un bon procés d'injecció

Redacció PU27/11/2007
La bona salut depèn en bona mesura de l'alimentació, tant de la seva quantitat com de la seva qualitat. Una cosa semblant succeeix amb els processos de transformació de plàstics, l'èxit depèn de la dosificació d'un alimentador i de la qualitat de la barreja del material. En aquest sentit, tant alimentadors com mescladors juguen un rol fonamental en l'optimització de tot el procés. El mercat és un gran aparador on adquirir els dispositius que més s'ajusten a les necessitats de cada procés de transformació i cada vegada més, aporten avantatges com la reducció de despesa energètica i de material així com una alta precisió.
El segment dels perifèrics sempre ha estat un important pilar del total del volum de vendes de la indústria dels plàstics a Espanya. Malgrat les incertesa econòmica i d'un alentiment del mercat, el dels alimentadors i mescladors és un segment que ha sabut mantenir-se, en part gràcies a la necessitat del transformador de comptar amb un bon equip en cada procés de producció i sobretot, a els constants canvis tecnològics que milloren cada un d'ells.

Automatitzar i economitzar la gestió dels materials

Si bé algunes empreses han apreciat una reducció significativa de la venda de perifèrics, altres companyies que dediquen part de la seva activitat a la venda d'aquest tipus de màquines assenyalen que les seves xifres augmenten, causades, en bona mesura per l'automatització.

Una manera de reduir costos de producció i de vegades incrementar la precisió dels processos és invertir en l'automatització de processos rutinaris com l'alimentació, en la millora i ampliació de les plantes productives, en l'actualització d'equips antics i en la instal·lació de sistemes centralitzats de transport de material, sense oblidar, economitzar al màxim la gestió dels materials.

L'emmagatzematge, el transport i la dosificació dels materials han començat a tractar-se com peces clau per aconseguir un major índex de competitivitat en el mercat espanyol.

D'altra banda, tots els agents que propicien la demanda i la bona marxa del sector dels perifèrics han de lidiar amb dos grans desafiaments: un repte és el preu de la matèria primera, i el segon correspon a les conseqüències de la globalització en forma d'entrada de producte de països de l'Est, la Xina i l'Índia. No obstant això, en mans del client queda la contesa ja que, serà aquest el que hagi de valorar la qualitat del producte adquirit. La tendència de mercat apunta que la decisió en l'adquisició d'un equip passa per l'anàlisi de la inversió, dels costos de producció, del manteniment / temps dedicat a la seva neteja, la depreciació, no només el preu final de la màquina. Actualment es valora la flexibilitat davant els freqüents canvis, els pocs temps morts i la rapidesa de neteja, aspectes que ofereixen les unitats gravimètriques.

Ara com ara, al mercat trobem subministradors d'alimentadors i mescladors d'alt nivell que permeten estalvis substancials de material, altes quotes de precisió, una llarga vida útil dels productes, formes ergonòmiques que s'adapten a les màquines, facilitats d'ús i manutenció i, de neteja per a l'usuari. Així mateix, disposen d'opcions de control de preus, reduint els costos mitjançant la millora de controls i interfícies que permetin més informació sobre el grau d'alimentació, la quantitat de pes en la tremuja d'alimentació per a emmagatzematge, i del total de pes dels ingredient presentat d'una forma més senzilla i ràpida per a l'operador.

Els alimentadors, a dieta per minimitzar la despesa de material

Davant el constant increment de preus de les resines i additius (colorants, retardants de flames, pigments, estabilitzadors cars basats en metall, additius especials per termoplàstics tècnics) els transformadors busquen noves formes de reduir costos i millorar la productivitat i, literalment, fan que cada grànul sigui important. Tradicionalment, els alimentadors han estat unitats volumètriques substancialment més econòmiques que els alimentadors gravimètrics d'alta precisió. No obstant això, molts transformadors són capaços de recollir èxits amb els alimentadors volumètrics en processos de producció menys exigents, de manera que encara hi ha lloc en el mercat per a ells. No obstant això, els alimentadors gravimètrics ofereixen una sèrie d'avantatges com la autocalibratge o un menor manteniment que els alimentadors volumètrics. A més, compten amb sofisticats controls que faciliten la programació i el funcionament. Els nous equips tenen altres avantatges com el disseny de l'alimentador que aconsegueixen augmentar la capacitat de producció d'una extrusora, redueixen el consum de productes cars com els additius i responen a la demanda de major precisió en la dosificació.

Alguns exemples

A continuació mostrem alguns perifèrics que demostren la tendència a oferir solucions completes i tecnològicament qualificades.

Alimentadors amb sistema Metro

Els nous alimentadors amb sistema Metro distribuïts per Coscollola comercial reemplacen tots els models previs, disponibles immediatament en tots els mercats del món.

De disseny més innovador, amb les mànegues subjectes al cos de l'aparell, els nous alimentadors compten amb els cables ben ordenats en un panell multifunció. La majoria dels models estan disponibles en versió vidre o en acer inoxidable. Hi ha la possibilitat d'adquirir aparells amb dues entrades o d'adaptar a posteriori.

El nou sistema de Motane Metro FC, representat per Coscollola Comercial, SL, ofereix una solució fiable, segura i econòmica que limita automàticament la velocitat de l'aire a 25 m / s. Permet una reducció del desgast de tubs menys "cabell d'àngel" així com una reducció del manteniment.

Els avantatges que ofereix el nou sistema de Motane són diverses: s'evita la necessitat d'utilitzar ni electricitat ni aire comprimit, funciona en tots els rangs de temperatura del sistema de buit ia més ofereix la possibilitat d'efectuar la seva instal lació en plantes existents exposades a alt desgast, també instal·lacions alienes a Motane, tant si es tracta d'un sol alimentador com si és un grup d'alimentadors o un sistema complet de transport.

Imagen

Alimentadors amb control microprocessador

Imagen
Els alimentadors que distribueix la signatura Polymerland Guzmán contribueixen a millorar la productivitat de la indústria de la transformació de plàstic.

El control a microprocessador que integren els alimentadors permet arrencar gradualment el motor de la bomba gràcies a la funció Soft Start, per limitar el desgast de les escombretes. Aquesta funció permet donar tensió gradualment al motor mitjançant una rampa d'arrencada, anul·lant les arrencades instantanis.

Entre les característiques d'aquesta sèrie destaquen:

• Protecció insonoritzada d'acer galvanitzat.

• Neteja del filtre amb raig d'aire comprimit per acumulador.

• Filtre en teixit de polièster amb àmplia superfície de filtració. Junta tòrica a la tapa i dos ganxos de tancament.

• Descàrrega de sortida amb tòrica.

El control elèctric a microprocessador d'interfície, simple i racional, permet realitzar les següents funcions: la gestió de temps de càrrega, gestió de la neteja del filtre, visualització de l'alarma per falta de càrrega i la visualització de l'alarma pel trencament de les escombretes del motor.

De forma opcional, els alimentadors integren vàlvules proporciona i una alarma acústica.

Mesclador de Batch

Imagen
TSM Control Systems ha llançat el mesclador per polímers en gransa o líquid totalment nou de la sèrie de Opti-Mix amb la seva gamma de rendiment de procés a partir de la 1 a 200 kg / h. Utilitza quatre tremuges de fàcil acoblament amb les vàlvules de picoladora integrades individuals per als canvis materials ràpids i un mesclador patentat ben conegut de cargol de vol-invers. Amb la nova tecnologia de Opti-Mix, la precisió de dosificació del material combinada amb la qualitat del producte final garanteix homogeneïtat de les mescles i estalvi constant de Masterbatch.

El mesclador de Opti-Mix incorpora una pantalla tàctil remota a color que simplifica el canvi i la selecció de la recepta. La visualització del VGA TFT és extremadament fàcil i proporciona avisos intuïtius. Fins a 100 receptes pre-programades de treball són immediatament accessibles, permetent canvis "en marxa" ràpids de la comanda. La selecció de la recepta permet que un nou treball sigui carregat immediatament, incloent percentatges de la barreja o volum total de feina. Mentre que progressa el treball l'operador pot veure "set" i les receptes "reals" de la barreja, els pesos materials i els valors del rendiment de processament de kg / ho de Gm / m.

Altres característiques disponibles són, i càmera de mescla desmuntable per facilitar la neteja ràpida i segura i la seva consola electrònica removible. Amb el protocol d'Ethernet lliurat com a estàndard i en opció CAN o Profibus, juntament amb descàrregues del programari via USB i memòria SD fan d'aquest mesclador una solució duradora. Els operadors poden també beneficiar-se de les alarmes a correu electrònic i dels informes per correu electrònic disponibles també com a estàndard en la nova solució del mesclador de TSM Opti-Mix.

Mescladors

Imagen
Els mescladors que comercialitza Caufar, especialitzat en maquinària perifèrica per a la indústria del plàstic, s'utilitzen per a tot tipus de materials i additius, ja siguin en màster, pols, líquid o qualsevol altre material.

L'interior construït en acer inoxidable i totalment diàfan, permet tant una absoluta puresa de la barreja com una ràpida i total neteja.

La sèrie MZ barreja ràpidament tot el seu contingut (50 kg) en un temps rècord aproximat de 5 minuts.

Mesclador gavimétrico que permet reduir el temps d'inactivitat

Imagen
El mesclador gravimètric més petit del món té ara un germà gran amb capacitats similars: Tot i que el nou mesclador MicroPlus (TM) de Maguire Products, Inc (comercialitzat per Alimatic) s'adapta a capacitats de màquines processadores de 45 a 160 kg per hora en lloc del màxim de 45 kg del popular MicroBlender (R), ofereix la mateixa facilitat d'ús per reduir el temps d'inactivitat durant els canvis de color o treball.

Igual que el MicroBlender, el MicroPlus té quatre tremuges que són desprendibles per facilitar una neteja i un canvi de producte ràpids. Les tremuges típicament es fan servir per resina natural, material recuperat, color i additiu. Mentre els sistemes dosificadors en tres de les tremuges són vàlvules pneumàtiques verticals, hi ha una vàlvula angular en la tremuja per a material recuperat, que de vegades flueix malament en comparació amb els altres ingredients. "Les vàlvules verticals són especialment importants per a la dosificació precisa d'ingredients menors com a colorant, mentre la vàlvula angular proporciona un flux millorat per als ingredients en grans quantitats o materials que tenen mides de partícula grans o variables", va dir B. Patrick Smith, vicepresident de comercialització i vendes.

Per configuracions de màquina que impliquin l'ús de bateries muntats sobre el mesclador, Maguire va crear un sistema pneumàtic opcional, amb patent en tràmit, que redueix encara més el temps de canvi en aixecar automàticament les tapes de la tremuja en què es munten els carregadors, el que facilita el procés d'obtenir accés a les tremuges ia la part inferior dels carregadors.

Ara hi ha més de 4.000 MicroBlenders en funcionament, d'acord amb Smith, i Maguire va millorar recentment el sistema en convertir les tremuges a acer inoxidable per donar-los major resistència a la corrosió i al dany superficial, i en incorporar vàlvules verticals de nou disseny amb major resistència als s'embussi. Aquestes millores també són estàndard en el nou mesclador MicroPlus.

Una altra característica estàndard de l'MicroPlus és un controlador recentment millorat per a tota la línia de mescladors de Maguire, amb un nombre limitat de millores per donar més facilitat d'ús, comunicacions més àmplies amb altres sistemes i instal·lacions més flexibles. Com a alternativa, els clients també poden especificar el controlador de pantalla sensible al tacte de la companyia, que també és nou, amb connectivitat sense fils i arquitectura Ethernet incorporada.

Mesclador i dosificador de 355-945 kg / h

El sistema de dosificació i homogeneïtzació FBG-5 de Gravimix que comercialitza Caufar, està dissenyat per a una dosificació eficient i precisa de materials termoplàstics secs i solts. L'FBG-5 és especialment adequat per a les màquines d'injecció, extrusió i bufat, on es requereix consistència i una alta qualitat del producte acabat.

Gravimix registra el consum exacte de tots els materials, permetent un càlcul precís dels costos de producció. A causa de l'elevada precisió de la dosificació i la seva consistència, es pot reduir el percentatge d'additiu als límits inferiors de tolerància sense afectar o provocar una pèrdua de qualitat.

L'FBG-5 és adequat per a la dosificació de materials primaris (granulats), triturats solts, masterbatch i additius. El sistema de dosificació pot ser instal lat directament a la màquina, i una plataforma o al costat de la màquina. Les peces són fàcils de desmuntar, el que garanteix la rapidesa en la neteja i el canvi de materials.

Els components es dosifiquen un darrere l'altre a la cel pesadora, que està suportada per un sistema de pesatge precís. Després del pesat, el conjunt complet es descarrega en una cambra de homogeneïtzació i el mesclador horitzontal proporciona una barreja regular. Un sensor de nivell a la cambra d'homogeneïtzació controla el cicle complet de barreja. L'FBG-5 és un sistema de homogeneïtzació econòmic i de fàcil maneig.

Disposa d'una capacitat nominal de 355-945 kg / hi està indicat per a entre dos i sis components. Compta amb diferents sistemes de control, compacte i sòlid i integra el sistema "Auto-Premi".

Imagen

Mesclador gravimètric per lots o càrregues amb dosificació de material en pols

Process Control presenta com a nou membre de la ja existent família Guardian un mesclador gravimètric amb dosificador integrat per a material en pols.

La història del Guardian va començar l'any 1998 amb un model per a un lot de 5 kg i amb 4 components. Avui en dia subministra Process Control models per lots des 0,125 kg fins a 18 kg. amb capacitats de fins a 3.000 kg / hi un màxim de 12 components per mesclador.

Durant l'últim any va presentar Process Control un Guardian amb dosificador de triturat i ara com a última innovació una versió amb el dosificador integrat per a material en pols. Això permet també a l'usuari introduir de manera molt precisa càrregues a granel en forma de pols en una mescla homogènia en aplicacions de baix cost. L'element del Guardian per la pols es basa en el reconegut disseny del dosificador de material en pols de la sèrie PF, que també se subministra com a equip individual o com a element d'un mesclador gravimètric continu.

El dosificador de material en pols està fabricat amb acer fi polit i pot treure's per netejar en pocs segons durant el canvi de material. Una gran selecció de diàmetres d'eixos i dissenys en combinació amb diverses relacions de transmissió, ofereix la possibilitat de dosificar materials en pols complicats amb diferents capacitats de dosificació. L'agitador accionat per separat amb velocitat ajustable garanteix una dissolució efectiva dels ponts que es puguin formar durant el procés.

Igual que totes les altres components s'introdueix el percentatge del component en pols en el quadre de comandament i servei Mini-Op de Process Control, que té una superfície d'ús agradable. Després de prémer la tecla RUN comença l'equip a produir automàticament la barreja desitjada.

foto

Empreses o entitats relacionades

Alimatic, S.L.
Coscollola Cial, S.L.
Guzmán Polymers, S.L.U.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Vídeo corporativo-Jungheinrich

    Vídeo corporativo-Jungheinrich

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    09/10/2024

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    07/10/2024

Enllaços destacats

Advanced FactoriesAbus Grúas, S.L.U.Easyfairs Iberia - Logistics & Automation Madrid27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis