Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Pilar Navarro, directora de Maquitec 2007 en Maquitec 2007

Entrevista a Pilar Navarro, directora de Maquitec 2007 a Maquitec 2007

Ibon Linazisoro
Director
13/03/2007

"Les jornades tècniques, conferències i seminaris són un important valor afegit per a l'oferta comercial del saló"

Del 20 al 24 de març tindrà lloc al recinte Gran Via de Fira de Barcelona Maquitec, un saló biennal que aporta solucions, innovació i coneixement al sector metal·lúrgic i permet contactar amb empreses proveïdores de productes i serveis per als diferents processos industrials. Hem parlat amb la seva directora, Pilar Navarro, per conèixer més sobre l'oferta d'aquesta fira industrial i les seves activitats.
Imagen

La fira Maquitec entra ja en el cicle dels anys de EMO, a què respon aquest canvi? Com creu que rep el mercat espanyol aquest canvi?

La decisió de canviar la celebració de Maquitec als anys imparells es va acordar en el Comitè organitzador del saló de forma consensuada el 2004. Creiem que aquest canvi permetrà a les empreses del sector metal·lúrgic planificar amb millors resultats seves estratègies firals, ja que, així, no coincideixen les dues grans fires industrials del nostre país en el mateix any.

La fira EMO imposa algunes restriccions als seus expositors que han d'acudir amb equips no exposats en altres fires europees. Com afecta això a Maquitec?

Efectivament, l'EMO en el seu reglament exigeix als seus expositors el compromís de no participar en altres fires europees entre maig i octubre de 2007. Maquitec, que se celebrarà del 20 al 24 de març, està fora d'aquestes dates pel que els expositors que decideixin acudir a tots dos esdeveniments no tindran cap problema. No obstant això, aquestes restriccions no afecten a Maquitec, un saló que se centra en un mercat regional amb una àmplia demanda d'equips i serveis per als sectors industrials i la metal·lúrgia -cal recordar que la seva principal àrea d'influència és Espanya, Portugal, sud de França i els països mediterranis-. Els distribuïdors i fabricants presentaran també novetats de maquinària en Maquitec perquè està demostrada la capacitat del nostre saló a l'hora de generar negoci, ja que la demanda que acudeix té poder de decisió o prescripció de compra.
"Comptarem novament amb la trobada de la subcontractació europea que organitza la Cambra de Barcelona que aquest any tractarà sobre les aliances estratègiques amb els països de l'Est d'Europa"

En edicions anteriors Maquitec ha anat acompanyada d'un ampli programa de jornades tècniques i fòrums. Es realitzaran de nou aquest any?

Efectivament, creiem que les jornades tècniques, conferències i seminaris són un important valor afegit per a l'oferta comercial del saló ja que aporten coneixement i contribueixen a la posada al dia de molts dels professionals del sector industrial, no només en aplicacions i noves tecnologies, sinó també en mercats potencials. En aquest sentit, Maquitec 2007 tornarà a celebrar el Fòrum Euromediterrani de Cooperació Industrial, centrat en les noves oportunitats d'expansió de les empreses industrials europees en els mercats mediterranis. Comptarem novament amb la trobada de la subcontractació europea que organitza la Cambra de Barcelona que aquest any tractarà sobre les aliances estratègiques amb els països de l'Est d'Europa. Maquitec acollirà també una jornada sobre el manteniment en la màquina eina, una sessió sobre estratègies d'internacionalització de la subcontractació industrial catalana, i jornades específiques per al sector de soldadura, robòtica o tractament de superfícies, entre altres.
Imagen

Com valora el nombre d'expositors d'aquesta edició 2007? (Entrevista realitzada al mes de gener)

En aquests moments, hem superat les nostres previsions inicials que situaven la superfície ocupada en els 18.000 metres quadrats nets i comptem amb la presència confirmada de 277 expositors directes. Això en comparació amb l'edició de transició que celebrem el 2005, suposa uns increments d'un 46 per cent i d'un 20 per cent en metratge i estands respectivament. Estem molt satisfets d'aquests registres i esperem consolidar Maquitec de cara a properes edicions amb una major representativitat en alguns sectors que en aquesta edició es mantenen a l'expectativa. Calculem que aquest mes de març inaugurarem la fira industrial amb la participació d'unes 300 empreses directes i ocuparem finalment uns 19.000 metres quadrats nets en els pavellons 0 i 1 de Gran Via.

A més de la nova data, els eixos de Maquitec 2007 són una major oferta, més innovació industrial, major presència internacional. Quina ha estat l'estratègia d'aquesta edició del certamen?

Aquests són els eixos que defineixen el posicionament de Maquitec. Estem treballant per aconseguir ampliar l'oferta del saló amb una bona representativitat de tots els sectors, obrint el nostre mercat a empreses estrangeres, sobretot de països europeus, i apostant per mostrar la innovació industrial a través de sectors punters com les enginyeries, la subcontractació o la robòtica, per exemple. En aquesta edició, també hem centrat els nostres esforços a atreure una demanda de qualitat. Per això hem identificat i contactat amb sectors industrials amb compradors d'interès per a Maquitec com l'automoció, l'aeronàutica, l'eòlica o la indústria metalúrgica en general. Creiem que aquestes accions de promoció poden contribuir a rellançar la qualitat del visitant del saló, un dels factors més ben considerats pels expositors de la nostra fira industrial.
Imagen

La deformació és el sector de la màquina-eina que més pes ha tingut en el saló, segueix sent el més representatiu en aquesta edició?

Sí, és el més representatiu. En aquesta edició de Maquitec comptarem amb la pràctica totalitat de marques de màquina-eina per deformació que operen en el mercat espanyol. No obstant això, el nostre objectiu és que en l'oferta del saló es puguin trobar tot tipus de solucions per als processos industrials. Per aquest motiu el visitant també trobarà una àmplia representació d'empreses del sector de soldadura, màquina-eina per arrencada o tractaments tèrmics i superficials. A més, les especialitats d'automatismes, enginyeries, subcontractació, robòtica i CAD / CAM són les que experimenten un major creixement respecte a altres anys

Per primera vegada es celebrarà el I Concurs de Soldadura, com neix aquesta iniciativa?

Recollint les experiències a nivell català que s'havien portat a terme en anteriors edicions del saló, des del comitè organitzador pensem crear un Concurs de Soldadura a nivell nacional que reconegués als millors professionals d'aquesta especialitat i que mostrés les noves tècniques i aplicacions que ofereix la soldadura. Gràcies a Abelló Lind'i als centres de formació que té aquesta firma a Alcalá de Henares i Rubí, s'ha pogut convocar aquest concurs, del qual ja s'estan realitzant proves classificatòries i del qual podrem veure la final a Maquitec.

Tenen xifres recents del sector?

Lògicament, no disposem de dades sectorials d'aquest any 2007. Sí que fem servir dades que hi ha una certa recuperació de la xifra de negocis en la indústria, que va augmentar el 2006 més d'un 8 per cent. Esperem que continuïn augmentant les comandes industrials aquest any i que això repercuteixi favorablement en el sector metal·lúrgic

Empreses o entitats relacionades

Equiplast, Expoquimia, Eurosurfas. Fira de Barcelona
Linde Gas España, S.A.U.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Vídeo corporativo-Jungheinrich

    Vídeo corporativo-Jungheinrich

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    09/10/2024

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    07/10/2024

Enllaços destacats

Easyfairs Iberia - Logistics & Automation Madrid27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Abus Grúas, S.L.U.Advanced Factories

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis