Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Herbusa incorpora tres vehículos híbridos Geesinknorba para la recogida de basuras en Ibiza
Aquests equips van muntats sobre xassís Volvo FE Hybrid

Herbusa incorpora tres vehicles híbrids Geesinknorba per a la recollida d'escombraries a Eivissa

Timothy Byrne05/09/2013

Herbusa, companyia privada fundada en 1980, és la responsable de recollir les escombraries en diversos municipis de la illa d'Eivissa des de fa 15 anys. Aquesta empresa familiar va començar la seva marxa de la mà de Vicente Bufí Tur, i de fet, inicialment, la societat es deia com el seu fundador, adquirint en 1980 el seu actual nom. Amb els anys, els seus dos fills, Vicente Bufí i Francisco Bufí van entrar en el negoci, ocupant avui el primer la gerència del mateix.

Herbusa està especialitzada en el subministrament de serveis mediambientals a Eivissa, sent la responsable actualment de recollir les escombraries dels municipis de Santa Eularia donis Riu, Sant Josep de sa Talaia i Sant Joan de Labritja. Aquestes tres localitats compten amb nombrosos complexos turístics, la qual cosa fa que la seva població es reparteixi entre residents i turistes. En total, la companyia subministra els seus serveis per a una població de 90.000-100.000 persones en aquests tres municipis, podent elevar-se aquesta xifra fins als 250.000 a l'estiu (la generació d'escombraries, pel turisme, augmenta des de març i fins a agost, caient de nou a partir de setembre).

Acte de lliurament del vehicle híbrid a Sant Joan de Labritja
Acte de lliurament del vehicle híbrid a Sant Joan de Labritja.

Les escombraries són recollides en contenidors de 800-1.000 litres de capacitat, que són buidats en vehicles de descàrrega posterior. Els contenidors són situats en punts de recollida comunitaris col·locats als carrers perquè siguin usats tant per residents com pels responsables de petits comerços de la zona.

Els majors generadors de residus, tals com a hotels, apartaments i bars, que produeixen més de 200 litres de residus al dia, tenen els seus propis contenidors d'1.000 litres de capacitat, que han de complir amb els estàndards DIN per al seu correcte buidatge en els vehicles.

A més de realitzar la recollida d'escombraries, Herbusa també realitza altres serveis, entre els quals s'inclouen la neteja viària i de les platges, la recollida de vidre, paper i plàstic reciclable, i el manteniment de parcs i jardins a través de la seva companyia subsidiària Mespisa (Millores i Serveis Pitiusos, S.A.). També subministra mobiliari urbà, senyalització de tràfic i servei de manteniment per a les papereres urbanes.

Igualment ofereix serveis a indústries i comerços de la illa, com el subministrament, en lloguer o en venda, de contenidors mòbils des de 800 litres fins a 20.000 litres de capacitat. En aquest sentit, per exemple, la companyia ha subministrat recentment 30 contenidors d'1.000 litres per a un esdeveniment realitzat en el Port d'Eivissa, que una vegada finalitzat van ser buidats i recollits en aquest mateix lloc.

Herbusa també compta amb la llicència necessària per recollir els residus marítims que porten els vaixells a la illa, i per tots els que generen la indústria marítima en general. Est és conegut com a servei Marpol, derivat de la Convenció Marpol que va tenir lloc en 1978 amb la intenció de mantenir nets els mars de tot el món. Alguns exemples d'aquests residus són llots d'aigües residuals i escombraries en general generades per turistes i pel tràfic comercial. Herbusa proporciona aquest servei per a creuers, vaixells-contenidors, petroliers, vaixells militars, així com a restaurants del port que proporcionen serveis de catering a turistes, passatgers i tripulacions dels vaixells.

Herbusa també proporciona un servei per a la recollida de residus perillosos per a tots els municipis de la illa d'Eivissa, entre els quals s'inclouen bombetes, bateries, equipament elèctric i electrònic, olis usats domèstics, amiant o panells de guix. Els aparells elèctrics i electrònics recollits són remesos a un altre gestor de la illa que processa una part d'ells i que mana la resta a altres instal·lacions situades a Barcelona i València.

Residus municipals

Herbusa realitza el servei de recollida d'escombraries en els municipis de Santa Eularia donis Riu, Sant Josep de sa Talaia i Sant Joan de Labritja els set dies de la setmana. El servei comença a les 2:30 h del matí tots els dies, d'aquesta forma poden operar amb un mínim volum de tràfic i amb menys turistes als carrers.

En aquests tres municipis, la companyia recull 60.000 tones de residus orgànics i reciclables a l'any. Per poder realitzar aquest treball ha invertit en l'adquisició dels més moderns vehicles de recollida de Geesinknorba Espanya, tres versions híbrides GPM III muntades sobre xassís Volvo FE de tres eixos, també híbrid. Els equips munten sistema d'elevador de contenidors de 80 a 1.100 litres de capacitat (tipus DIN).

El director d'Herbusa, Antonio Ribas Bonet, assenyala que “Herbusa necessitava renovar alguns vehicles de recollida d'escombraries que se'ns havien quedat obsolets, per la qual cosa decidim comprar tres unitats híbrides Geesinknorba GPM III muntades sobre xassís híbrid Volvo FE de tres eixos”. “Vam tenir reunions – continua assenyalant- amb els tres municipis on treballarien aquests vehicles, Santa Eularia donis Riu, Sant Josep de sa Talaia i Sant Joan de Labritja, per conèixer la seva opinió sobre la incorporació d'aquests tres vehicles híbrids i ells van estar encantats amb la idea perquè consideren que les versions híbrides representen el futur dels serveis de recollida d'escombraries, i que proporcionen un millor servei als turistes i residents d'aquests municipis”.

Juan Ribas, regidor de Medi ambient de l'Ajuntament de Sant Joan de Labritja, afegeix que “els nous vehicles híbrids Geesinknorba són ecològics, oferint nivells de sorolls reduïts i un considerable estalvi en el consum de combustible”.

“Els nous vehicles –afegeix- contribuiran a reduir la petjada de carboni gràcies a les emissions que s'eviten amb la tecnologia híbrida”.

Vehicle híbrid Geesinknorba GPM III muntat sobre xassís Volvo FE de tres eixos, també híbrid
Vehicle híbrid Geesinknorba GPM III muntat sobre xassís Volvo FE de tres eixos, també híbrid.

“El servei de recollida a Sant Joan de Labritja comença a les 2:30 h del matí, per la qual cosa els vehicles híbrids reduiran els sorolls respecte a les actuals versions diésel que actualment operen en el municipi”, conclou Juan Ribas.

Per la seva banda, Raúl Lluna, tècnic de Serveis Mediambientals en aquest ajuntament, afegeix que els nous vehicles són les tres primeres unitats híbrides que treballen a Eivissa. “Els principals avantatges d'usar equips híbrids és la reducció de les emissions de CO2 i la menor generació de sorolls. Aquests vehicles subministrats per Geesinknorba suposen l'última tecnologia del mercat i és la millor oportunitat que ha tingut el municipi per usar un vehicle híbrid en aquesta grandària i pes”, conclou.

Especificacions del vehicle

Els vehicles Geesinknorba GPM III subministrats a Herbusa compten amb una capacitat de 21 m3 i equipen elevador de contenidors GCB 1000 per facilitar el seu buidatge (80-1.100 litres de capacitat – tipus DIN).

Miguel A. Morales, director comercial de Geesinknorba per a Espanya i Portugal, explica que els principals beneficis que va a obtenir Herbusa amb l'adquisició d'aquests tres vehicles són “una reducció en el consum de combustible quan s'usi l'equip i el xassís en modalitat híbrida, que pot arribar a estalvis de fins al 60%, una significativa disminució de l'emissió de sorolls i una reducció dels nivells de CO2”.

Els vehicles no generen emissions durant les operacions d'elevació de contenidors i compactació quan el xassís va d'un punt de recollida a un altre a menys de 30 km/h. El motor diésel només entra en operació quan el xassís supera els 30 km/h, per exemple, quan circula per carretera o cap a la planta de tractament.

Les versions híbrides subministrades a Herbusa corresponen a la cinquena generació (versió V). Aquestes unitats són carregades elèctricament a través de connexions instal·lades al propi parc de vehicles que Herbusa té a Eivissa. Els tres vehicles són recarregats una vegada acaben el seu torn de treball, per poder començar la seva nova jornada, a les 2:30 h, completament operatius.

Les bateries emprades per a aquests vehicles de Geesinknorba han estat especialment dissenyades per a aquesta aplicació, proporcionant així més potència i eficiència.

La cabina del vehicle pot acollir a un conductor i a altres dos operaris auxiliars
La cabina del vehicle pot acollir a un conductor i a altres dos operaris auxiliars.

Geesinknorba atresora una gran experiència en tecnologia híbrida per a recollida de residus. L'any 2000, la companyia ja va desenvolupar la seva primera unitat (versió 1) i des de llavors és un producte que ha anat evolucionant fins a la generació V.

La bateria ofereix 72 V i subministra 620 amperes/hora. Té la suficient capacitat per fer fins a tres cicles complets de treball, per exemple tres càrregues completes. Tot això sense afectar als nivells de productivitat i generant significatius estalvis de combustible tant si s'opera de dia com de nit. Això ajuda tant a les empreses públiques i privades encarregades de la recollida d'escombraries a reduir les seves despeses en combustible, alguna cosa molt important en temps d'austeritat com els quals vivim actualment. Per sobre de tot, els productes híbrids permeten estalviar diners i són solucions respectuoses amb el medi ambient.

Quan l'equip no està treballant en manera híbrida, el Geesinknorba GPM III usa el sistema Smartpack que proporciona també estalvis de gasoil de fins al 20%. També s'han equipat els vehicles amb il·luminació LED per estalviar energia.

L'especificació del xassís híbrid Volvo FE és un xassís 6x2 de 26 tones de PMA. La cabina pot acollir a un conductor i a altres dos operaris auxiliars. Munta un motor Euro 5 Volvo de 340 HP. Per la seva banda el motor elèctric que també incorpora ofereix altres 200 HP, donant una potència total aproximada de 550 HP. El motor híbrid es carrega a través de les bateries del xassís i del fre de motor Volvo (retard).

Volvo ofereix la seva gamma de xassís híbrid per a operacions de recollida d'escombraries en versions de dos eixos (18 tones) i de tres eixos (26 tones). El xassís Volvo està equipat amb la transmissió automàtica Volvo I-Shift. La caixa del canvi té 12 velocitats i ajuda a reduir la fatiga del conductor en les operacions de parada i arrencada.

Servei postvenda

Les noves unitats híbrides de Geesinknorba seran assistides per la xarxa de servei de la companyia a Madrid (Torrejón d'Ardoz) i Barcelona (Rubí). Herbusa ha rebut a més un sistema de control remot que es pot connectar a les unitats híbrides en cas de detectar alguna fallada, de tal forma que els tècnics de Geesinknorba poden identificar-ho ràpidament i solucionar-ho des de Madrid o Barcelona.

Geesinknorba i Volvo treballen junts des de fa diversos anys en el projecte d'equips híbrids. El primer prototip va entrar en funcionament a Suècia l'any 2005, i des de llavors ambdues companyies han seguit millorant el producte per aconseguir la versió més avançada del mercat.

En resum, Geesinknorba ha fabricat sempre els seus vehicles de recollida d'escombraries emprant la més avançada tecnologia, estant un pas per davant de la seva competència. I la seva intenció és seguir millorant la seva gamma a través de la recerca i animats per l'objectiu de fer productes cada vegada més respectuosos amb el medi ambient.

Aquestes metes són les que també han animat a Herbusa, en col·laboració amb els esmentats ajuntaments d'Eivissa, a incorporar aquests primers vehicles híbrids de Geesinknorba. Potser, les principals ciutats espanyoles poguessin seguir l'exemple i considerar la possibilitat d'incorporar a les seves flotes vehicles completament híbrids.

Empreses o entitats relacionades

Geesinknorba Spain, S.L.U.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Vídeo corporativo-Jungheinrich

    Vídeo corporativo-Jungheinrich

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    09/10/2024

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    07/10/2024

Enllaços destacats

27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Easyfairs Iberia - Logistics & Automation MadridAdvanced FactoriesAbus Grúas, S.L.U.

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis