Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Ferromatik hace de lo especial su estándar
Les seves Jornades de Portes Obertes a Alemanya van rebre 1.000 professionals

Ferromatik fa del especial el seu estàndard

Ibon Linazisoro15/05/2005
Què fan 1.000 persones en una fàbrica on es construeixen màquines per a l'emmotllament per injecció? Plàstics Universals es va interessar per aquesta dada i va decidir desplaçar-se a la fàbrica de Ferromatik Milacron a Malterdingen, Alemanya. El constructor de màquines va organitzar els passats 28 i 29 d'abril unes jornades on no només es van poder veure 15 màquines de tota la seva gamma en funcionament, sinó també escoltar conferències tècniques que van trobar un gran interès entre els assistents. D'altra banda, la filial espanyola està d'enhorabona, ja que celebra el seu 15 aniversari, per a això també va organitzar unes jornades de portes obertes a Barcelona (informarem sobre elles en el nostre proper número).
Configuració d'una màquina especial per a un client, amb la segona unitat d'injecció en una posició inusual
Configuració d'una màquina especial per a un client, amb la segona unitat d'injecció en una posició inusual.
El sector de la injecció a Europa es troba travessant moments complicats. La demanda als Estats Units ha començat a despertar (Ferromatik incrementar les seves exportacions a EUA un 72 per cent), però no així a Europa, on després de la celebració de la K'2004, una fira amb bons contactes per als expositors, no es ha produït l'esperat repunt de les comandes. El contrapunt es troba en països com l'Índia, on l'increment per aquest any s'espera superi el 10 per cent. Xina és per suposat un mercat cobejat pels Ferromatik. De fet, al juliol s'obre el primer Centre Tècnic a la Xina, on ja tenen un joint-venture amb una empresa local.

En aquesta situació, els resultats de Ferromatik Milacron són especialment optimistes. L'Elektra Evolution augmenta des de fa anys en xifres superiors al 10 per cent anual i, per posar un exemple, les màquines d'aquest constructor destinades a aplicacions multicomponent van augmentar un 20 per cent l'any passat.

Mentrestant, Ferromatik Milacron ha completat la seva gamma Maxima, amb la incorporació d'una Maxima de 1.000 tones que cobreix el buit anterior entre la de 800 tones i la de 1.600 tones.

Poc més de la meitat de les màquines que es fabriquen a Malterdingen es destinen al mercat alemany, principalment a sectors com el del packaging (22 per cent), béns de consum (15 per cent), automòbil (14 per cent), injectadors per tercers (11 per cent), sector elèctric (11 per cent) medicina (9 per cent), i altres com les peces industrials. I ni més ni menys que al voltant del 60 per cent d'elles són màquines adequades a les especificacions del client.

De cara al futur pròxim, aquest constructor de màquines pretén continuar potenciant els seus actuals punts forts. És a dir, les màquines d'altes prestacions, la tècnica multicomponent en totes les forces de tancament i les màquines elèctriques, on confia plenament en el seu lideratge.

Les visites guiades van captar l'atenció d'uns 1.000 professionals
Les visites guiades van captar l'atenció d'uns 1.000 professionals

Què busquen els injectadors?

Els sectors diferents als que es dirigeixen les injectores Ferromatik tenen una sèrie de preferències diferents pel que fa a les injectores. En el sector de l'automòbil, per exemple, el principal és la tecnologia i els processos. S'observa una presència creixent de tècniques multicomponent com la Monosandwich (nucli d'un material i pell d'un altre), en la qual Ferromatik és un autèntic expert. És un sector per al qual la sèrie Maxima és la ideal.

Mentrestant, en envasos i embalatges hi ha una clara tendència a utilitzar motlles amb més cavitats. També es demana cada vegada més una plastificació d'alt rendiment (fusells especials) i espais per a motlles versàtils, motius que aconsellen una sèrie com la K-Tec, equipada per exemple amb acumuladors, plastificació especial i tècnica multicomponent. Des d'un altre punt de vista, també s'està observant una deslocalització cap a països de l'est d'Europa.

En medicina i productes d'higiene personal es demana molt més que la simple capacitat d'operar en sales netes. Es requereixen funcionalitats a la mesura i, entre altres coses, unitats d'injecció d'alt rendiment. La Elektra Evolution aporta a aquest sector precisió, rendibilitat i flexibilitat en la configuració (dos components i Monosandwich; elements hidràulics per noios).

Aquestes enciameres van mostrar la capacitat per fer bons acabats
Aquestes enciameres van mostrar la capacitat per fer bons acabats.

Les elèctriques ja no cobreixen nínxols

En Ferromatik, que ja va llançar la seva primera Elektra totalment elèctrica el 1992, afirmen que l'actual Elektra Evolution ofereix una rendibilitat inabastable, una cosa fonamental en una època en què el cost per peça i els costos productius estan en primer pla. Des de fa temps, així ho expliquen en Ferromatik, les injectores elèctriques han deixat de localitzar-se en nínxols de mercat. Avui es poden utilitzar en tot tipus d'aplicacions i estan conquistant sectors molt exigents. En les jornades de Malterdingen, es van mostrar en tècniques d'injecció de metalls, multicomponent i injecció assistida amb aigua. Un total de sis màquines Elektra Evolution, entre 30 i 180 tones de força de tancament, van estar funcionant durant els dos dies.

La complexitat d'algunes de les aplicacions demostrar que els successius desenvolupaments realitzats durant els últims anys i l'ampliació de les seves capacitats fins a arribar a aplicacions molt exigents, han convertit les màquines elèctriques en una tecnologia "sobirana". Ja no són màquines per a treballs senzills, sinó, per la seva precisió i les funcions paral·leles, màquines apropiades per a tècniques complexes.

Multicomponent

Fer peces de dos, tres o quatre colors o components ja no és un problema. No obstant això, la seguretat i rendibilitat d'un procés d'injecció multicomponent depèn de la configuració de la injectora i dels perifèrics. Ferromatik configura totes les seves màquines amb l'opció per la tècnica multicomponent i en les jornades va mostrar aplicacions interessants, també amb màquines elèctriques. Per exemple, una Elektra Evolution 75-2F va mostrar els avantatges que van acabar convencent Braun per fabricar peces multicomponent per alguns dels seus aparells: la màquina va modelar, amb un motlle de 4x4 cavitats un connector de dos components de PA. Mitjançant les funcions paral·leles es va poder reduir el cicle en un 20 per cent, augmentant alhora la qualitat del producte i la disponibilitat de la màquina.

Una Elektra Evolution 155-2F va mostrar una aplicació de dur-tou per a l'automòbil, que Ferromatik ha desenvolupat com cèl lula de fabricació, juntament amb l'especialista en perifèrics Wittmann.

Una màquina divertida, és la K-Tec 2F "playmobil edition", la màquina per multicomponent més petita que utilitza el conegut fabricant de joguines.

Els exemples d'aplicacions interessants van ser molts, però no es pot deixar d'esmentar la tecnologia Monosandwich. En la injecció es poden estalviar costos de moltes formes. En peces de molt volum, la reducció dels costos del material recorrent a material reciclat en el nucli d'una peça és una bona alternativa per millorar la balança de costos. Una K-Tec 350 MSW, amb una extrusora lateral que prepara el material reciclat i el transporta al procés d'injecció per a la seva injecció, va ser una de les atraccions de la presentació. Posteriorment el material reciclat i el verge per a la superfície de la peça s'introdueixen en el motlle amb una sola injectada. D'aquesta manera es poden estalviar costos de material fins a un 30 per cent. Una Maxima 800 MSW-2F va mostrar una altra variant d'aquest procés. Disposava d'una segona unitat d'injecció, que pot ser utilitzada per Monosandwich.

Injectora amb la unitat de plastificació més llarga, per a alta rendiment en aquesta funció
Injectora amb la unitat de plastificació més llarga, per a alta rendiment en aquesta funció.

Envasos i embalatges

El dels envasos i embalatges ser un altre dels grans temes en les jornades de Ferromatik. Les injectores d'aquest constructor tenen característiques comunes: alta flexibilitat de les màquines, cicles curts mitjançant funcions paral·leles i alta capacitat de producció.

Empreses o entitats relacionades

Wittmann Battenfeld Spain, S.L

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Vídeo corporativo-Jungheinrich

    Vídeo corporativo-Jungheinrich

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    09/10/2024

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    07/10/2024

Enllaços destacats

27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Advanced FactoriesEasyfairs Iberia - Logistics & Automation MadridAbus Grúas, S.L.U.

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis