Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Damián Hernández, director comercial de Wittmann Battenfeld
“Les noves màquines que arriben a les nostres plantes d'injecció, cada vegada més, vénen equipades amb un robot integrat”

Entrevista a Damián Hernández, director comercial de Wittmann Battenfeld

Redacció Interempresas13/03/2013
El passat 12 de febrer Plàstics Universals - Interempresas va reunir a tots els proveïdors d'inyectoras en una nova edició de la seva reunió anual per realitzar l'Estudi de Mercat de Màquines d'Injecció. Com a novetat, aquest any es van sumar a la cita els subministradors de robots cartesians, els qui van acudir a les instal·lacions de Fira de Barcelona, organitzadora d'Equiplast, per sumar-se a la iniciativa de la revista, secundada per tots els comercializadores de màquines pel modelo per injecció. Van participar tots els subministradors de màquines d'injecció, 24 proveïdors que van vendre el 99% de les inyectoras en 2012, i la major part dels proveïdors de robots cartesians, fins a un total de 19 empreses.

En l'actual moment econòmic les empreses han d'enginyar-les-hi per vendre, quins enginys empren en la seva empresa?

Certament hem de ser enginyosos i creatius per obligació. En el nostre cas, hem orientat la política de vendes d'una forma molt directa, amb personal propi molt qualificat tant en l'equip comercial com en el servei d'assistència tècnica, oferint les últimes tecnologies d'un hrupo en constant creixement, amb propostes innovadores a un preu molt competitiu. Un dels secrets del nostre èxit és la presentació de projectes 'claus en mà' amb un sol proveïdor, integració de sistemes amb enginyeria nacional i sempre tota la maquinària de construcció pròpia.

Damián Hernández
Damián Hernández.

Els requeriments del transformador de plàstics, són avui diferents als dels bons temps, com l'any 2000, per exemple?

Per descomptat, la indústria ha evolucionat de manera considerable, els clients són cada vegada més exigents, en tots els apartats requereixen la millor maquinària d'última generació, però sense oblidar al millor i més competitiu preu possible. Les exigències sense concessions engloben una bona proposta, d'un fabricant amb prestigi, tot a bon preu i termini de lliurament ràpid, o sigui molt més que les famoses tres “b” d'antany.

Esmenti 2 mercats consolidats, 2 mercats amb potencials, i 2 mercats que van ser importants però ja no ho són.

Els dos mercats consolidats, l'envàs-embalatge anomenat “packaging”, i el de l'automoció, tots dos més o menys estables, malgrat les caigudes per la dura situació econòmica.

Si parlem dels mercats potencials, podríem citar el sector de la cosmètica i el de la microinjecció, amb clients importants i els seus projectes interessants, que podran ser determinants per al futur general del nostre sector.

Lamentablement podem citar diversos mercats en declivi, ja que ens trobem en una època molt dura per a molts sectors, però citarem dos exemples rellevants, el de les joguines, sobretot la producció de joguines petites, i el sector dels petits electrodomèstics.

S'està tornant a la compra de màquines més senzilles o el transformador segueix convençut que només amb màquines d'alta tecnologia tirarem endavant?

Aquesta és una pregunta curiosa de respondre, ja que hauríem de distingir entre diferents mercats i zones. L'any passat alguns clients s'han vist obligats a invertir en tecnologies més senzilles, en ocasions a causa d'una política financera agressiva dels proveïdors, però també a la falta de recursos per part dels clients. Aquestes tendències s'han vist de manera més clara en algunes zones concretes, però en general els industrials del sector al nostre país prefereixen tecnologies amb alt valor afegit i de marques reconegudes.

Robots

Fins a fa uns anys el potencial de venda de robots (cartesians) a Espanya era important, donat el retard dels transformadors espanyols en matèria d'automatització. Això segueix sent així?

Afortunadament la indústria dels plàstics al nostre país és cada vegada més moderna i competitiva, en part a causa de l'automatització dels processos, per la qual cosa ja no queden tantes plantes importants d'injecció de plàstics sense robots sobre les seves màquines, o amb altres sistemes d'automatització.

Avui dia el client abans d'incorporar nova maquinària, ja compta amb instal·lar algun sistema o equip per automatitzar, com bé pot ser un robot cartesià i els seus perifèrics.

Quan un transformador vol robotitzar un procés, demanda simplement la compra d'un robot o requereix habitualment assessorament?

La majoria d'ocasions l'industrial no es conforma amb el muntatge d'un manipulador, sol·licita una solució per optimitzar els processos, la producció i el control de la qualitat.

A causa d'aquesta demanda, alguns constructors de robots estem preparats des de fa anys, amb un equip nacional d'enginyeria i projectes, capaç de proposar la millor automatització assessorant sempre de manera propera.

Ha augmentat la compra de línies d'injecció amb el robot, és a dir, tot integrat? O segueix sent més habitual la venda de robots a part de la màquina?

Les noves màquines que arriben a les nostres plantes d'injecció, cada vegada en major percentatge, sobretot quan parlem d'una certa grandària, vénen equipades amb un robot integrat.

Segons les necessitats actuals del client, la millor proposta és la màquina equipada amb el seu robot integrat, però amb la possibilitat que aquest robot sigui autònom si així es requereix, ja que els projectes canvien i potser aquest equip pot acabar en una altra màquina diferent amb el temps, per la qual cosa el canvi ha de ser una alternativa vàlida i senzilla. Wittmann aposta per “la parella“màquina – robot, però de manera liberal o amb facilitat per a el “divorci”.

Quins han estat les principals millores o evolucions tècniques dels robots en els últims cinc anys?

L'evolució dels robots és constant i molt valorada per la indústria actual. Podem citar una llarga llista de millores proposades en aquests últims anys per la signatura Wittmann, però resumirem el progrés dels robots cartesians amb 4 exemples:

  • La incorporació de tot tipus de girs i eixos addicionals en les nines, aconseguint la flexibilitat dels robots antropomorfos, en un menor espai ocupat.
  • Reducció del pes i de la grandària, aconseguint robots compactes, lleugers, ràpids i amb grans prestacions.
  • Electrònica digital d'última generació, amb programació completament lliure, intuïtiva i senzilla per a qualsevol usuari.
  • Equipament múltiple i flexible, per a la incorporació de perifèrics i la integració en projectes d'automatització.

Empreses o entitats relacionades

Wittmann Battenfeld Spain, S.L

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Vídeo corporativo-Jungheinrich

    Vídeo corporativo-Jungheinrich

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    09/10/2024

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    07/10/2024

Enllaços destacats

27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Advanced FactoriesEasyfairs Iberia - Logistics & Automation MadridAbus Grúas, S.L.U.

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis