Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Sin periféricos, no hay transformación
Els subministradors d'aquests equips mostren el seu optimisme per l'increment de vendes dels equips perifèrics

Sense perifèrics, no hi ha transformació

Maria Escribano01/05/2005
El dels perifèrics és un sector difícil de valorar a causa de l'heterogeneïtat dels equips que es troben sota aquest ambigu terme. En qualsevol cas, el que sembla fora de tota discussió és que es tracta d'equips que adquireixen cada vegada una major rellevància en els processos de transformació de plàstics. En aquest reportatge hem acudit als principals subministradors d'equips perifèrics situats a Espanya. D'acord amb els comentaris de les empreses que han accedit a respondre les nostres preguntes hem arribat a la conclusió que és un sector que no està sent maltractat per l'actual situació de debilitat econòmica. Més aviat al contrari. És ben cert que en l'actualitat també els subministradors de màquines per a la transformació, com les injectores, proporcionen de vegades sota comanda equips perifèrics, per una certa tendència dels compradors a fer-se amb solucions completes. Però de moment, aquesta no és la generalitat i per tant hem anat només a aquelles empreses que venen equips perifèrics de manera aïllada.
Automatització dels processos, flexibilitat en la producció i reducció de costos. Aquestes són les característiques i "bondats" que han d'oferir els perifèrics en la indústria de transformació de plàstics moderna. Robots, assecadors, molins, reguladors de temperatura, torres de refredament, reguladors de cabal, sistemes d'alimentació, deshumidificadors, cintes transportadores... en definitiva, equips necessaris per a la transformació de plàstics, que dia a dia evolucionen cap a una major qualitat i menors costos.

Plàstics Universals ha entrevistat a diferents empreses subministradors de perifèrics del país perquè ens donin la seva impressió de com veuen el sector dels perifèrics per a la transformació en un any en el qual totes elles presentaran els seus últims desenvolupaments i innovacions en la seva fira a Espanya per antonomàsia, Equiplast.

Tots els entrevistats coincideixen que actualment les necessitats de perifèrics en la indústria de transformació de plàstics, i més concretament en el sector d'injecció, es centren en la màxima automatització dels processos productius, la reducció de costos i la recerca d'una flexibilitat que permeti una ràpida readaptació d'aquests perifèrics a cada canvi de producció. L'evolució dels equips és molt variada, i depèn de la seva funció en el procés. L'empresa Centrotécnica destaca com perifèrics més demandats en aquests moments als robots o manipuladors per a extracció de colades i / o peces, la incorporació de sistemes de reciclatge en línia per colades i ocasionals peces defectuoses, mitjançant un triturador a peu de màquina i una vàlvula proporcional que gestiona la reutilització triturat en el percentatge adequat respecte al material verge de forma automàtica, mitjançant un alimentador pneumàtic individual o un sistema d'alimentació centralitzat...

Al automatitzar i limitar al màxim la intervenció humana, l'objectiu de qualsevol perifèric és estabilitzar el procés productiu, mantenir constants els temps de cicle de les màquines i controlar la producció d'una manera precisa. Són, per tant, també cada vegada més necessaris perifèrics com les cintes transportadores que evacuen les peces i / o colades des de les màquines a un punt de recollida, o de separació i fins i tot de muntatge, i, també, els sistemes de refrigeració d'aigua a circuit tancat, que es poden subministrar en forma de grans equips centralitzats o petites unitats per a una màquina o un grup d'aquestes.

Eurotecno assenyala que en el seu cas els perifèrics més demandats són els molins i les sitges mescladors. Alboex, per la seva banda, destaca com equips més demanats els molins i els temperadors, encara que també tenen un gran consum les instal·lacions centralitzades, així com els detectors de metalls, que últimament han experimentat un gran auge.

Des Wittmann es matisa que en qualsevol procés és molt important mantenir les millors condicions de producció i qualitat, per això resulta imperatiu recolzar-se en més d'un perifèric. "L'ús de robots i la fàcil automatització dels processos amb les nostres actuals tecnologies, ofereix òptimes avantatges sobre qualsevol procés de fabricació, en permetre una major rendibilitat i un control sobre el mateix."

Els equips d'inspecció, selecció i classificació són també, en els últims anys, un dels perifèrics més demandats. Així almenys ho afirma l'empresa Proyecma que representa i comercialitza a la marca francesa Proditec. "Sota el nostre punt de vista i sobretot dins del sector de l'alimentació, ia causa possiblement a un considerable increment en els últims anys de nombre d'empreses dedicades a la fabricació de taps de plàstic-comenten a Proyecma-, sembla detectar-se un increment de la competència a l'hora de situar com a proveïdor de les grans marques. D'una banda, en la lluita per ser proveïdor d'aquestes marques s'ha adoptat com un actiu comercial més (més que per necessitat industrial real o per exigències cada vegada més elevades del consumidor final) dotar el procés d'injecció de solucions de visió artificial que garanteixin el 100 per cent de la qualitat en el producte subministrat. D'altra banda, una reducció cada dia més necessària del cost de la no qualitat (pèrdua de producció per fallades en el procés, devolució de lots, etc.), El fabricant de taps es veu més obligat a introduir en el seu procés posterior a la injecció aquest tipus de sistemes de verificació. "

Una altra de les empreses entrevistades, Instal assenyala com perifèrics més demanats pel sector d'injecció dels alimentadors de granza, dosificadors de tota mena, molins i elements de transport amb solucions en estocatge.

Imagen
A un perifèric se li demana la màxima automatització i flexibilitat i un baix cost

¿Juntament amb la màquina o per separat?

Actualment, l'habitual és que el perifèric es vengui per separat, encara que hi ha determinats equips perifèrics que solen subministrar juntament amb la màquina, com el cas del regulador de cabal. Sempre depèn de cada circumstància concreta, necessitat o cost. El mercat de subministrament d'aquests equips és molt especialitzat i (encara que no parlem d'una pel·lícula d'acció) el client sol acudir als "especialistes".

Des Wittmann, per exemple, s'assenyala que ocasionalment es venen alguns robots amb la injectora, encara que la majoria d'usuaris prefereix seleccionar la tecnologia que millor s'ajusta a les seves necessitats. I això es fa a través d'un expert que li permet triar davant d'una major gamma de models i solucions.

No obstant això, en els últims anys hem pogut veure com alguns-no molts-fabricants de màquines de transformació, a causa de la forta competència existent entre ells, estan incloent equipament perifèric com un argument més, de vegades pot ser política d'empresa, d'altres, desig del client ... és una tendència que, però, no s'està generalitzant. "Hi ha molts usuaris que prefereixen tractar la compra de perifèrics de forma més lliure i directa, sigui per confiança en empreses més dedicades a això, o simplement per mantenir una línia d'equipaments similar a la iniciada en un altre moment de la seva activitat", destaca Equipe .

L'evolució dels equips és molt variada, i depèn de la seva funció en el procés

El present econòmic del sector

El sector de la injecció, com la gran majoria de sectors industrials en aquests temps, està veient molt afectat per la situació econòmica en general. La conseqüència d'aquesta incertesa econòmica és un descens en les inversions en les empreses, cosa que perjudica fonamentalment a la venda de maquinària i equips perifèrics. No obstant això, els temps de crisi poden arribar a ser fins a cert punt "beneficiosos per al sector dels perifèrics", afirmen optimistes en Centrotécnica, "ja que la recerca de la reducció de costos porta a l'aplicació de solucions com el màxim reciclat possible dels materials, amb la consegüent venda de trituradors i sistemes de dosificació; aplicació d'automatismes, cintes, robots i manipuladors per reduir personal, o aplicació de moderns sistemes de refrigeració a circuit tancat i baix consum, per eliminar sistemes de refredament amb pèrdua d'aigua i necessitat de tractaments químics amb control periòdic per ens oficial. "

¿Reajustament, crisi, nous actors implicats? La situació del sector és una mica ambigua, d'una banda s'afirma que si es valora l'any 2004 en el seu conjunt el consum de perifèrics augmentar, d'altra es diu que els fabricants de motlle (sobretot), maquinària i perifèrics estan detectant una gran competència des dels països asiàtics i sud-americans (Brasil i Argentina), que ofereixen cada vegada major qualitat a menor preu, i finalment es destaca que s'està produint un reajustament positiu del sector.

Alboex resumeix la situació de la següent manera: "Encara que és veritat que hi ha una sensació d'incertesa pel que fa a la situació del mercat, la realitat, és a dir les vendes, contradiuen aquesta sensació, ja que les xifres parlen per si soles. No creiem estar davant d'una situació de certa debilitat, sinó que pensem que hi ha un reajustament del sector industrial de transformació del plàstic. Ja hem dit que si es valora l'any en el seu conjunt el consum de perifèrics ha augmentat. "

Imagen

Perspectives de futur

El futur dels perifèrics és tan ampli o major que el de les pròpies màquines de transformació de plàstics. Les necessitats del mercat dependran de com vagi la situació econòmica general i de les perspectives futures de creixement industrial, una mica "erràtiques" en aquests moments.

Alguns dels entrevistats manifesten un optimisme moderat "És clar-diuen-que a Europa per seguir mantenint la competitivitat, caldrà evolucionar encara més en tots els processos i aquí sempre caldrà un perifèric sigui d'un o altre tipus, que ajudi a la rendibilitat de tot el conjunt. "Altres, al contrari, es mostren pessimistes, i parlen del futur com" molt difícil ", atès que" la globalització de la qual tots parlem pot evidenciar una manca de competitivitat a les nostres empreses que només les més flexibles o amb més mitjans econòmics puguin superar. "

Sigui com sigui, el mercat no espera i els principals fabricants de perifèrics, si volen seguir en primera fila, hauran, tal com han fet fins ara, mantenir l'evolució tècnica, i fer-la dinàmica, contínua i flexible per poder seguir adaptant-se a totes les novetats futures en maquinària, materials plàstics, processos, gestió integral, etc.

Els avenços en aquesta matèria estaran marcats, doncs, per l'augment de les prestacions, per la flexibilitat per adaptar a diferents necessitats de producció, per la reducció de consums energètics, i és clar, pel cost de la inversió en la compra d'aquests equips.

Els temps de crisi poden arribar a ser fins a cert punt beneficiosos per al sector dels perifèrics
Alboex

Temperador de motlles petit de gran capacitat

El temperador de motlles TT-157 E és un aparell petit de gran capacitat que permet treballar amb temperatures d'aigua de 90 º i pesos del motlle de fins a 600 kg i també amb temperatures d'oli de fins a 150 º C i pes del motlle de fins a 300 kg.

Entre les principals característiques del temperador de motlles de Tool-Temp destaquen el buidatge automàtic del motlle, el sistema antifugues que permet a l'aparell treballar amb pressió o per aspiració (l'aigua no surt d'un motlle defectuosos, sinó que es pot seguir treballant sense interrupció ), control microprocessador amb auto regulació i amb indicació digital dels valors prefixats i reals, l'ompliment automàtic d'aigua (no per a treballar amb oli) o l'intercanviador de calor lliure d'incrustacions.

És un aparell de llarga durada i resistent a la corrosió (tots els elements en contacte amb l'aigua són d'acer inoxidable o de bronze), calefacció en fases (connectable de 3 kW per treballar amb oli a 9 kW per treballar amb aigua) i dispositius de seguretat: control automàtic de nivell evitant el funcionament en buit; termòstat de seguretat mecànic separat; limitador tèrmic muntat en el regulador i interruptor protector de motor, transformador per al comandament, aïllament tèrmic. A més disposa d'una botzina d'alarma per assenyalar qualsevol pertorbació i de rodes.

Imagen
Equipar

Deshumidificadors per a la indústria plàstica

La deshumidificació dels materials representa un dels factors crítics durant la transformació dels materials plàstics. Moretto, representada per Equips, respon a aquest problema amb cinc gammes de productes i 35 models de deshumidificadors ideals per a qualsevol exigència, des de les usuals fins a les més avançades. A continuació detallem algunes de les característiques d'alguns deshumidificadors de la seva àmplia gamma.

La sèrie 100 és una família de màquines molt compactes utilitzades per tractar les produccions petites. El circuit de deshumidificació és monotorre amb regeneració a contracorrent, mentre que el control de la temperatura es porta a terme gràcies a un microprocessador que utilitza el sistema PID i la calefacció és controlat per "relés solid state". Un panell sinòptic amb led facilita molt la interfície usuari.

Per la seva banda, la gamma Sincro 200 és una seriosa avançada. EL circuit de deshumidificació doble-torre amb regeneració a contracorrent, juntament amb un microprocessador Sincro, assegura un sincronisme perfecte entre el rendiment i dotació de la màquina que arriba fins -55 º C en Dew Point. El port Modbus és sèrie assegura el control del procés. EL Màster 200 completa la flexibilitat del seu gràcies a l'autoconfiguració de sistema, que inclou una llista de materials, "password superuser" i manutenció programable.

Sincro 400 és una sèrie de màquines de doble bomba. Com és la sèrie 200, el control està assegurat per un potent microprocessador Sincro, a més de la bomba utilitzada durant el procés, hi ha una bomba dedicada exclusivament a la regeneració. Els circuits, llavors, són independents i fan que la producció sigui constant, especialment en les màquines mig-grans.

La sèrie Sincro 600 està dissenyada per a les aplicacions més difícils. El circuit de deshumidificació és del tipus a doble torre i doble bomba amb la implementació del sistema a doble circuit. Com en la sèrie 400, els circuits de procés i regeneració són separats. A més, aquesta sèrie té un circuit que completa la regeneració o circuit tancat amb un "cooler" que refreda la torre que està regenerant. Aquest mecanisme permet elevar els rendiments de la sèrie Sincro 600 fins -75 º C a Dew Point. Per a usos més complicats, com el PET, aquesta sèrie utilitza una càmera de calefacció externa.

La sèrie 700 és el full de la gamma sencera, ja que presenta totes les característiques i les prestacions de la sèrie Sincro 600 però amb una interfície usuari molt avançat i un panell touch screen molt intuïtiu. A la pantalla es pot veure en temps real l'estat de funcionament de la màquina, mentre que tots els paràmetres estan disponibles en forma gràfica. A més, el programador setmanal està en sèrie.

Proyecma, SA

Solucions per a la indústria del tap

Proyecma comercialitza una àmplia sèrie de solucions als problemes del segment industrial del tap. Des del seu origen, enfoca la seva activitat en el subministrament de sistemes de producció alta i mitjana cadència per a la indústries del plàstic, cosmètica, farmacèutica i envasat. A més disposa d'una àmplia gamma de productes i sistemes d'alimentació i distribució de taps, sistemes cinemàtics en continu, transport i refredament de peces i projectes i instal·lacions especials. Dos productes que comercialitza són Visilab Caps i Visicaps Compact.

El sistema automàtic de mesurament de taps Visilab Caps de Proditec que proporciona en temps real dades d'altíssima precisió augmentant l'eficàcia del procés (injecció o compressió): diàmetres, alçada, fletxa, pes del tap. permet la qualificació instantània dels motlles i procés fins a 90 taps per quart d'hora (30/25, 28 mm o similars).

D'altra banda, Visicaps Compact és un sistema de classificació de taps d'alta velocitat que permet controlar i seleccionar el 100 per cent de la seva producció, en línia o fora de línia, expulsant els taps defectuosos automàticament. Permet quinze operacions de control simultànies (inspecció dimensional, defectes d'aspecte, microporus, defectes de forma). És fàcil d'ús i d'integrar a les seves instal·lacions existents. Té una cadència de verificació de fins a 120.000 taps per hora (28 mm) fins a 50 mm de diàmetre, una màxima flexibilitat per a la manipulació de diferents tipus de taps i és totalment adaptable i ampliable a la necessitat del client.

Imagen
Eurotecno

Molí

Eurotecno fabrica una àmplia gamma de models de molins amb motors des d'1.1 kW fins a 250 kW. Els molins d'Eurotecno estan elaborats en chapones d'acer mecanitzats units entre si per cargols d'alta resistència, sense soldadures i desmuntables en peces, la qual cosa facilita el seu recanvi.

La bancada del molí disposa d'una fulla fixa en cada costat, inclinada respecte al plànol horitzontal del rotor, que en incidir amb les fulles del rotor produeix un veritable talli tipus tijera, evitant l'esquinçament que produeixen els molins clàssics.

Les fulles són un prisma afilat sense cap tipus de trepant, realitzades en acer indeformable al crom, temperat i revenido. Es fina mitjançant tascons a pressió , la qual cosa permet un fàcil reglatge i substitució.

al no tenir trepants de fixació, no es produeixen trencaments per concentració de tensions de tremp, s'abarateix el cost de les fulles i augmenta la seva durada.

L'especial concepció i disseny d'aquest sistema de tall, permet estalviar fins a un 30% de l'energia consumida en la mòlta.

El rotor, tancat o obert, està construït en acer aliat al crom-níquel, i se sosté sobre rodaments aïllats i el sistema de refrigeració per aigua del rotor, rodaments i fulles laterals. Té una tremuja modificable segons les necessitats del client i el treball a efectuar; el tamís és fàcilment intercanviable; el diàmetre mínim dels trepants és de 5 mm i disposa d'una insonorització integral, parcial o mitjançant cabina.

Entre els models de molins d'Eurotecno destaquen: MGV-80502 i MGV- 120653, concebuts per tritura peces de gran volum de materials plàstics en general i ena especial caixes, ampolles bidons, etc. siguin de polietilè, polipropilè, ABS, PVC o PET; MEV-26151, per moldre la bugada que expulsen les inyectoras i, MEC-26151 i MEC-30201, per moldre la bugada calenta, que rebutja l'extrusora al principi del cicle.

Empreses o entitats relacionades

Alboex Periféricos, S.L.
Centrotécnica - C.T. Servicio, S.A.
Equiper, S.L.
Equiplast, Expoquimia, Eurosurfas. Fira de Barcelona
Wittmann Battenfeld Spain, S.L

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    04/09/2024

  • Newsletter Almacenaje y Logística

    02/09/2024

Enllaços destacats

Easyfairs Iberia - Logistics & Automation MadridAdvanced FactoriesAbus Grúas, S.L.U.27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis