Siemens, S.A. - Smart Infrastructure - Perifèrics integrats (Ethernet, FireWire, USB, vídeo, …)

Siemens Radio Link Modul (RLM)

Xarxa Ethernet industrial sense fil: permet passar de transmissió amb filferro a sense fil

Fotografia de Xarxa Ethernet industrial sense fil
La divisió de Productes i Sistemes Industrials de Siemens, ofereix dos components Wireless Industrial Ethernet per configurar una xarxa Ethernet industrial sense fil. El Radi Link Modul (RLM) permet passar de transmissió amb filferro a sense fil i està equipat amb programari de gestió. El processador de comunicacions CP1515, una targeta PCMCIA del tipus II, s'usa com a interfície de radi i codifica les dades en el tram sense fil. El CP 1515 es munta en el RLM i en equips terminals, com per exemple un PC, una programadora o en el Mobic, el pad per a Internet. La transmissió de dades per ràdio es realitza en la banda ISM (Industrial Scientific Medical) de 2,4 GHz i és gratuïta.

El RLM disposa d'un port RJ45 per a la connexió a l'Ethernet amb filferro –amb una velocitat de transmissió de 10 o 100 Mbits/s – i dues slots PCMCIA. En cadascun d'aquests cap una targeta CP1515, que serveix per enviar per ràdio les dades Ethernet a l'equip terminal. EL RLM es connecta al sistema de gestió de xarxa mitjançant SNMP (Simple Network Management Protocol). Les taules de filtre configurables a través del sistema de gestió, regulen l'accés a la xarxa i eviten per exemple l'accés per part d'estacions no registrades. La funció de roadming garanteix la transmissió de dades sense discontinuïtats des d'un RLM al següent. Allotjat en una caixa metàl·lica sòlida amb coberta aquest nou equip pot fixar-se tant a la paret com al sostre.

La targeta PCMCIA CP1515 s'instal·la tant en el RLM com en l'equip terminal de dades, com per exemple un PC o en el Mobic, el pad per a Internet apte per a ambient industrial de la divisió de Productes i Sistemes Industrials. La transmissió de dades es realitza per radi conforme a la norma IEEE 802.11b. L'alcanze màxim és de 30 a 50 metres, depenent de les condicions de l'entorn. Si empitjoren les condicions de transmissió, per exemple per interferències per reflexió, el processador de comunicacions modifica automàticament la velocitat de transmissió per garantir una transferència fiable. El mecanisme de codificació integrat utilitza un mètode segur de 128 bits. El subministrament inclou eines d'instal·lació fàcils d'usar per integrar els equips terminals a la xarxa Ethernet sense fil. També s'inclouen funcions per efectuar mesures simples de la intensitat del camp radioelèctric.

Tots dos components, RLM i CP1515, disposen de diversos LEDs per a diagnòstic local ràpid, són fàcils de muntar i gràcies a les eines d'instal·lació, poden posar-se en servivio sense necessitat de coneixements especials. Les robustes característiques de recepció i el sistema de transmissió per targeta PCMCIA reemplazable, i idèntic en el RLM i en l'equip terminal, redueixen els costos d'instal·lació i manteniment.