Fluke Ibérica, S.L. - Mesuradors de resistència de 'terra'

Fluke 1625 avanzado / 1623 básico

Mesuradors de resistència de terra: per a la comprovació sense piques

Fotografia de Mesuradors de resistència de terra
Fluke ha desenvolupat mesuradors de resistència de terra capaces de realitzar de forma ràpida i còmoda fins a quatre mètodes diferents de mesura de resistència de terra. Els mesuradors 1625 avançat i 1623 bàsic, de la Sèrie GEO, inclouen els mètodes de la mesura sense piques, mètode selectiu i mètodes de la caiguda de potencial de 2 i 3 fils, així com el mètode de mesura de la resistivitat del terreny a 4 fils.

Gràcies als seus programes de manteniment preventiu per a professionals de manteniment de plantes i instal·lacions industrials i d'assistència tècnica, aquests mesuradors poden dur a terme mesures de resistència de llaç de terra mitjançant pinces. Denominat mesura sense piques, aquest mètode no requereix l'ús de piques ni la desconnexió de varetes de presa de terra, sempre que l'edifici o l'estructura estiguin connectats a terra durant la comprovació. Els usuaris hauran de col·locar dues pinces abraçant qualsevol punt del circuit de terra i connectar-les al mesurador. A través d'una pinça s'indueix un corrent de tensió determinada, que es mesura a través de la segona pinça. A continuació, el mesurador determinarà de forma automàtica la resistència de llaç del sistema de terra. El mètode de mesura sense piques estalvia temps i permet realitzar comprovacions de resistència de terra dins d'un edifici o en torres d'alta tensió sense necessitat de col·locar piques o desconnectar el sistema de connexió a terra.

Els mesuradors Fluke 1625 i Fluke 1623 també poden realitzar mesures selectives utilitzant una pinça i vàries piques, així com mesurades de caiguda de potencial de 2 i 3 fils i mesures de resistivitat del terreny de 4 fils amb piques. Dissenyats per a un funcionament senzill, els mesuradors indiquen als usuaris les piques o pinces que han de connectar-se en cada situació, a més de comptar amb una pantalla nítida, un botó d'inici de mesura de gran grandària i un commutador giratori que pot manipular-se fàcilment fins i tot amb guants.

El mesurador 1623 bàsic està dissenyat per als professionals de manteniment industrial i assistència tècnica que desitgin una solució completa i fàcil d'utilitzar. El 1625 avançat compta amb funcions per a aplicacions de mesura de resistència de terra avançades, ideal per als sectors industrials i instal·lacions tals com a subestacions elèctriques, torres de microones, de telefonia mòbil o de radi i sistemes de protecció contra rajos o llocs de difícil accés.

Entre les funcions avançades s'inclouen el control automàtic de freqüència (CFA), que identifica qualsevol interferència existent i selecciona la freqüència del senyal de mesura adequada per minimitzar el seu efecte i proporcionar així uns valors més precisos. També es disposa de límits ajustables, per comprovar els resultats de forma més ràpida.

Aquests dos models han estat dissenyats conforme a IP56 per al seu ús en exteriors i inclouen l'equip comprobador, cables de prova, 4 piques de resistència de terra, 3 rotllos de cable, 2 pinces, bateries i manual: tot això en un maletí rígid de gran resistència.