Siemens, S.A. - Smart Infrastructure - Variadors de velocitat i convertidors de freqüència

Siemens Sinamics G120P Cabinet

Convertidor en armari per a bombes: per a potències de fins a 200 kW

Fotografia de Convertidor en armari per a bombes
Amb el Sinamics G120P Cabinet, Siemens ofereix un convertidor en armari, especialment adaptat a bombes, ventiladors i compressors. L'espectre de potència de la sèrie Sinamics G120P existent s'amplia a 200 kW. En línia amb l'estratègia integrada de sistemes complets de transmissió, la unitat s'adapta de manera òptima a l'operació amb la gamma de motors Simotics. Per exemple, els corrents de sortida de l'inversor s'han adaptat al corrent nominal del motor i els motors de les freqüències de pulsació dels inversors. A causa que els components interactuen com un sistema d'accionament integrat, la tensió s'utilitza de forma òptima i el nivell de soroll del motor també es redueix en 4 dB. L'eficiència del sistema global és del 98 per cent.

Aquest inversor també té funcions específiques de l'aplicació que permeten un funcionament econòmic de les bombes. Funcions d'estalvi d'energia integrades també contribueixen a l'alta eficiència energètica de l'inversor. Per exemple, la manera ressò permet corrents del motor que es redueixen en l'operació a càrrega parcial. La interfície de dades Profienergy, basat en Profinet, permet desconnectar càrregues innecessàries, la qual cosa redueix els becs de càrrega. Amb l'operació de velocitat variable de les bombes, ventiladors i compressors amb parell quadràtic, bàsicament, fins al 70 per cent de l'energia pot ser estalviada.

Per al control econòmic de la bomba, el Sinamics G120P Cabinet té funcionalitats específiques per a l'aplicació, com el regulador PID, el qual controla la velocitat de la unitat com una funció de variables de procés, tals com a temperatura, pressió, cabal, i la qualitat de l'aire. Quan el controlador PID ho sol·licita, bombes addicionals poden ser connectades i desconnectades, la qual cosa és un avantatge, sobretot, per als sistemes de bombament amb control en bucle tancat del cabal. Ressonàncies mecàniques i per tant danys en el sistema de canonades s'eviten mitjançant la supressió de certes freqüències.

L'inversor es denomina ready-to-usi, equip en armari que és fàcil d'instal·lar i engegar. L'usuari disposa de diverses eines de programari, Sizer per a la configuració, i Starter per a la parametrització i engegada incloent assistents i macros específics per a bombes, ventiladors i compressors. Això es complementa amb la possibilitat d'una identificació ràpida del motor. Hi ha espai suficient a l'interior de l'armari per a un disseny flexible. Llarga distància de cables i opcions de connexió optimitzades també garanteixen la flexibilitat d'ubicació. Gràcies al seu disseny robust, el Sinamics G120P Cabinet permet un funcionament fiable en entorns agressius i ofereix la màxima disponibilitat de la instal·lació amb un baix manteniment.