Instrumentos Testo, S.A. - Analitzadors de gasos i combustió

Testo Pocket Line 606-1/-2

Control de combustió en xemeneies: ajuda a evitar la formació de sutge i brea en el conducte

Fotografia de Control de combustió en xemeneies
Amb l'instrument de mesurament de la gamma Pocket Line Testo 606-1/-2 es pot mesurar el grau d'humitat en la fusta dels troncs a cremar en les xemeneies o llars.

Abans de cremar-se, els troncs per a xemeneies o llars s'han d'emmagatzemar durant 3 o 4 anys en un lloc ben ventilat i a resguard de pluja o humitat. Només així la fusta conserva entre el 15 i el 20% d'humitat residual, la qual cosa proporciona una calefacció excel·lent i una combustió poc contaminant.

Una combustió incorrecta usant troncs humits pot provocar la formació de sutge i brea en el conducte. Això succeeix quan dels productes de la combustió es desprenen contínuament la brea i els vapors condensats i s'adhereixen a les parets de la xemeneia. Aquesta massa és altament inflamable i pot cremar a qualsevol moment. La crema de sutge pot originar una elevada formació de gasos, i com a resultat, provocar flamarades de gran altura. El foc es propaga ràpidament en el conducte de la xemeneia i aconseguir temperatures de fins a +1.400 °C.

L'instrument Pocket Line Testo 606-1/-2 inclou corbes característiques memoritzades para, per exemple, fusta de faig, pícea, làrix, roure, pi o arce. N'hi ha prou amb introduir en la fusta els elèctrodes de la part superior de l'instrument i la humitat residual es mostra a l'instant en el visualitzador.