Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Europa aprueba la revisión de varias directivas que competen al productor de luminarias y rótulos luminosos

Europa aprova la revisió de diverses directives que competeixen al productor de lluminàries i rètols lluminosos

25/07/2012

25 de juliol de 2012

Després dels últims treballs de les autoritats comunitàries en matèria mediambiental, es posa de manifest les modificacions de tres directives que afectaran de forma directa als Sistemes Integrats de Gestió de Residus entre els quals es troben els de Aparells Elèctrics i Electrònics, com és la Fundació Ecolum (Sistema Integrat de gestió per al reciclatge de lluminàries i rètols lluminosos).

Entre les directives, es troba la modificació de la Directiva WEEE o la 002/96/CE sobre residus d'aparells elèctrics i electrònics. Les variacions afecten als aspectes tècnics i al procediment d'execució atribuïts a una Comissió; és aquest organisme el que ara ha de prendre decisions sobre aspectes de caràcter tècnic en la gestió de residus d'AEEs, sense necessitat de regular-les a través del Parlament Europeu i elaborar normes executables en matèria de protecció del medi ambient.

Els Estats Membres disposaran d'un termini de 18 mesos per traslladar-la a les seves legislacions nacionals. S'estableixen també nous objectius de recollida. Durant un període transitori inicial de 4 anys s'estableix un paràmetre de recollida de residus d'AEEs de 4 kg/hab/any, o que en els 3 anys previs es recullin unes quantitats majors a aquesta esmentada.

A més d'aquest paràmetre, s'estableix que a partir del quart any, haurà de recollir-se el 45% de les quantitats posades al mercat, i a partir del sisè any l'objectiu s'incrementarà fins a aconseguir el 65% de les quantitats posades al mercat, o el 85% del residu generat.

D'altra banda, segons el text de la normativa, els Estats Membres podran imposar al productor que informi sobre el cost de gestió dels RAEE de forma separada en la factura.

Teresa Mejía, directora de la Fundació Ecolum, assenyala sobre aquest tema: “Suposa un pas important i positiu, encara que cal continuar treballant en la conscienciació social en matèria de medi ambient i reciclatge”.

Empreses o entitats relacionades

Fundación para el Reciclaje de Aparatos de Iluminación (ECOLUM)

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades