Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Nuevos objetivos para 2020

Nous objectius per al 2020

01/04/2004
La Unió Europea hauria marcar-se un nou objectiu a mig termini per tal de reforçar la seva actual política a favor del "desenvolupament sostenible, la prevenció del canvi climàtic, el creixement econòmic i la cohesió social": que les fonts renovables satisfacin almenys el 20 per cent del consum d'energia l'any 2020. Aquesta és la principal recomanació acordada per la Conferència Europea d'Energies Renovables que, a iniciativa de la Comissió Europea, va reunir recentment a Berlín a més de 650 participants per tal d'avaluar les polítiques de foment de les energies netes.

Les energies renovables cobreixen actualment a la Unió Europea poc més del 6 per cent del consum d'energia ia Espanya només el 3,8 per cent. La Unió Europea es va fixar ja el 1997 com a objectiu elevar aquest percentatge fins al 12 per cent per a 2010. En les seves recomanacions finals, la Conferència Europea d'Energies Renovables insta ara a les institucions europees a adoptar l'objectiu del 20 per cent. Aquesta fita que es proposa vagi acompanyada d'un pla d'acció detallat, hauria d'aprovar immediatament per presentar davant la Cimera Mundial de les Energies Renovables, que se celebrarà a Bonn (Alemanya) a principis del proper mes de juny.

Segons un estudi del Consell Europeu d'Energies Renovables (EREC, en les seves sigles angleses) presentat durant la conferència, la consecució de l'objectiu del 20 per cent requeriria en els quinze membres actuals de la Unió Europea inversions per valor de 400.000 milions d'euros fins al any 2020. Aquests costos quedarien, però, més que superats pels beneficis previstos: creació a la Unió Europea de dos milions de nous llocs de treball, reducció d'un 17 per cent de les emissions de gasos d'efecte hivernacle respecte del 1990 i un estalvi en costos de combustible i en costos externs evitats d'entre 240.000 i 440.000 milions d'euros.

"La Unió Europea ha d'aprovar aquest nou objectiu del 20 per cent per seguir avançant en el desenvolupament sostenible, la creació de riquesa i la independència energètica, reforçant de passada la confiança dels inversors", va assegurar l'empresari espanyol Joan Fages, membre de la junta directiva d'APPA i ponent de la conferència com a president de la Federació Europea d'Energies Renovables (EREF). Per tal de fer possible el compliment dels objectius, tant els ja fixats per al 2010 com els proposats per al 2020, la conferència va subratllar en les seves conclusions la necessitat de posar fi tant a l'externalització de costos ambientals i socials com als subsidis en favor de les energies fòssils i nuclear que distorsionen el mercat energètic. Igualment, es urgeix l'eliminació de les barreres administratives i d'accés a la xarxa que dificulten el desenvolupament renovable. La conferència insta, a més, a l'aprovació de noves mesures reguladores que fomentin les fonts renovables de calor i refrigeració.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades