Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Los rótulos luminosos, incorporados al proceso de inspección de mercado

Els rètols lluminosos, incorporats al procés d'inspecció de mercat

15/04/2012

15 d'abril de 2012

Des que la Fundació Ecolum comencés la seva activitat en el camp del Medi ambient amb l'entrada en vigor del Reial decret 208/2005, de 25 de febrer, sobre Aparells Elèctrics i Electrònics i la Gestió dels seus Residus, més de 200 empreses han confiat en el seu treball per complir amb les obligacions que com a productors estableix aquesta normativa.

Com es desprèn de la definició que se li dóna al Productor dins d'aquest Reial decret, es fa responsable a les empreses que posen en el comprat aparells elèctrics i electrònics, dels residus que en el futur sorgeixin d'aquests aparells al final de la seva vida útil, garantint la seva correcta gestió conforme a l'establert en la normativa.

Per aquesta raó, l'any 2007, la Fundació Ecolum va començar a col·laborar en un Projecte d'Inspecció de Mercat juntament amb la Fundació per al Foment de la Innovació Industrial (FFII) i, al seu torn, en coordinació amb el Ministeri d'Indústria Comercio i Turisme amb l'objectiu de: 1) Evitar la competència deslleial en el sector vetllant pels interessos de les empreses adherides a la Fundació; i 2) Incrementar el nombre d'empreses productores adherides a Ecolum i que, per tant, compleixen amb la normativa vigent.

Ara que la situació dels rètols lluminosos ha estat aclarida per part de les administracions competents i que la Fundació Ecolum ha ampliat el seu àmbit d'actuació per donar cobertura a les empreses productores d'aquest sector, a més d'oferir un servei de recollida de residus específic per als rètols lluminosos, també ha de vetllar pels interessos de les seves empreses adherides i col·laborar amb les administracions competents.

Per aquest motiu, des de mitjan mes de setembre del 2011, el Ministeri d'Indústria com a responsable del Registre Nacional de Productors d'Aparells Elèctrics i Electrònics (REI-RAEE), ha començat a contactar amb empreses que, a primera vista, podrien estar incomplint el Reial decret 208/2005 anteriorment citat.

Empreses o entitats relacionades

Fundación para el Reciclaje de Aparatos de Iluminación (ECOLUM)

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades