Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a APPA y Acluxega firman un convenio para impulsar la Geotermia

APPA i Acluxega signen un conveni per impulsar la Geotermia

20/04/2012

20 d'abril de 2012

La Associació de Productors d'Energies Renovables (APPA) i la Associació Cluster dóna Xeotermia de Galícia (Acluxega), que aglutinen a més de setanta empreses i organitzacions del sector de la Geotermia, han signat un conveni de col·laboració, que el seu objectiu és el desenvolupament d'accions conjuntes encaminades a la promoció i avanç de l'energia geotèrmica. Ambdues organitzacions col·laboraran per aprofitar i generar quantes iniciatives, projectes o propostes en l'àmbit de l'energia geotèrmica els correspongui per la defensa dels interessos que els són propis.

L'esmentat conveni ha estat signat per José María González Vélez, president d'APPA, i Manuel López Portela, president d'Acluxega. Tots dos representants han declarat conjuntament que “l'energia geotèrmica forma part dels recursos energètics del nostre país, pot ser en un futur parteix important del nostre subministrament energètic, com ja ho és en altres països d'Europa, redueix les emissions de gasos d'efecte hivernacle i genera riquesa i ocupació, per la qual cosa des de les organitzacions que representem ens sentim responsables de transmetre a la ciutadania la importància de la utilització d'aquesta energia renovable”.

Acluxega i APPA, a través de la seva Secció Geotèrmica de Baixa Entalpia, col·laboraran en accions conjuntes encaminades a la promoció i desenvolupament de l'energia geotèrmica. Per a això, l'acord preveu la creació d'una Comissió integrada per dos representants de cada associació, que serà l'encarregada d'intercanviar informació entre els seus respectius òrgans de govern i actuarà com a interlocutor entre ambdues associacions.

D'altra banda, el Pla d'Energies Renovables 2011-2020 ha recollit una demanda que el sector de la Geotermia venia reclamant des de fa temps. Per primera vegada aquesta energia renovable s'incorpora a la planificació energètica nacional i l'aprofitament del seu potencial és tingut en compte per contribuir als objectius de la mateixa.

El sector geotèrmic valora de forma molt positiva que s'hagi pres en consideració a una de les més novelles energies renovables a Espanya i s'hagin proposat una sèrie de mesures específiques per fomentar el seu desenvolupament en els propers anys. No obstant això, el sector entén que els objectius establerts en el PER 2011-2020 estan bastant allunyats del veritable potencial de generació amb el qual explica tant la geotermia d'alta entalpia per a producció elèctrica, com la geotermia de baixa entalpia per a producció tèrmica.

Entre les accions dutes a terme recentment pel sector de la geotèrmica per impulsar la progressió de la geotermia a tots els nivells, tant institucional (nacional i autonòmic), com entre la societat civil, cal destacar la intervenció en el procés de modificació del RITE (Reglament d'Instal·lacions Tèrmiques dels Edificis) i en l'elaboració de la publicació normalitzada del RITE “Disseny de Sistemes de Bomba de Calor Geotèrmica”, així com la participació en l'elaboració de la norma d'AENOR per al disseny, execució, i seguiment d'una instal·lació geotèrmica succinta de circuit tancat vertical.

En el plànol tecnològic, en 2011 es va concloure l'elaboració de la primera Agenda Estratègica d'Innovació del sector geotèrmic espanyol, elaborada pels membres de Geoplat – Plataforma Tecnològica Espanyola de Geotermia. En la mateixa es recullen les prioritats tecnològiques d'aquest sector per als propers anys, la consecució dels quals significaria un important avanç en la corba d'aprenentatge de l'energia geotèrmica a Espanya, fent possible la seva transformació en una energia renovable cada vegada més competitiva.

Empreses o entitats relacionades

Asociación de Productores de Energías Renovables

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Electrónica

    03/09/2024

  • Newsletter Electrónica

    30/07/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis