Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Ecolum celebra que el gobierno obligue a la gestión de los residuos de rótulos luminosos

Ecolum celebra que el govern obligui a la gestió dels residus de rètols lluminosos

25/05/2011

25 maig 2011

Els rètols lluminosos, com aparells que funcionen connectats a la xarxa elèctrica, estan inclosos en l'àmbit d'aplicació del Reial Decret 208/2005 sobre aparells elèctrics i electrònics i la gestió dels seus residus. No obstant això, com a conseqüència de les seves característiques-expliquen des Ecolum - no s'havia definit clarament en quina categoria s'havien d'incloure dins d'aquesta normativa. L'1 Abril, el Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç va publicar un comunicat on aclaria finalment l'àmbit d'aquest tipus d'aparells en el context de la normativa, incloent en la Categoria 5 'Aparells d'enllumenat'.

Des Ecolum manifesten que, "d'aquesta manera, es dóna un pas endavant en el sector del reciclatge dels RAEE (residus d'aparells elèctrics i electrònics) i de la protecció del medi ambient, ja que s'estableix que els productors de rètols lluminosos han adherir-se a un sistema integrat de gestió, com és Ecolum, o autoritzar com a sistema individual, amb la finalitat de gestionar de manera correcta els residus que generin ".

Durant l'any 2010 i el que portem de l'actual, Ecolum i Aserluz han unit els seus esforços, per mitjà de reunions amb les administracions competents, amb l'objectiu d'aclarir quina és la forma adequada, que tenen els productors de rètols lluminosos, d'actuar tant en els seus obligacions com a productors com en la gestió del residu que sorgeix d'aquests aparells un cop finalitzada la seva vida útil.

Empreses o entitats relacionades

Fundación para el Reciclaje de Aparatos de Iluminación (ECOLUM)

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades