Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a María Valcarce, directora de Genera
"Espanya és puntera en renovables i té molt a oferir al mercat espanyol i en mercats d'exportació"

Entrevista a Maria Valcarce, directora de Genera

Esther Güell02/05/2011

2 maig 2011

Un any més, Maria Valcarce repeteix com a directora de Generalitat , Fira Internacional d'Energia i Medi Ambient. Tot un repte després d'un període d'hostilitat pel que fa a legislació es refereix. El sector, bastant castigat, mostra obstant això la seva fortalesa i les seves ganes de participar un any més en aquest esdeveniment, que unirà, com sempre, exposició, innovació i contactes interessants dins del sector de l'eficiència energètica. Maria Valcarce, directora de la fira, valora en aquesta entrevista la catorzena edició d'aquesta fira indispensable per a la indústria energètica espanyola.
Imagen

Genera 2010 va tancar les seves portes amb la incertesa de no saber com es resoldria el tema de les primes a les renovables. Ara que ja ho sabem, com enfoca la fira la seva edició de 2011?

Es tracta de seguir oferint un punt de trobada anual per al sector i el mercat de l'eficiència energètica i les energies renovables, i de contribuir al seu desenvolupament mitjançant la generació de contactes de negoci, la difusió del coneixement, i la concentració dels ' jugadors 'i les oportunitats. Independentment de la situació de les primes, tenim uns objectius de generació d'energia per fonts renovables, d'estalvi energètic i de reducció d'emissions de complir i aquest escenari propicia el desenvolupament del sector i del mercat al qual serveix Generalitat.

Quin percentatge d'empreses participen aquest any respecte l'anterior?

La rotació d'empreses a la fira se situa normalment entre un 25 i un 30%. Cada any entren empreses noves i algunes d'edicions anteriors s'absenten mentre que la majoria segueix acudint. Aquest any, aquesta situació és una mica més acusada, s'incrementa una mica la rotació. De fet en Genera 2011 el 38% de les empreses participants són de nova incorporació.

"La conjuntura d'avui no posa les coses fàcils a ningú, ni tan sols en aquest sector que té un ampli horitzó de desenvolupament tecnològic i creixement econòmic"

D'elles, quin percentatge procedeix de l'estranger? Com es distribueix aquesta oferta pel que fa a països de procedència?

Pel que fa a la participació internacional, està situada en el 25% de la participació directa, és a dir, la seu social del 25% dels nostres titulars d'estand està fora d'Espanya. Si parlem d'empreses representades-el total d'empreses que directament oa través de distribuïdors participen en la fira-el percentatge creix i són estrangeres el 56% del total.

Espanya va ser un dels països que va viure el major impuls de la fotovoltaica. ¿Segueix sent capdavantera en aquest mercat?

Espanya és puntera en renovables i té molt a oferir al mercat espanyol i en mercats d'exportació on moltes empreses estan actualment centrant els seus esforços.

Des de moltes institucions s'està fent un esforç considerable perquè les empreses puguin seguir participant en fires. És el cas de Genera?

Genera compta amb un suport sectorial unànime i molt sòlid. La fira rep el suport de IDAE qui presideix el seu Comitè Organitzador i de les associacions més importants i representatives del sector que es reuneixen en aquest Comitè i treballen en l'organització de les jornades tècniques de la fira. Per la seva banda IFEMA fa un esforç per oferir tarifes molt competitives de participació a les empreses i, encara que no rebem cap tipus de subvenció ni suport econòmic extern, oferim gratuïtament la participació en les jornades tècniques, a la Galeria d'Innovació i la inscripció per visitar la fira.

Si es refereix a subvencions a empreses en les seves despeses de participació, és habitual que algunes entitats oficials de països o regions tinguin línies d'ajut per a les participacions firals de les seves empreses, però no sabria donar compte amb exactitud d'aquestes accions amb referència a aquesta edició de Genera ja que queden en l'àmbit de relació de les empreses amb les seves administracions públiques.

"En Genera 2011, el 38% de les empreses participants són de nova incorporació"
Imagen

Quins punts forts presenta la fira aquest any?

Tota els continguts de Genera es renoven cada any i aporten molta informació al professional del sector. A més de l'oferta comercial que, cada any, permet al professional conèixer l'avanç del sector a partir de les propostes tant d'empreses líders com de companyies emergents, la fira presenta un complet programa de jornades tècniques en què s'aborden els temes més rellevants de l'actualitat sectorial. Comptem, també, amb la Galeria d'Innovació, un espai orientat a la difusió de coneixement que reuneix en Genera una selecció de projectes d'avantguarda. Finalment i com a novetat assenyalaria la Zona Movele, que es presenta per primera vegada per mostrar el potencial d'un nou sector industrial al servei de la sostenibilitat en energia.

Quines són les tendències pel que fa a novetats i que podrem veure a la Galeria de la Innovació?

Aquest any la Galeria compta amb continguts molt diversos que ofereixen una interessant perspectiva dels avenços que marquen el desenvolupament d'aquesta indústria. En total s'han seleccionat 25 projectes que contemplen un ampli espectre tecnològic i que mostren un recorregut per les diferents fonts energètiques renovables en entorns d'aplicació molt variats. Des d'aplicacions informàtiques per a l'eficiència energètica, solucions d'estalvi energètic i de generació d'electricitat per a l'àmbit domèstic, o actuacions municipals orientades a l'eficiència energètica, fins a propostes per a l'aprofitament energètic de residus en l'hostaleria, per a la construcció de vaixells de zero emissions, aplicacions híbrides de solar i eòlica, panells solars de pissarra, i finestres energètiques, entre d'altres innovacions.

Si bé els darrers anys han estat 'dominats' per la fotovoltaica, com es reparteix aquest any l'oferta de solucions energètiques?

Seguim tenint molta fotovoltaica però és cert que l'oferta està una mica més diversificada: solar tèrmica, solar fotovoltaica, cogeneració, biomassa, eòlica, mobilitat elèctrica, enllumenat eficient, empreses de serveis energètics ..., Generalitat permet fer un recorregut per la tecnologia disponible en matèria de renovables i d'eficiència.

Finalment, com veu el sector? I d'aquí a 10 anys?

La conjuntura d'avui no posa les coses fàcils a ningú, ni tan sols en aquest sector que té un ampli horitzó de desenvolupament tecnològic i creixement econòmic i que d'aquí a 10 anys serà molt més gran i important del que ja és avui.

Empreses o entitats relacionades

Genera - IFEMA

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades