Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El sector fotovoltaico celebra la derogación del Senado de los recortes retroactivos

El sector fotovoltaic celebra la derogació del Senat de les retallades retroactius

25/02/2011

25 febrer 2011

L'Associació Empresarial Fotovoltaica ( AEF ), l'Associació de la Indústria Fotovoltaica ( ASIF ) i la secció Fotovoltaica de l'Associació de Productors d'Energies Renovables ( APPA ), celebren la decisió presa pel Senat d'anular la retallada d'hores a les plantes fotovoltaiques que el Govern havia introduït en el Reial Decret-Llei 14/2010. Concretament, el ple del Senat ha aprovat una esmena, presentada a iniciativa del Grup Mixt i del Grup Nacionalista, en la Llei Orgànica complementària de la Llei d'economia sostenible, que deroga la disposició addicional primera i la disposició transitòria segona de l'esmentat RD-L , que marcaven una limitació d'hores anuals a la producció fotovoltaica amb dret a prima. Aquesta modificació del que recollia en el seu moment al BOE, i en base a la qual cosa es van fer les inversions, suposava en termes econòmics 740 milions d'euros anuals, un 26% dels ingressos totals del sector.
Aquesta derogació ha estat possible gràcies als vots del PP, PNB, ERC, ICV, BNG i els senadors del Grup Mixt. Algunes de les intervencions dels senadors van ser especialment dures, assenyalant que el sector fotovoltaic no és culpable del dèficit tarifari, que s'està enganyant als ciutadans amb el dèficit de tarifa o que no es poden canviar les regles del joc a meitat de partida. També es van sentir al Senat comparacions amb el model alemany, que ha instal lat en els últims dos anys més de 11 GW de fotovoltaica (en aquests anys, el mercat espanyol ha tingut una mínima activitat per la regulació del Govern). Alemanya, que està realitzant la major aposta per la fotovoltaica a nivell mundial, va tenir el 2010 un creixement del 3,6%, està propera a la plena ocupació i no té dèficit tarifari. Una altra de les raons esgrimides per algun dels senadors per al'esmentada derogació és el considerar que els temes portats al Parlament són qüestions reglamentàries que s'haurien d'haver resolt en l'àmbit del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç.
El proper pas de la tramitació de la Llei recau ara en el Congrés, que té davant seu la responsabilitat de retornar definitivament la seguretat jurídica al sector. La incògnita al Congrés serà la postura de CiU i PNB, que van donar suport en aquesta cambra la convalidació del RD-L 14/10.

Les crítiques de Brussel i del sector fotovoltaic en ple, així com la forta contestació popular-les mesures aprovades afecten més de 200.000 persones, moltes de les quals han enviat cartes de protesta als grups parlamentaris-poden motivar la derogació final d'aquests retalls al Congrés, retornant definitivament la seguretat jurídica al sector. La pròpia justificació de l'esmena que deroga les retallades aprovada ahir, cita els arguments esmentats i els recursos d'inconstitucionalitat sospesats per diverses comunitats autònomes (Extremadura, Múrcia, Navarra, València), reconeixent que els costos de les sancions i les possibles indemnitzacions serien superiors als estalvis de les retallades.

Empreses o entitats relacionades

Asociación de La Industria Fotovoltaica - Asif
Asociación de Productores de Energías Renovables
Unión Española Fotovoltaica

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Electrónica

    03/09/2024

  • Newsletter Electrónica

    30/07/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis