Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El sector fotovoltaico denuncia el caos regulatorio creado por el Gobierno

El sector fotovoltaic denúncia el caos regulador creat pel Govern

11/02/2011

11 febrer 2011

L'Associació Empresarial Fotovoltaica ( AEF ), l'Associació de la Indústria Fotovoltaica ( ASIF ) i l'Associació de Productors d'Energies Renovables ( APPA ), denuncien en un comunicat que el Govern i el legislatiu "no han estat capaços d'aplicar una visió progressista i de futur de les energies renovables, i han propiciat la implantació d'un estat de greu inseguretat en el sector energètic-especialment en la tecnologia fotovoltaica-, a l'impedir una millora de la regulació mitjançant el consens i el control de risc ".
L'aplicació del Reial decret llei 14/2010, incloent-hi les escasses i insuficients esmenes pal·liatives que el Senat ha introduït a la Llei d'economia sostenible, suposa "limitar d'una manera retroactiu, discriminatori i unilateral les hores d'utilitat de les plantes fotovoltaiques" . La nova situació posa al mercat fotovoltaic espanyol "en un estat de caos regulador provocat pel Govern, que ha aconseguit imposar el principi de la penalització a milers d'empreses i inversors, molts dels quals veuran en perill la seva supervivència i, fins i tot, la recuperació de les seves inversions ".

Per defensar la vulneració de drets que s'ha produït, el sector fotovoltaic espanyol continuarà amb la seva apel · lació als tribunals nacionals ia les corts d'arbitratge i altres instàncies internacionals. El sector lamenta profundament que això situï a Espanya en una posició crítica i costosa, de manera que podria suposar d'increment del risc país i de percepció de la inseguretat jurídica per a la inversió estrangera. Igualment, el sector lamenta que "s'hagi decidit administrar el caos, destruint bona part del treball dels darrers anys, amb decisions incontrolades i pèssimes polítiques de resposta a les realitats econòmiques i ambientals, en lloc de servir a l'interès general dels ciutadans i donar suport als sectors industrials sòlids i de futur que ja han demostrat àmpliament la seva capacitat d'expansió exterior i la seva capacitat de crear valor, ocupació i riquesa per al país ".

El que ha passat, sens dubte, és un marcat punt d'inflexió en el desenvolupament de la tecnologia fotovoltaica a Espanya-protagonitzat pels tancaments empresarials impostos-l'evolució requerirà un diàleg i una anàlisi constructiu que els van ser negats al sector durant bona part del passat any. Segons les patronals, "ara, més que mai, cal que prosperin iniciatives en les que empreses i administracions creuen, unides, oportunitats de creixement i desenvolupament". El sector manifesta la seva ferma vocació de seguir endavant, en la mesura del possible, per a consolidar una indústria eficaç, avançada tecnològicament i capaç de progressar en la millora de la sostenibilitat ambiental, econòmica i social, gràcies a la construcció d'un mix energètic equilibrat , sense tensions partidistes. En conseqüència, convida a totes les forces polítiques, econòmiques i socials, a desenvolupar un debat polític sobre aquest model energètic, en què hi hagi igualtat d'oportunitats i s'evitin les experiències passades.

Molt especialment, el sector convida el Govern a "crear, promoure i gestionar polítiques exemptes dels defectes i la inestabilitat erràtica a la qual s'ha vingut sotmetent a la tecnologia fotovoltaica".

Empreses o entitats relacionades

Asociación de La Industria Fotovoltaica - Asif
Asociación de Productores de Energías Renovables
Unión Española Fotovoltaica

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Electrónica

    03/09/2024

  • Newsletter Electrónica

    30/07/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis