Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Bruselas considera “inaceptables” los recortes a la fotovoltaica española

Brussel considera "inacceptables" les retallades a la fotovoltaica espanyola

02/02/2011

2 febrer 2011

La Unió Europea, a través de la clara presa de posició del Comissari Europeu de l'Energia, Günther Oettinger, legitima les posicions que el sector fotovoltaic espanyol ve defensant davant l'actitud del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, d'imposar mesures retroactives, mitjançant la retallada de l'activitat i eficiència de les plantes. Els empresaris espanyols posen de manifest que la contundent declaració del màxim exponent europeu de l'Energia suposa un "indici d'esperança per a la recuperació de la seguretat jurídica al nostre país i perquè, definitivament, Espanya compleixi els seus compromisos europeus". L'Associació Empresarial Fotovoltaica ( AEF ), l'Associació de la Indústria Fotovoltaica ( ASIF ) i l'Associació de Productors d'Energies Renovables ( APPA ) rebutgen l'afirmació de portaveus ministerials que les normes publicades recentment aportin "visibilitat i certesa" i, menys encara , que el Ministeri hagi "posat tota la seva voluntat en arribar a un acord", quan va mantenir gairebé sis mesos de silenci amb el sector, impedint que aquest segueixi sent realment pioner en les energies renovables.
Les tres associacions fotovoltaiques veuen en les declaracions del comissari europeu d'Energia una legitimació de les reclamacions que realitzen des que es va donar a conèixer el text del RD-L 1914-2010. Aquesta denúncia del Comissari Oettinger suposa una desautorització de la regulació retroactiva que, en matèria de renovables, està duent a terme el Ministeri d'Indústria. El Comissari Europeu d'Energia parla clarament de retroactivitat, una cosa evident per al sector i per als diferents grups parlamentaris que van expressar el seu rebuig a la norma al Congrés el passat dia 26 de gener. Aquest caràcter retroactiu de la llei és una de les bases de la defensa legal dels productors fotovoltaics que, confiant en el publicat al BOE, van realitzar les seves inversions per contribuir a l'abast dels objectius de renovables.
Les dures declaracions del comissari Oettinger, en les quals assenyala que els canvis retroactius plantejats per Espanya no són acceptables, donen esperança a les denúncies que, des dels serveis legals de les associacions, s'han de fer davant la Comissió Europea per incompliment de la Directiva europea 2009 / 28/CE. Espanya havia d'haver transposat a la seva legislació al desembre la Directiva de renovables, cosa que no ha fet, i incomplirà els seus objectius d'energies netes per al 2010, tal com ha denunciat Günther Oettinger. La motivació dels objectius europeus obeeix a una anàlisi estratègica del futur subministrament energètic, donades les escasses reserves fòssils del vell continent. Mentre a Espanya, amb una dependència energètica de les importacions superior al 80%, se segueixen posant traves a les energies renovables, el barril de petroli ha tornat a superar els 100 dòlars.

El comissari Oettinger ha demanat als Estats membres que es dupliquin els fons destinats a les energies renovables fins als 70.000 milions d'euros anuals, quantitat prevista en el SET-Pla. En el cas d'Espanya, el Govern va avançar a Brussel el Pla d'Acció Nacional d'Energies Renovables (PANERA) en què es comprometia a que, el 2020, el 22,7% de l'energia consumida fora d'origen renovable. Des d'aleshores, les accions del Ministeri d'Indústria han estat contràries a la consecució d'aquest compromís.

Empreses o entitats relacionades

Asociación de La Industria Fotovoltaica - Asif
Asociación de Productores de Energías Renovables
Unión Española Fotovoltaica

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Electrónica

    03/09/2024

  • Newsletter Electrónica

    30/07/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis