Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El sector fotovoltaico anuncia miles de recursos contra ‘el decretazo’

El sector fotovoltaic anuncia milers de recursos contra 'el cop de decret'

26/01/2011

26 gener 2011

L'Associació Empresarial Fotovoltaica ( AEF ), l'Associació de la Indústria Fotovoltaica ( ASIF ) i l'Associació de Productors d'Energies Renovables ( APPA ), adverteixen que l'aprovació per part del Congrés dels Diputats del Reial decret llei 14/2010 comportarà que els afectats presentin centenars de milers de recursos davant els tribunals fins que hi hagi sentència ferma. Atenent a la dilatada llista d'espera del Tribunal Suprem, d'uns tres anys per a aquest cas, poden acumular al voltant de 630.000 de recursos fins que es dicti sentència. Un RD-L només pot ser recorregut directament pel President del Govern, el Defensor del Poble, 50 diputats, 50 senadors o pels governs i parlaments de les comunitats autònomes. No obstant això, els titulars de les més de 53.000 instal·lacions fotovoltaiques afectades pel RD-L 14/2010 poden acudir als tribunals per reclamar responsabilitat patrimonial a l'Administració.
Per reclamar la responsabilitat patrimonial, els titulars han de recórrer tots els actes administratius que es derivin de l'aplicació del RD-L 14/2010, és a dir, totes les liquidacions mensuals de la Comissió Nacional d'Energia (CNE) en què no s'abonin les primes, com a resultat de la limitació d'hores equivalents amb dret a percebre-que estableix l'esmentada norma amb caràcter retroactiu.

És important assenyalar que el RD-L 14/2010, sense establir les compensacions equivalents, imposa dues limitacions horàries diferents. La primera, més costosa, suposa una retallada del 30% dels ingressos per més del 90% del parc solar durant els pròxims tres anys. Per a les excloses d'aquesta limitació temporal, i per les incloses en ella a partir de 2014-és a dir, per a totes les instal·lacions-, hi ha una altra limitació que redueix els ingressos una mitjana del 10% durant tota la vida útil. Tenint en compte que la limitació d'hores equivalents establerta per als pròxims tres anys ja afectarà les millors instal·lacions solars cap al mes d'agost-en el qual hauran assolit el límit màxim autoritzat-, els milers de titulars afectats començaran en aquest moment a interposar seus recursos contra les liquidacions incompletes de la CNE, i ho seguiran fent tots i cada un dels mesos en què aquestes es produeixin.

En última instància, el Tribunal Suprem serà l'encarregat de pronunciar-se sobre la validesa del RD-L 14/10. Tenint en compte la saturació del mateix-la seva llista d'espera, per a un cas com el present, ronda els tres anys-, els titulars afectats seguiran recorrent, any rere any, totes les liquidacions mensuals incompletes de la CNE fins que l'Alt Tribunal dicti sentència.

Les diferents plataformes d'afectats que ja estan operatives garanteixen que hagi desenes de milers de recursos contra cadascuna de les liquidacions mensuals de la CNE. I la simple extrapolació de dades indica que el nombre de recursos pot superar els 630.000 durant els pròxims tres anys.

Empreses o entitats relacionades

Asociación de La Industria Fotovoltaica - Asif
Asociación de Productores de Energías Renovables
Unión Española Fotovoltaica

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Electrónica

    30/07/2024

  • Newsletter Electrónica

    23/07/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis