Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Más de 200.000 personas resultarán afectadas por los recortes a la fotovoltaica

Més de 200.000 persones resultaran afectades per les retallades a la fotovoltaica

25/01/2011

25 gener 2011

Les mesures retroactives al sector fotovoltaic, aprovades el 23 de desembre pel Govern, tindran un efecte socioeconòmic negatiu per a un col·lectiu superior a les 200.000 persones, segons assenyalen l'Associació empresarial Fotovoltaica ( AEF ), l'Associació de la Indústria Fotovoltaica ( ASIF ) i l'Associació de Productors d'Energies Renovables ( APPA ).
L'impacte socioeconòmic de la retallada de l'activitat de les plantes fotovoltaiques es desprèn de les anàlisis i de les preses de posició que han posat de manifest diverses associacions professionals, agràries, energètiques i industrials arran de la decisió del Ministeri d'Indústria d'introduir mesures retroactives . Segons les últimes xifres de la Comissió Nacional de l'Energia, de les 53.155 instal·lacions afectades pel Reial decret llei 14/2010, una sensible majoria correspon a col·lectius socioeconòmics molt disseminats en tot el territori nacional. Particularment en aquelles comunitats autònomes en què la tecnologia solar fotovoltaica s'ha convertit en un clar vector d'inversió, creixement econòmic i desenvolupament social. Aquest és el cas de Castella-la Manxa, Andalusia, Extremadura, Castella i Lleó, Canàries, Comunitat Valenciana, Comunitat Foral de Navarra i Aragó.
La reacció popular que es desprèn de les aproximadament 10.000 cartes enviades al Congrés per productors i afins afectats per aquesta mesura, expressa, segons les tres associacions fotovoltaiques-AEF, ASIF i APPA-, la rellevància de les pèrdues econòmiques que podrien suposar per a l'economia d'aquests col·lectius l'aprovació per part del Congrés dels Diputats del RD-L 14/10. Com que els dos terços de les instal lacions fotovoltaiques existents estan en mans de particulars, de famílies, hi ha més de 200.000 persones directament afectades per la nova regulació que vol aprovar el Govern.
Les tres associacions fotovoltaiques, que han mobilitzat al sector i vénen defensant els seus interessos davant les diferents instàncies del país, es mostren unides a plantejar que, en el cas que el Congrés dels Diputats no forcés el Govern a un diàleg per definir amb equitat el futur del sector fotovoltaic, es produiria un dany rellevant per l'ampli segment de la població assenyalat. Sense descomptar el descrèdit nacional i internacional pel canvi continu, i desacordes amb les directives de la Unió Europea, de les normes reguladores per part de les autoritats responsables de definir una política energètica eficient i sostenible. La nova regulació crearia una situació insostenible per a aquells 60.000 inversors petits i mitjans i per a altres grups d'inversió més gran que veurien en perill les inversions que van efectuar en el seu dia confiant en el Butlletí Oficial de l'Estat.

Empreses o entitats relacionades

Asociación de La Industria Fotovoltaica - Asif
Asociación de Productores de Energías Renovables
Unión Española Fotovoltaica

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Electrónica

    03/09/2024

  • Newsletter Electrónica

    30/07/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis