Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El sector fotovoltaico solicita a los diputados que rechacen el RD-L 14/10

El sector fotovoltaic demana als diputats que rebutgin el RD-L 14/10

17/01/2011

17 gener 2011

Les Associació Empresarial Fotovoltaica (AEF), l' Associació de la Indústria Fotovoltaica (ASIF) i la Associació de Productors d'Energies Renovables (APPA), demanen a la Junta de Portaveus del Congrés dels Diputats-que avui es reuneix per decidir l'agenda del ple dels propers dies 24 i 25 de gener-que prenguin consciència de les greus mesures que per al sector fotovoltaic espanyol i per a la pròpia credibilitat d'Espanya disposa el Reial Decret-Llei 14/2010 i, en conseqüència, el rebutgin en l'esmentada sessió plenària.
Segons un comunicat conjunt enviat per les tres associacions, el RD-L 14/10, aprovat en el darrer Consell de Ministres de l'any passat i publicat al Butlletí Oficial de l'Estat el dia de Nadal, "conté disposicions extraordinàriament perjudicials per al sector fotovoltaic espanyol i contràries al nostre ordre jurídic constitucional ". Per extensió, continua l'escrit, "comporta una fallida de la legalitat que afecta tots els sectors econòmics regulats ia la pròpia credibilitat del país, just quan la prima de risc segueix creixent pels dubtes que tenen els mercats internacionals sobre la solvència d'Espanya ".
Per a aquestes associacions empresarials, entre altres mesures perjudicials, el RD-L 14/10 conté retalls retroactius del 30% a la retribució de les 50.000 instal·lacions solars existents. "Si entra en vigor, pot arruïnar als inversors que van confiar en la seguretat jurídica d'Espanya, en el millor dels casos, els afectats-més de 200.000 persones-veuran totalment frustrades les seves legítimes expectatives de rendibilitat, generades per la normativa vigent en el moment en que van optar per invertir en l'energia fotovoltaica ", afirmen. L'aplicació de la retroactivitat, "inaudita en un estat de dret", impactarà "terriblement" en la confiança en el mercat fotovoltaic espanyol i en el teixit empresarial que el conforma, ja molt castigat per altres regulacions restrictives i per la desconfiança que ha propiciat la incertesa regulatòria imperant durant l'últim any.
En conseqüència, el sector fotovoltaic espanyol, representat per ASIF, AEF i APPA, demana a la junta de portaveus del Congrés dels Diputats que, "defensant la integritat i validesa de l'ordre constitucional espanyol", incloguin la votació del RD-L 14 / 10 en l'ordre del dia de la sessió plenària dels 24 i 25 de gener, a fi que pugui ser inequívocament rebutjat.

Empreses o entitats relacionades

Asociación de La Industria Fotovoltaica - Asif
Asociación de Productores de Energías Renovables

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Electrónica

    30/07/2024

  • Newsletter Electrónica

    23/07/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis