Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a APPA acusa a Industria de intentar acabar con el sector fotovoltaico

APPA acusa Indústria d'intentar acabar amb el sector fotovoltaic

18/11/2010

18 novembre 2010

L'Associació de Productors d'Energies Renovables - APPA - demana al Govern un canvi de política energètica que impedeixi que la nova normativa d'Indústria acabi definitivament amb el sector fotovoltaic espanyol. Segons un comunicat de l'associació, la paralització completa que viu el sector, la incertesa regulatòria i les falses acusacions que s'han abocat contra la fotovoltaica estan acabant amb les escasses possibilitats de recuperació d'un sector estratègic per a Espanya.
L'associació assegura: "Després del RD 1578/2008, el principal objectiu era l'alentiment del sector, i les infundades acusacions abocades contra la tecnologia fotovoltaica, el Ministeri d'Indústria busca ara la desaparició del sector fotovoltaic nacional". En paraules de Javier García Breva, president de la Secció Fotovoltaica de APPA: "L'objectiu d'Indústria no és només paralitzar la instal·lació de nous megawatts fotovoltaics, cosa que ja ha aconseguit, sinó que, amb l'amenaça de retroactivitat, persegueix acabar amb qualsevol indici de recuperació en el sector foragitant als possibles inversors ".
El sector fotovoltaic nacional s'ha vist paralitzat pel RD 1578/2008 en més d'un 90%. Això ha produït un procés de deslocalització industrial, destruint desenes de milers de llocs de treball d'alt valor afegit. "Mentre el mercat fotovoltaic a nivell mundial augmenta un 15% anual i la potència augmentarà aquest any a tot el món un 40% es dóna la paradoxa que aquí estem tancant fàbriques i destruint llocs de treball. Un absolut sense sentit ", s'ha lamentat el president de la Secció Fotovoltaica de APPA. "La fotovoltaica hauria de liderar el canvi de model productiu del nostre país, però el curtplacisme del Ministeri d'Indústria va a impedir que Espanya pugui estar entre els països líders d'aquesta revolució energètica", ha comentat García Breva.

Empreses o entitats relacionades

Asociación de Productores de Energías Renovables

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades