Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a APPA exige al Gobierno estabilidad regulatoria y seguridad jurídica

APPA exigeix al Govern estabilitat reguladora i seguretat jurídica

15/07/2010

15 juliol 2010

L'Associació de Productors d'Energies Renovables - APPA -, després de la reunió celebrada el passat 16 de juny amb el Ministeri d'Indústria, exigeix al Govern estabilitat reguladora i seguretat jurídica. "El fet que es afectin drets reconeguts mitjançant mesures retroactives és de summa gravetat no només per les energies renovables sinó per a tota l'economia espanyola", ha afirmat Javier García Breva, president de la Secció Fotovoltaica d'APPA, que ha manifestat que "el precedent de la retroactivitat afectarà seriosament la reputació d'Espanya de cara a les inversions nacionals i internacionals ".
Javier García Breva, es va mostrar rotund respecte a la proposició del Ministeri d'Indústria de reduir en un 30% la retribució marcada per la legislació per a les instal·lacions fotovoltaiques acollides al RD 661/2007. "El mínim que se li pot demanar a un Govern és seguretat jurídica, que es respecti la regulació i que no es modifiqui posteriorment amb caràcter retroactiu", ha declarat el president de la Secció Fotovoltaica. "Aquest és avui un problema de la fotovoltaica, però com al seu dia va passar amb el preregistre o amb les quotes, aquesta tecnologia serveix de camp de cultiu per després instaurar mesures sobre la resta de renovables", va explicar García Breva.
Després d'un mal any per al sector fotovoltaic -2009 - en què el seu volum s'ha reduït en un 95% respecte al'any anterior, les noves propostes del Ministeri d'Indústria suposen un altre gerro d'aigua freda per a la tecnologia fotovoltaica. Unes propostes que contrasten amb el discurs públic del Govern de suport a les energies renovables. "Estem veient un comportament bipolar fins i tot en el mateix Ministeri, d'una banda es reconeix en privat que l'energia fotovoltaica és l'energia del futur i, d'altra banda, se li culpa en públic de tots els mals del sistema elèctric", va ressaltar Javier garcía Breva. "Si desaparegués demà la fotovoltaica d'Espanya seguiríem tenint dèficit tarifari i seguiria sent necessària la pujada de la llum, Alemanya té més potència fotovoltaica i ni té dèficit tarifari, ni aquesta tecnologia suposa un problema de competitivitat per a la seva economia com mostren les dades d'aquest país ", va assenyalar el president de la Secció Fotovoltaica de APPA.
Javier García Breva, president de la Secció Fotovoltaica de APPA
Javier García Breva, president de la Secció Fotovoltaica de APPA.
Al dur cop que suposa la disminució de la retribució amb caràcter retroactiu per a les plantes ja existents cal afegir el descens en el model retributiu per les noves instal·lacions, de l'ordre d'un 45% per a sòl i d'un 25% per a teulades. Les intencions del Ministeri d'Indústria ja es mostraven en la reducció d'objectius que l'esborrany del Pla d'Acció Nacional d'Energies Renovables (PANERA) 2011-2020, publicat el 14 de juny per l'IDAE, presentava respecte al mix de Zurbano. En l'esmentat esborrany es reduïen els objectius d'energia solar a 13.446 MW dels 15.685 MW del mix de Zurbano.
Aquest atac frontal a la tecnologia fotovoltaica tindrà greus conseqüències internes i externes. A nivell intern, caldrà sumar la inseguretat jurídica a la desgraciadament habitual inestabilitat regulatòria que comportarà la paralització gairebé total de la fotovoltaica a Espanya. De la mateixa manera, aquesta inseguretat complica en gran manera la ja difícil tasca de trobar finançament per als projectes i condemna a milers de promotors a no obtenir la retribució que la llei fixava per a les seves inversions. A nivell extern, l'impacte que tindrà l'adopció de mesures retroactives en el sector de les renovables tindrà un cost respecte a les inversions internacionals molt més gran que el que es pretén evitar amb la mesura. La sensació d'inseguretat jurídica no només afecta la fotovoltaica sinó que s'estendrà a altres sectors econòmics. "No es pot permetre, de cap manera, la pèrdua de retribució i rendibilitat de projectes que es van fer d'acord amb la llei. De la mateixa manera que valorem positivament el decret contra el frau, l'execució d'avals, la possibilitat d'autoconsum o la simplificació administrativa per a petites instal·lacions, i considerem que tenen tot el dret de baixar la retribució als nous projectes, estem en l'obligació de denunciar aquest atemptat contra la seguretat jurídica nacional ", ha conclòs García Breva.

Empreses o entitats relacionades

Asociación de Productores de Energías Renovables

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Electrónica

    03/09/2024

  • Newsletter Electrónica

    30/07/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis