Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Cose promueve la biomasa forestal primaria en Expobioenergía
La biomassa suposa a Espanya actualment una mica més del 10% de la producció en termes d'energia primària de les energies renovables

Cus promou la biomassa forestal primària a Expobioenergía

Redacció Interempreses21/11/2008
Un any més la Confederació d'Organitzacions de Silvicultors d'Espanya, Coses, va acudir a Expobioenergía com a representant del sector forestal a Espanya. Amb el principal objectiu de fomentar l'aprofitament de la biomassa forestal primària (BFP) per a fins energètics, l'associació va reunir els representants de totes les associacions membre de Coses que van donar representació el sector a nivell estatal i intercanviar resultats i projectes relacionats amb la biomassa entre els participants de la fira i amb l'administració.
Imagen
La participació de Coses a Expobioenergía 08, que s'inaugurarà demà, seguirà centrant els seus esforços en la promoció de la biomassa forestal primària amb la finalitat de generar energia a partir d'una font renovable que respecta el medi ambient. En el marc de la fira es donaran cita els màxims representants de les associacions forestals d'Andalusia, Aragó, Astúries, Cantàbria, Castella i Lleó, Castella la Manxa, Catalunya, Extremadura, Galícia, Illes Balears, La Rioja, Madrid, Múrcia, Navarra , València i País Basc.

Durant els tres dies de fira, els diferents representants de les associacions membre de Coses, que donen cobertura a tot el sector forestal privat, exposaran i intercanviaran experiències i projectes realitzats al voltant de la biomassa a tot el territori estatal. De la mateixa manera, amb aquesta activitat Coses pretén promoure l'associacionisme forestal i incrementar la cooperació per a aconseguir majors i millors resultats en el sector.

La biomassa suposa a Espanya actualment una mica més del 10 per cent de la producció en termes d'energia primària de les energies renovables
Imagen
Els propietaris forestals han manifestat tradicionalment un interès en donar algun tractament eficaç a aquesta biomassa que permetés afegir valor a un producte que la majoria de les vegades s'abandona a la muntanya.

La biomassa en la seva transformació en energia produeix un menor impacte ambiental en comparació amb l'ús dels combustibles fòssils. En aquest sentit, l'aprofitament de la biomassa forestal amb finalitats energètiques contribueix a garantir la sostenibilitat dels boscos i dels ecosistemes als quals estan associats, al mateix temps que es garanteix el subministrament del recurs a les centrals de generació d'energia.

La biomassa suposa a Espanya actualment una mica més del 10 per cent de la producció en termes d'energia primària de les energies renovables i s'espera que aquesta proporció s'incrementi en els propers anys per poder complir amb els objectius fixats en el Pla d'Energies Renovables a 2010. En concret, l'ús de la biomassa forestal com a font energètica renovable i autòctona, presenta molts avantatges en un país com Espanya amb una àmplia superfície forestal al seu territori.

Els propietaris forestals han manifestat tradicionalment un interès en donar algun tractament eficaç a aquesta biomassa que permetés afegir valor a un producte que la majoria de les vegades s'abandona a la muntanya. És així que Cus, associació representant dels propietaris forestals a nivell estatal, promou i defensa els interessos d'aquests.

La promoció per part de Coses d'aquesta font d'energia renovable i autòctona, així com, la gestió forestal sostenible i la major sensibilització de la societat respecte a l'activitat del bosc en general, contribueixen a assegurar el valor i el futur dels boscos.

Actualment la confederació compta amb les següents associacions membres

1. Associació Forestal de Galícia (AFG).

2. Associació de Propietaris Forestal d'Astúries (APROF-El Bosc).

3. Associació Forestal de Cantàbria (Asforcan).

4. Confederació de Forestals del País Basc.

5. Federació d'Associacions Forestals de Castella i Lleó (FAFCYLE).

6. Associació Forestal de Navarra (Foresna).

7. Associació Forestal Aragonesa (AFA).

8. Consorci Forestal de Catalunya (CFC).

9. Associació de propietaris forestals de la Comunitat Valenciana (Afoval).

10. Associació Forestal de la Rioja (AFR).

11. Associació de Propietaris de Forests Alcornocales d'Extremadura (APMAE).

12. Associació Forestal de les Illes Balears (ASFOIB).

13. Associació Forestal de la Comunitat Autònoma de Madrid (ASFOCAM).

14. Associació de silvicultors de Castella-la Manxa (ASELCAM).

15. Associació de Propietaris Forestals de la Regió de Múrcia (PROFOMUR).

16. Associació de Propietaris de Muntanya Mediterrani amb Surera d'Andalusia (Apromal).

Empreses o entitats relacionades

Confederación de Organizaciones de Selvicultores de España

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades