Opinió / Entrevistes Info Opinió / Entrevistes

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Álvaro García-Sampedro, jefe de producto de Phoenix Contact, S.A.
"La tecnologia sense fils no va a substituir el cable"

Entrevista a Álvaro García-Sampedro, cap de producte de Phoenix Contact, SA

Mónica dalús10/07/2008

TECNOLOGIA SENSE FILS 10 juliol 2008

Álvaro García-Sampedro és Cap de producte de Phoenix Contact, companyia dedicada a la fabricació de connexió elèctrica i tècnica d'automatització industrial, que compta en l'actualitat amb més de 80 anys d'història i amb 9.300 col·laboradors, 40 filials i 30 representants en altres països.
Álvaro García-Sampedro, Enginyer industrial
Álvaro García-Sampedro, Enginyer industrial.

Fins a quin punt van a penetrar les tecnologies sense fils a les plantes de producció industrials? ¿Arribaran a substituir el cablejat convencional?

Aquestes solucions no han de substituir el cable, el que fan és complementar-lo. A més, en qualsevol cas sempre serà necessària una font d'alimentació. Les tecnologies sense fils en la indústria serveixen per a solucionar problemes als que el cable no pot donar solució o bé la seva resolució és molt cara.

Posi 'm algun exemple ...

Pot servir per aplicar a parts mòbils d'una màquina, per donar cobertura de Ethernet a elements que es mouen, com carretons, o en una indústria on sigui necessari rebre un senyal i sigui impossible posar cable per impediments físics, com l'existència d'una carretera . El wireless ens permet enviar dades d'un costat a un altre entre dos punts quan enmig d'ells hi ha un obstacle insalvable, com un riu, o bé, quan hem de solucionar la comunicació en una màquina que està produint i no es pot aturar ...

Està resolt el tema de la seguretat de les dades?

En WLAN els sistemes de seguretat són els mateixos que en l'àmbit domèstic. En qualsevol cas, és més fàcil punxar un cable que "agafar" una informació codificada que viatja per l'aire. En un moment donat, algú podria fer-se amb ella, però no podria entendre ...

Tenen vostès una tecnologia pròpia, el Trusted Wireless, què és exactament?

Es tracta, per dir-ho d'una manera senzilla, d'un Bluetooth millorat i té la particularitat d'estar específicament pensat per a la seva aplicació en entorns industrials. El Trusted Wireless està dissenyat per transmetre de manera fiable senyals analògiques, digitals i de comunicació sobre grans distàncies, superiors fins i tot als 3-5 quilòmetres. Amb Trusted Wireless utilitzem una tecnologia de ràdio que proporciona una transmissió molt fiable i robusta. A més és fàcil d'usar i instal lar i molt senzill de configurar, no fan falta coneixements específics.

Un altre dels avantatges d'aquesta opció és que la nostra gamma de solucions és tan àmplia que podem cobrir qualsevol tipus de necessitat amb independència del tipus de senyal, distància, etc.

La transició al 'wireless' és ja un procés imparable en la indústria però, encara hi ha qui es resisteix, no és així?

Sí, la veritat és que costa convèncer la gent. És la part més difícil, que es fiïn d'aquestes tecnologies. Però les tecnologies sense fils a poc a poc s'obren pas en la indústria, no hi ha dubte que l'interès és cada vegada més gran. Nosaltres impartim cada any entre 10 i 20 seminaris sobre tecnologies wireless, el que ve a suposar unes 1.5000 persones.

En qualsevol cas, el futur ens porta a cap a una indústria sense cables?

A poc a poc el sector industrial va a perdre la por i les tecnologies sense fils seran considerades una solució vàlida per a solucionar problemes.

En què millorarà el wireless durant els propers anys?

Ens oferirà més capacitat d'interconnexió, més facilitat d'ús i una millor integració.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades