Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a APPA propone modificar la legislación para evitar que los biocarburantes de EE.UU. importados con subvención se beneficien de la exención fiscal española

APPA proposa modificar la legislació per evitar que els biocarburants dels EUA importats amb subvenció es beneficiïn de l'exempció fiscal espanyola

11/07/2007

11 juliol 2007

La competència deslleial amenaça la supervivència de la indústria espanyola de producció de biodièsel. L'entrada creixent en el mercat nacional de biodièsel subvencionat als Estats Units-amb 0,20 euros per litre-pot provocar en pocs mesos el tancament de moltes plantes productores a Espanya. Per tal d'aturar aquesta situació de crisi, l'Associació de Productors d'Energies Renovables (APPA) reclama al Govern l'adopció de mesures urgents, com seria, entre altres, modificar l'actual legislació fiscal per evitar que els biocarburants importats amb subvenció en origen es beneficiïn també en arribar a Espanya del tipus zero en l'Impost Especial d'Hidrocarburs (IEH).
APPA considera que aquesta greu situació ve a posar de manifest que les bases de la política espanyola de foment dels biocarburants-l'esmentat incentiu fiscal i la imminent obligació de consum-han de ser completades amb una tercera pota reguladora que asseguri la viabilitat i consolidació de la indústria nacional. Només així quedarien garantits els fins que persegueix la promoció dels biocarburants a Espanya: creació de riquesa i llocs de treball al país, desenvolupament agrícola autòcton, augment de la seguretat i la diversificació del subministrament energètic, i lluita contra la contaminació i el canvi climàtic.
Als EUA, el biodièsel es beneficia d'un crèdit fiscal establert el 2004 per l'American Jobs Creaction Act i prorrogat el 2006 per la Energy Bill. Aquest crèdit fiscal equival a 1 dòlar EUA per cada galó (3,8 litres) de biodièsel barrejat amb gasoil, el que en la pràctica significa que, afegint una sola gota de gasoil, s'obté un subsidi de 0,20 euros per cada litre de biodièsel.

A més, el biodièsel produït en altres països també s'aprofita d'aquesta ajuda fiscal nord-americana. N'hi ha prou per a això amb entrar-lo a un port nord-americà per després tornar-lo a reexportar immediatament a tercers països com Espanya.
Un cop al nostre país, el biodièsel importat des dels Estats Units es beneficia, sense cap condició, del tipus zero en el IEH establert per promoure els biocarburants, el que suposa actualment 0,278 euros per litre. Aquesta situació de competència desleaI es veu agreujada en haver-se detectat en el mercat europeu l'entrada de partides que eludeixen l'aranzel del 6,5 per cent aplicat al biodièsel, mitjançant la utilització de codis duaners diferents, que tenen aranzels menors o fins i tot inexistents.

Dúmping fiscal i mesures urgents
Com a conseqüència d'aquest dumping fiscal, el biodièsel procedent dels EUA es ven a Espanya a un preu d'entre 600 i 650 euros per tona, mentre que el cost mitjà del producte nacional supera els 750 euros. Segons les dades manejades per APPA, les importacions de biodièsel des EUA durant els cinc primers mesos d'aquest any han arribat a les 20.000 tones, el que representa una tercera part de totes les vendes domèstiques de la indústria espanyola durant 2006, que van ascendir a 62.909 tones.

APPA considera que la mesura més eficaç per aturar aquesta situació seria la de modificar amb urgència la legislació fiscal per condicionar l'aplicació del tipus especial zero en el IEH que els biocarburants importats no s'hagin beneficiat en els seus països d'origen de desgravacions o crèdits fiscals que els posin en una posició competitiva desigual respecte als biocarburants produïts a Espanya.

Empreses o entitats relacionades

Asociación de Productores de Energías Renovables

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Electrónica

    03/09/2024

  • Newsletter Electrónica

    30/07/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis