Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El Gobierno destina 800 millones de euros en eficiencia energética y energías renovables
Les noves inversions suposen el major esforç pressupostari realitzat fins ara a Espanya en aquests camps

El Govern destina 800 milions d'euros en eficiència energètica i energies renovables

Redacció QU01/06/2006
Les actuacions previstes en el Pla d'Acció de l'Estratègia d'Estalvi i Eficiència Energètica (E4) 2005-2007 i en el Pla d'Energies Renovables (PER) 2005-2010, aprovats recentment pel Govern, comptaran l'any 2006 amb un finançament mitjançant recursos públics de l'ordre dels 800 milions d'euros (més de 133.000 milions de les antigues pessetes).
Imagen
Segons informa l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE), això suposa el major esforç pressupostari realitzat fins ara a Espanya per impulsar l'eficiència energètica i les energies renovables, com qüestions ineludibles i lligades a la disminució de la nostra dependència energètica , al desenvolupament i innovació tecnològica, a la millora de la productivitat i al fre del canvi climàtic.

Aquest esforç té un gran abast pel que fa a eficiència energètica, ja que es multipliquen per vuit els recursos públics que fins ara s'havien dedicat a actuacions d'aquesta naturalesa.

El Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç aportarà, a través de l'IDAE, 224 milions d'euros, que seran gestionats per les comunitats autònomes, les quals aportaran, al seu torn, dins d'aquest programa, 66 milions d'euros addicionals.

Així mateix, dels 290 milions d'euros (més de 48.000 milions de les antigues pessetes) que sumen les dues aportacions, 264 milions d'euros s'assignaran a actuacions d'estalvi i eficiència energètica i 26 milions d'euros a mesures de foment de les energies renovables .

Imagen

Gestió de les mesures

La gestió de les mesures i dels fons assignats a aquestes serà realitzada per l'IDAE i les comunitats autònomes a través d'un model de gestió que el secretari general d'Energia, Antonio Fernández Segura va presentar als directors generals d'Energia de les comunitats autònomes presents en la Comissió Consultiva d'Estalvi i Eficiència Energètica, celebrada al Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç recentment.

Aquesta gestió implica que cadascuna de les comunitats autònomes subscrigui amb l'IDAE sengles convenis de col·laboració, un per al Pla d'Acció de l'E4 i un altre per al Pla d'Energies Renovables. En el marc d'aquests convenis, les comunitats autònomes han de portar a terme un conjunt de mesures definides en els esmentats plans, comuns a totes les regions, a més d'altres accions específiques adaptades a la realitat energètica dels seus respectius territoris.

A més de les quantitats anteriorment esmentades, l'IDAE disposarà per a aquest mateix any d'un pressupost de l'ordre de 30 milions d'euros que invertirà en projectes d'eficiència energètica i energies renovables amb un alt valor d'innovació i vocació exemplaritzant.

La gestió de les mesures i dels fons assignats a aquestes serà realitzada per l'IDAE i les comunitats autònomes
El conjunt d'accions que s'han de realitzar amb aquest programa avançarà de forma definitiva el compliment dels objectius del Pla d'Acció de l'E4 i del PER i significarà, entre d'altres èxits, aconseguir, a finals de 2006, un estalvi de 3,8 milions de tones equivalents de petroli i 10,2 milions de tones de CO 2, així com la posada en marxa de 2.000 nous megawatts de potència d'energia renovable i la instal lació de 200.000 metres quadrats de panells solars

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Electrónica

    30/07/2024

  • Newsletter Electrónica

    23/07/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis